Investeringstips - Italien - 20. maj 2020

Solidt Brunello-potentiale: Stabilt afkast og højeste score nogensinde

Derfor kan Casanova di Neris topvin, Brunello Tenuta Nuova, eksploderer og blive en raket der spreder guld over din vinportefølje

Eneste 100 point-Brunello hus

Toscana er et centrum for fantastiske vinoplevelser, der kan nydes i regionens bakkede landskab og dragende natur. Her kan vinelskeren lade tid og rum flyde sammen i en euforisk følelse – følelsen af en sommeraften der aldrig slutter.

Tager vi til Siena, en af Toscanas provinser, finder vi byen Montalcino, der er indbegrebet af netop overstående. Dette er hjemstedet for Brunello, den brune drue, og et kælenavn for regionens vine lavet på 100 % Sangiovese-druer, der både er blandt de mest kendte og kostbare vintyper fra Italien.

Der findes ingen officiel rangering af de største og bedste Brunelloer, men skal nogle af de absolutte tophuse nævnes, vil Soldera (Casse Basse), Biondi Santi og Casanova di Neri bestemt være iblandt dem.

Men trods et væld af fantastiske vine har kun ét enkelt Brunello-hus præsteret at kravle helt til tops og få de magiske 100 point (WA). Huset det drejer sig om er Casanova di Neri og udover at have status som eneste 100 points-Brunello-hus, så byder husets, topvin Brunello Tenuta Nuova, også på et solidt investeringspotentiale. Læs mere om netop dette i årgang 2015, den bedste Brunello Tenuta Nuova nogensinde, i afsnittet herunder.

Casanova Brunello di Montalcino Montalcino og Sienas fantastiske landskab

Brunello Tenuta Nuova sætter ny rekord!

Som nævnt er Casanova di Neri i dag det eneste Brunello-hus der kan bryste sig af at have opnået de famøse og perfekte 100 point. Den pågældende vin er årgang 2010 af husets storvin Brunello Tenuta Nuova og selvom det dermed er nærliggende at tro, at det netop er denne vin og årgang dette investeringstip dermed drejer sig om, er det i stedet årgang 2015 vi skal stille skarpt på – og det er der en rigtig god grund til! Det handler nemlig om årgang 2015, der med tårnhøje point fra samtlige toneangivende vin-kritikere hæver baren for hvilken kvalitet man kan forvente fra Casanova di Neris Brunello Tenuta Nuova, som med en gennemsnits-score på næsten 98 point, sætter ny rekord for anmeldernes begejstring:

ÅrgangWAVIJSGennemsnit
201598969997,7
2014----
201397959896,7
201296919594,0
201195939494,0
20101008910096,3
200994939493,7
200891929492,3
200794929694,0
2006969510097,0
200593939493,3
200493919693,3
200389889590,7

Årgang 2015 kandiderer til at være den bedste Brunello Tenuta Nuova nogensinde, og står som bevis på, at kvaliteten aldrig har været højere. Ser man på, hvordan kritikerne har anmeldt de seneste 12 årgange siden årgang 2003, er der fuldstændig enighed om, at Casanova di Neri bare bliver ved at forbedre sig, hvilket har resulteret i, at de siden årgang 2003, har forbedret sig med et helt point hvert tredje år!

2015 Brunello Tenuta Nuova er derfor - udover at være topvinen fra et af de absolut største Brunello-huse, der desuden er kendt som det eneste 100 points Brunello-hus - potentielt også den største og bedste vin som Casanova di Neri nogensinde præsenteret. Dette vil uden tvivl være en vin Brunello-elskerne vil huske i fremtiden og blive et eftertragtet valg på vinkortet, såfremt den i fremtiden er til at opdrive.

Stabile afkast trods skyggeliv

De senere år har vininvestoren oplevet store prisstigninger i bl.a. Bourgogne - godt hjulpet på vej af en intens global interesse for netop denne regions topvine. Alt imens dette har stået på, har Casanova di Neri Brunello Tenuta Nuova udover stigende kvalitet, også leveret stabile afkast – helt udenfor vinverdens rampelys og opmærksomhed, som er gået til de klassiske franske vine. Det historiske afkast på tværs af de seneste 10 årgange, der henholdsvis har været på markedet i minimum to og fem år, ser således ud:

Periode2 år*5 år*
Gennemsnitligt afkast11,9%33,5%
Gennemsnitligt årligt afkast i perioden**5,8%6,0%
Baseret på handelsdata fra Liv-ex på årgang 2002-2013 af overstående Brunello Tenuta Nuova fra Casanova di Neri. *Gennemsnitligt afkast på tværs af de seneste ti årgange, der har været på markedet i minimum to år (2004-2013) og minimum fem år (2000-2010). **Annualiseret afkast i perioderne

Det særligt interessante i dette, udover stabile afkast i et aktiv der historisk set er kendetegnet ved lav risiko er, at prisstigningerne er kommet, selvom vinverdens øjne har været rettet i en anden retning. Hvor nogle vine, de seneste 12 måneder, endda er faldet i pris som følge af straftold og corona-krise, har de italienske vine, herunder de store brunelloer, holdt prisen og nogle endda leveret afkast. Vi kan stå overfor begyndelse til et paradigmeskifte, hvor de italienske topvine begynder at løbe med noget af den opmærksomhed, som tidligere har været forbeholdt de franske vine. Der er ikke noget der tyder på at denne øgede interesse bliver på bekostning af de øvrige vinområder, men måske nærmere en reaktion på, at den stigende interesse for vin, får os til at åbne horisonten for eksempelvis vinene fra Toscana, herunder Brunello. Vi har ved flere lejligheder berettet om at de italienske topvine er på fremmarch, og selvom det er supertoscanerne, med Sassicaia som bannerfører, der indtil videre har ført an, er det ikke svært at forestille sig et scenarie hvor også de største Brunelloer vil stige i pris, hvis altså interessen for de bedste italienske vine fortsætter med at stige. Hvis det er tilfældet, vil Brunello Tenuta Nuova være et særdeles interessant sted at være som investor Hvis IKKE det sker, er det værd at notere sig, Brunello Tenuta Nuova, historisk, selv udenfor rampelyset, har leveret stabile afkast uden den store risiko.

Invester i 2015 Casanova di Neri Brunello Tenuta Nuova 2015 Brunello Tenuta Nuova - den bedste til dato!

Guf for vininvestoren: Udeblivende årgang og begrænset produktion

Grundet dårlige forhold og lavt høstudbytte i 2014, blev der taget en drastisk beslutning hos Casanova di Neri. For første gang i husets historie blandede man den frugt der nu engang egnede sig til vinproduktion, frugt fra hele ejendommen der normalt bliver til tre forskellige vine i tre forskellige kvaliteter, og lavede 2014 Brunello de Montalcino DOCG. Det betyder i sagens natur, at der ikke findes en 2014 Brunello Tenuta Nuova, hvorfor vinmarkedet har måtte vente et helt år ekstra på at næste årgang skulle blive frigivet. I et marked, hvor priserne stiger når udbuddet falder, er dette særligt interessant. Samtidig produceres der kun omkring 70.000 flasker Brunello Tenuta Nuova i en gennemsnitlig årgang, hvilket er ekstremt lidt, set i relation til at vi har med en vin at gøre hvor enhedsprisen er relativt lav. Dette betyder at vinen har et enormt og tørstigt publikum, hvor de fleste drikker og de færreste gemmer. Den relativt lave pris gør desuden, at der selv hvis priserne eksempelvis fordobles, fortsat er et stort købestærkt publikum.

For at sætte tingene i perspektiv koster en årgang 2010, en af de bedst sammenlignelige årgange, i dag i omegnen af det dobbelte.

RareWine Invest mener

Vi har sagt det før og siger det gerne igen: De italienske topvine er ekstremt interessante – også i investeringssammenhænge.

Ledt an af Sassicaia og de øvrige supertoscanere er de italienske topvine kommet på fremmarch og siger man Brunello både i og udenfor italien, er ingen i tvivl om, at dette er synonym med toppen af italiensk vin. Her finder man Casanova di Neri og deres Brunello di Montalcino Tenuta Nuova helt oppe blandt de største.

Men selvom den italienske fremmarch først synes at være startet for nylig og selvom det store rampelys endnu ikke har strålet på de bedste Brunelloer, har eksempelvis Brunello Tenuta Nueva alligevel leveret stabile afkast på 6 % om året de seneste fem år. Får vi øget fokus på disse vine, er der potentiale til, at disse i fremtiden levere tocifrede årlige afkast.

I enhver investering handler det om at få det bedste afkast til den laveste risiko, og det er her Brunelloer kommer ind i billedet. Med potentialet til at gå fra at levere solide afkast til ekstraordinære afkast, er Brunello ikke bare en potentielt god investering, men ud fra en porteføljetankegang, også en sund modvægt til de klassiske franske vine, som i dag udgør størstedelen af de vine, som ligger i investorernes porteføljer.

Som investor får du således både et solidt afkast-potentiale sammen med muligheden for yderligere at diversificere in vinportefølje.

Årgang 2015 er frigivet for ganske nylig, hvilket har været medvirkende til, at vi har kunne skaffe en større mængde til en attraktiv pris. For at sikre, at flest mulig får mulighed for at investere, begrænser vi dog i første omgang til 120 flasker pr. investor.

Spørgsmålet er blot om du tør lade være at gribe muligheden for at få denne enestående Brunello i porteføljen?

Invester i Casanova di Neris top-Brunello, Tenuta Nuova

Kontakt os via kontaktformularen herunder hvis du ønsker at investere eller høre nærmere om dine muligheder.

ÅRGANGVINVOL.PAKNINGPRIS*
2015Brunello Tenuta Nuova750OC6€ 66
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.