Investeringstips - Italien - 18. marts 2020

Stærk og sikker investering: Bedste Poggione Brunello nogensinde

Il Poggione har måske skrevet historie med deres bedste Brunello nogensinde og investeringspotentialet følger trop med verdens laveste pris

Moltacinos uopdagede potentiale

Kender man og holder man af de største Brunelloer er Il Poggione næppe et nyt navn, og formentlig samtidig noget vinkenderen med italiensk forkærlighed for længst har fået på sit vin-CV. Men til de, der endnu har fornøjelsen til gode, er en præsentation på sin plads, inden vi kaster os over et lukrativt og formentligt uopdaget investeringspotentiale i denne højtelskede Brunello.

I slutningen af det 19. århundrede besøgte Lavinio Franceschi, en velhaver fra Scandicci, Firenze,  området omkring Montalcino i det centrale Italien. Lavinio Franceschi havde hørt betagende historier om områdets enestående landskaber og efter et besøg opkøbte Franceschi land og bosatte sig i området.

Il Poggione var hermed grundlagt og huset var i starten af 1900-tallet blandt de første til at markedsføre Brunello di Montalcino og var desuden et af de grundlæggende medlemmer af Brunello di Montalcino-konsortiet – en brancheorganisation der vogter og værner om bl.a. Brunelloerne fra Montalcino, som navnet antyder.

Lavinio Franceschis stærke købmagerskab og moderne, men respektfulde tilgang til egnens traditioner for 100 % Sangiovese-vin ledte huset til succes og gør at Il Poggione i dag anses som værende blandt de 10 bedste Brunello-producenter. Egnens kæledægge er og bliver formentlig Soldera, men med topvin der i en almindelig årgang nemt koster € 410-440 pr. flaske* bærer Il Poggiones Brunello et helt andet prisskilt, der giver netop årgang 2015 af husets Brunello et særdeles lukrativt potentiale.

Læs mere om pris og potentiale under billedet.

*Pris pr. flaske uden told, moms og afgift, i perfekt stand og hele kasser

Leopoldo Franceschi Leopoldo Franceschi - ejer af Il Poggione og efterkommer til husets grundlægger Lavinio Franceschi

Ville nogen opdage hvis prisen steg 50 %?

Potentialet i Il Poggiones Brunello er ikke at tage fejl af hvis man sammenholder pris og kvalitet på de seneste 10 årgange. Sammenholdes de tre mest relevante kritikeres gennemsnitlige scores med prisen på Il Poggiones Brunello fremstår forholdet mellem pris og kvalitet på årgang 2015 særdeles lukrativt:

Lukrativt forhold mellem pris og kvalitet på Il Poggione

Sammenlignes årgang 2015 med årgang 2010, der i bred forstand betragtes som den bedste årgang Brunello – måske nogensinde – fremstår årgang 2015 som et røverkøb og langt billigere end den burde være.

Det er dog vigtigt at understrege at ovenstående scenarie er et best case-scenarie, da Vinous endnu ikke har afgivet kritik af årgang 2015 og overstående gennemsnit udelukkende er på baggrund af Wine Advocate og James Sucklings kritik. Vinous’ kritik trak nemlig gennemsnittet ned på årgang 2010 og kan ikke udelukkes at gøre det samme på årgang 2015. Men selv set i et worst case-scenarie hvor Vinous giver årgang 2015 så lave point at gennemsnittet vil blive på niveau med årgang 2010, hvilket dog vil virke drastisk, er forholdet mellem pris og kvalitet stadig ekstremt lukrativt og med stort investeringspotentiale.

Årgang

WA*

VI*

JS*

Avg*

2010

97

94

93

94,7

2015

97

?

96

96,5

 

Med vin som en langsigtet investering er det interessant at kigge tilbage på ældre årgange af Il Poggiones Brunello og se det begrænsede gab mellem pris og kvalitet, og desuden hvordan prisen har overløbet kritikernes pointgivning, i takt med at vinene kun bliver mere modne og drikkeklar.

I virkeligheden skal man i dette perspektiv spørge om hvorvidt der rent faktisk er nogen der ville opdage at en vin af denne kaliber og i denne prisklasse til bare € 23 steg med 50 % over natten?

*WA: Wine Advocate, VI: Vinous, JS: James Suckling, Avg: Average - gennemsnitlig score

Invester i Il Poggione Brunello Il Poggione Brunello di Moltacino

Italiensk havn i stormfyldt hav

Vin er historisk set et særdeles sikkert investeringsaktiv der med en væsentlig lavere volatilitet end aktier. Rent tryghedsmæssigt burde vin nærmere sammenlignes med eksempelvis obligationer – selvom afkastet historisk set er af mere interessant karakter på vin.

Når det kommer til 2015 Il Poggione Brunello bliver trygheds- og sikkerhedsaspektet næsten ikke bedre, hvorfor denne case, sammen med det særdeles lukrative forhold mellem pris og kvalitet, giver et solidt alternativ mens bølgerne går højt på de finansielle markeder.

Prisen på bare € 23 pr. flaske på 2015 Il Poggione Brunello er så lav, at det er svært at se den blive lavere. Samtidig er publikummet til italiensk vin, fra en velrenommeret producent, i tårnhøj kvalitet til bare € 23 pr. flaske enormt – selv hvis krisen kradser. 

Der er altså her tale om en investering hvor du i dag får stærk kapitalbevaring men samtidig får et stort og solidt potentiale på den længere bane – en særdeles attraktiv kombination for rigtig mange investorer i dag.

RareWine Invest mener

De italienske vine buldrer frem og leder man de rigtige steder og times det korrekt findes der stærke investeringsvine med stort potentiale i støvlelandet.

Il Poggione bærer på nogle måder ikke helt samme karakteristika som andre af de største italienske investeringsegnede vine, men netop i dette og en optimal timing kan styrken ligge.

Il Poggione producerer nogle af de bedste Brunelloer og er alment anerkendt for at være blandt de 10 bedste Brunello-producenter overhovedet.

2015 Brunello fra Il Poggione har modtaget særdeles flotte point fra kritikerne og kan muligvis overgå årgang 2010, der ellers betegnes som den måske stærkste Brunello-årgang nogensinde. Men selv i et scenarie hvor de benhårde Italien-kritikere fra Vinous skulle være konservative med deres point vil forholdet mellem pris og kvalitet på årgang 2015 fortsat være yderst attraktivt. Et forhold hvor prisen kan lukke gabet og måske endda overgå kvalitetsniveauet i fremtiden, hvis altså årgang 2015 følger trop på de foregående årgange.

Udover det store investeringspotentiale kommer denne vin med en særlig høj grad af sikkerhed og tryghedsskabende kapitalbevaringsegenskab. Prisen er så lav, at det er svært at forestille sig tab, mens prisen samtidig kvalificerer denne topbrunello til et enormt publikum over hele verden.

Prisen på € 23 pr. flaske er i øjeblikket den laveste i verden og dette endda i mængder der tillader investering i interessant volumen.

Alt peger på at timingen for investering i 2015 Il Poggione Brunello di Moltacino er optimal: Køb, lås inde og glem dem og kom glad tilbage om en årrække til modnede, eftertragtede Brunelloer fra en af regionens topproducenter.

Invester i Il Poggione

ÅrgangVinVol.PakningPris
2015Brunello di Moltacino750OC6€ 23
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.