Investeringstips - Bourgogne - 28. august 2020

Roumier Musigny: Indbegrebet af sjælden og +80-100 % i afkast de seneste tre år

Hvis begrænset produktion blandt de absolut største bourgognevine er et succeskriterie for en solid investering, bliver det ikke bedre end Roumier Musigny. Se her hvorfor…

Skal du med i den eksklusive Roumier-klub?

På den ene side er Domaine Georges Roumier og husets top- (og kult-)vin en helt klassisk bourgognecase, hvor et stærkt navn i kombination med himmelrækkende kvalitet og en begrænset produktion skaber nogle lukrative muligheder for vininvestoren. På den anden side er Roumier Musigny alligevel noget andet, og leder du efter noget helt særligt, finder du det her.

Tales der om de største, mest kostbare og eksklusive bourgognevine er der intet der overgår legendariske Domaine de la Romanée-Conti og mægtige Domaine Leroy. Men lige herefter finder vi Domaine Armand Rousseau og Domaine Roumier og selv i dette selskab imponerer Domaine Roumier, skiller sig ud og har skabt imponerende afkast, uden potentialet på nogen måde er blevet mindre.

Nu har du muligheden for at investere i præcis nogle af disse flasker og træde ind i en meget lille og eksklusiv klub af vinelskere verden over der har haft muligheden for at eje netop denne eksklusive vin.

Verdens strengeste bourgognekritiker uddeler roser til Roumier

Kvaliteten i Domaine Roumiers vine hører til blandt de bedste og særligt efter Christophe Roumier overtog ansvaret for driften af domænet i 1982 er kvaliteten steget til hidtil usete højder.

Dette gør sig selvsagt også gældende ved domænets topvin, Musigny, men for virkelig at sætte kvaliteten i perspektiv, kan man med rette sammenligne med toppen af toppen, nemlig DRCs Romanée-Conti og Domaine Leroys Musigny.

Herunder ses en sammenligning af scores givet af Allen Meadows fra Burghound, den nok vigtigste og strengeste bourgognekritiker:

ÅrgangRoumier MusignyDRC ContiLeroy Musigny
2018-*96-99-*
2017969798
2014979797
20109799-*
20099898+98
2001-*9797
19999699+94-96
*Ingen Bourghound-score tilgængelig

Selvom det ikke bliver større end DRCs og Domaine Leroys topvine, falder Roumiers Musigny ingenlunde igennem, men det er faktisk ikke den uanfægtelige kvalitet der er det mest interessante ved denne investeringscase…

Indbegrebet af hypersjælden produktion

Taler vi om vinproduktioner der bevæger sig under 50.000 flasker i en almindelig årgang er det først og fremmest en begrænset produktion og allerede her begynder vi at se, at de bare efter få år kan være vanskelige at opdrive - i hvert fald så længe det handler om investeringsegnet vin.

Når produktionerne begynder at komme under både 20.000 og 10.000 flasker i en almindelig årgang bliver knapheden til verdens vinelskere kun forstærket yderligere. Verdens mest kostbare bourgognevine produceres i sagens natur i ekstremt begrænset antal: Der produceres blot i gennemsnit 5.000 flasker Romanée-Conti om året og færre end 1.000 flasker Musigny fra Domaine Leroy. Musigny fra Roumier bliver produceret i mindre end 600 flasker om året og ofte langt færre, hvilket gør netop dette til en af de absolut mindste produktioner af topbourgogne overhovedet og som et resultat heraf også noget af det mest sjældne og svære at skaffe – og har vinene blot ganske få år på bagen er det globale udbud så godt som ikke-eksisterende.

Ingen andre end Domaine Roumier ved præcist hvor meget Musigny der bliver produceret i hver enkelt årgang, men i årgang 2016 blev der produceret mindre end 3/4 fad, svarende til under 260 flasker vin. Omfanget af en gennemsnitlig årgang skal findes imellem dette og 600 flasker.

Store afkast trods tumultarisk verdensmarked

Domaine Roumiers topvine har historisk set været garant for flotte afkast til investorer og kigges der isoleret set på Musigny er det ingenlunde anderledes. Trods et særdeles tumultarisk 2020 og et 2019 hvor uroligheder på verdensmarkederne påvirkede både vin- og aktiepriserne, er priserne på tværs af alle nyere årgang Roumier Musigny steget mellem 80 % og 100 % over de seneste tre år. Og dette er ikke bare en enlig svale. Imellem 2007 og 2014 tredoblede priserne på Roumier Musigny nemlig.

Kan prisen stige på så kostbare vine?

Uddrag fra Conti-artikel

Det helt korte svar er ja. Lige så vel som det kan virke bindegalt at én enkelt flaske vin kan koste tusindevis af Euro, ligeså vel findes der et væld af rige og superrige mennesker verden over, for hvem denne type vin langt fra blot er en kostbar investering, men nærmere en selvfølge til festlige lejligheder. Faktisk har vi set adskillige eksempler på at det dyreste og mest eksklusive kun er blevet endnu mere dyrt og eksklusivt og at priserne tilsyneladende ikke kan ramme et loft.

Dette så vi et fantastisk eksempel på i 2018 da en flaske 2015 Musigny fra Domaine Leroy blev indkøbt af en investor til € 18.500 og blot ni måneder senere kunne sælge samme flaske til hele € 35.000 – dette gav investoren et afkast på hele € 16.500 svarende til 89,2 % på bare ni måneder.

2018 er også et godt eksempel på at det dyre kan blive endnu dyrere. I 2018 steg priserne på DRC på tværs af alle vinene gennemsnitligt 25 % - og de var altså ekstremt kostbare allerede før dette.

Derfor: Der er intet der tyder på at prisen på denne type vin ikke også i fremtiden vil stige.

Meadows mening om Roumier Musigny

Burghound, der som nævnt er den vigtigste og ikke mindst strengeste bourgognekritiker, drives af Allen Meadows, der kun én eneste gang har givet 100 point – dette til en 1945 Romanée-Conti fra Domaine de la Romanée-Conti. Hans kritik af Roumier Musigny taler for sig selv og giver for alvor et billede af at der her er tale om noget ganske særligt:

 

2017 Musigny

[…] One of the crown jewels of the 2017 vintage. (Blandt alle bourgognevine fra årgangen)

 

2014 Musigny

I was almost as impressed with his 2014s though I underscore that the style is quite different from that of the 2015s. (Meadows giver årgang 2015 98+ point)

 

2010 Musigny

A complete effort that is also breathtakingly good, in fact it's so good that it's a true 'wow' wine.

 

2009 Musigny

This is simply stunning and while it would be a stretch to claim that 2009 will be the best vintage ever for this storied wine, it will certainly be among them as this is indisputably brilliant.

 

1999 Musigny

Fireworks in a glass would be an apt description yet as pretty as this already is, it should be one of the longest lived wines of the vintage

RareWine Invest mener

Dette er din mulighed for at investere i nogle af verdens mest eksklusive og eftertragtede vine uden at skulle aftage en hel kasse. Roumier Musigny er en værdig kronjuvel i enhver portefølje og befinder sig helt oppe blandt de allerstørste.

Kvaliteten er sublim og den hyperbegrænsede produktion gør blot denne case endnu mere interessant. 

Uanset om du har øje på en moden eller ung flaske får du en enestående vin med mange års kælderpotentiale.

Det er naturligvis en unødvendighed at understrege at dette er en ekstraordinær mulighed der ligger langt fra hverdagskost – selv hos os.

Vil du investere i Roumier Musigny er det nu, for en ting er sikkert: Det bliver nærmest ikke mere sjældent end dette!

Invester i Musigny fra Domaine Georges Roumier

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGANTALPRIS/FL.*
2018Musigny750Loose1€ 11.500
2017Musigny (US label)750Loose1€ 9.500
2014Musigny (US label)750OWC12€ 9.500
2010Musigny (US label)750OC33€ 14.500
2009Musigny (US label)750OC33€ 14.000
2001Musigny750Loose1€ 9.500
1999Musigny750Loose2€ 12.500
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

US label?

I gamle dage mærkede de franske vinproducenter vinene der eksempelvis skulle sælges i USA med amerikanske labels. For vinkendere og -samlere blev disse labels et tegn på at vinen havde været udsat for en særdeles lang rejse under ringe vilkår – vilkår en god vin mildest talt ikke har godt af. Mødte man derfor en vin med amerikanske labels i Europa, så vidste man at denne med stor sandsynlighed havde været to gange over Atlanten – noget der ikke er eftertragteligt, når der skal betales mange penge for en sublim vinoplevelse.

I dag bliver håndtering og transport af vin varetaget på en helt anden måde hvor temperatur, luftfugtighed, lys og sågar vibrationer bliver imødeset for at sikre vinen bedst muligt. Dog har traditionen og ”frygten” i dag bidt sig så godt fast, at vine med eksempelvis amerikanske eller japanske labels stadig handles for mindre – mere eller mindre uden grund.

Sammenlignet med "almindelige" flasker betyder det i praksis at investorer vil kunne købe flasker med US label lidt billigere og videresælge igen lidt billigere. 

Gælder det vine af denne kaliber hvor udbuddet grænser til ikke-eksisterende handler det i virkeligheden om hvad der kan skaffes. 

 

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.