Investeringstips - Bourgogne - 5. februar 2020

Trodser Bourgogne-modvind: Enestående Leroy med solide afkast på Les Beaux Monts

I skyggen af bl.a. Musigny står Leroys Premier Cru Les Beaux Monts, men det er måske her at det største potentiale i øjeblikket ligger. Læs mere om hvorfor i artiklen her

Fra lærling til mester

88 år er ingen alder. I hvert fald ikke for Madame Lalou Bize-Leroy. Med Madame Lalou Bize-Leroys stærke lederskab er Domaine Leroy nemlig på rekordtid, set i et burgundisk perspektiv, blevet manifesteret som en af Bourgognes absolut mest prestigefulde producenter – med alt hvad det indebærer af efterspørgsel og tårnhøje priser – og dette i den legendariske winemakers livs efterår.

Med Henri Leroy i spidsen, købte Leroy-familien i 1942 halvdelen af ejerskabet i Domaine de la Romanée-Conti. Her fik Madame Lalou Bize-Leroy uvurderlig erfaring, der senere skulle vise sig at være fundamentet for Domaine Leroy og den ukronede dronning af Bourgognes legendariske status og enorme anerkendelse.

Domaine Leroy, er foruden Madame Lalou Bize-Leroy, kendt for de store Grand Cru-vine som Corton-Charlemagne, Richebourg og Musigny, hvoraf sidstnævnte af flere omgange har toppet lister over verdens dyreste vine i almindelig produktion og handel. Med de absolutte topvine, kommer også tilsvarende priser, hvilket har gjort at den lidt billigere Les Beaux Monts er blevet ekstremt attraktiv blandt mange vinelskere – og med rigtig god grund.

Læs mere om Domaine Leroy og verdens dyreste vin her: Domaine Leroy stiger +50% i 2018 og bliver verdens dyreste vin!

Madame Lalou-Bize Madame Lalou Bize-Leroy

En perle i Vosne-Romanée

Nord for Vosne-Romanées ikoniske Richebourg og vest for Echezeaux ligger vinmarken Les Beaux Monts – en mark hvor også legenden Henri Jayer havde sin gang. Les Beaux Monts er inddelt i fire dele hvor Domaine Leroy råder over den største del, Premier Cru-parcellet Vosne-Romanée Les Beaux Monts. Vinen fra Les Beaux Monts anses af mange for at være den absolut bedste Premier Cru-vin i hele Vosne-Romanée. Dette er bredt anerkendt blandt verdens vinkendere, og med muligheden for at drikke Leroy-vin med et prisskilt der er i en helt anden liga end Leroys topvine, er publikummet til netop Leroys Les Beaux Monts stort og efterspørgslen derefter.

Med overstående i mente er Domaine Leroys Les Beaux Monts en perle der kommer med et stort investeringspotentiale – og en produktion der begrænser sig til mindre end 9.000 flasker om året.

Kongen i en svag årgang

En stærk årgang kan være omdrejningspunktet i et investeringstip, men når det gælder årgang 2011 af Domaine Leroy Les Beaux Monts, som dette investeringstip omhandler, forholder det sig nærmest modsat. Årgang 2011 er generelt en svagere årgang i Bourgogne, hvilket også gælder i Côtes de Beaune og Côte de Nuits, sidstnævnte hvor vinkommunen Vosne-Romanée ligger. På trods af dette har Domaine Leroy med Les Beaux Monts overgået årgangens generelle niveau og præsenteret en vin der holder samme niveau som de omkringliggende årgange. Burghound af Allen Meadows, der med ret kunne kaldes en bourgognemyndighed, har givet 2011 Les Beaux Monts 95 point, hvilket udelukkende er overgået af topårgangen 2015 Les Beaux Monts’ 96 point.

At kunne trodse, hvad der generelt er en svag årgang, og kan levere en vin der holder samme høje niveau som det ellers kendes, understreger Madame Lalou Bize-Leroys og Domaine Leroys format og enestående øje for kvalitet.

Invester i Domaine Leroy Les Beaux Monts Domaine Leroys vine hørte til blandt de mest solide Bourgogne-investeringer i 2019

Alle gode historier har en slutning…

Eventyr tager, og eventyr giver. Sådan forholder det sig ligeledes når det gælder de store fortællinger fra vinens verden. Som det kendes fra kunstens verden kan legender opstå nærmest ud af ingenting, og selvom de skaber beundrere og følgeskarer i deres levetid påskønner verden først deres fulde format når det er for sent.

Dette er også tilfældet i vinverden. Af klassiske eksempler kan Henri Jayer, der i 1990 solgte en kasse 1985 Cros Parantoux, der dengang blot kostede ca. € 300. I 2018, ca. otte år efter Jayers død, blev en tilsvarende kasse solgt for ca. € 500.000. Ligeledes opstod der kraftigt stigende efterspørgsel på vine fra både Châteauneuf-du-Papes Henri Beaneau og DRCs Henry-Frédéric Roch, i kølvandet på deres bortgang i hhv. marts 2016 og november 2018. En hyldest fra markedet til de store ikoner, om man vil.  

Vinkendere verden over kappes allerede i dag om Leroys fabelagtige vine og selvom det vil være en gave også at kunne nyde disse i al evighed, så får alle fantastiske fortællinger en afslutning, og ligeså vil Madame Lalou Bize-Leroy engang gå over i historien som en af verdens største winemakers.

Domaine Leroy trodser tendenserne: Flotte afkast i trængt marked

2019 var et år hvor flere af toproducenterne i Bourgogne oplevede modvind med priskorrektioner til følge. Alligevel trodsede Domaine Leroy, der er fast inventar i Bourgognes top-3, tendenserne og leverede afkast.

Af alle Leroy-vine administreret af Rare Wine Invest har kun en enkelt vin - af vine der har ligget i portefølje i hele 2019 - tabt beskedent terræn. Det betyder at stort set alle vine fra Leroy herudover har trodset tendenserne i Bourgogne og set prisstigninger på trods af modvinden.

Vinene fra Domaine Leroy, på tværs af årgange og vine, har givet ca. 12 % i gennemsnitligt afkast i 2019. Her holdes Leroy Musigny, en af verdens dyreste vine, helt ude af billedet, da denne er i en klasse for sig selv og ville forvrænge billedet da visse årgange har givet i omegnen af +50 % i samme periode.

Fokuseres der specifikt på Les Beaux Monts er datamængden begrænset, hvilket kan indikere at vinene handles færre gange før de bliver drukket. På trods af dette, kan det konkluderes at lige præcis 2014 Les Beaux Monts er steget ca. 80 % i 2019 – en vin med 95 Burghound-point, ligesom årgang 2011.

Domaine Leroy har dermed, nærmest uanset vin og årgang, været garant for afkast i et marked i modvind og beviste også i 2019 hvor stort investeringspotentialet i disse vine er, hvor Premier Cru’en Les Beaux Monts var højdespringeren. 

Premier Cru Les Beaux Monts Domaine Leroy Les Beaux Monts leveres i kasser á tre flasker

Rare Wine Invest mener

Rare Wine Invest anbefaler Domaine Leroy og lige nu ligner 2011 Les Beaux Monts en særlig attraktiv investering.

 

Domaine Leroy er ubetinget en fast beboer i Bourgognes absolutte top og en investering i vinene herfra hjælpes godt på vej af et verdens mest prestigefulde vinbrands. 

Madame Lalou Bize-Leroy har i mere end en menneskealder leveret uovertrufne vine i ekstremt høj kvalitet og lægger en ære i hver en flaske – noget der kan aflæses i anseelsen og efterspørgslen, uanset om der tales om Village-, Premier Cru- eller Grand Cru-vine. Læg hertil at Domaine Leroys produktion, selv i et burgundisk perspektiv, er ekstremt begrænset.

Madame Lalou Bize-Leroy har med 2011 Les Beaux Monts bevist at hun, selv i en svag årgang hvor andre store producenter oplever et kvalitetsdyk, kan holde et enormt højt niveau. Samtidig er Domaine Leroy, øjensynligt fuldstændig upåvirket af al 2019s modvind, og har på tværs af så godt som alle vine og årgange leveret flotte afkast. Dette understreger endnu engang Leroy-vinenes store investeringspotentiale.

2011 Les Beaux Monts sikrer en billigere indgang til investering i Domaine Leroy og har samtidig vist tegn på at have været en af de stærkeste Leroy-investeringer med prisstigninger på op til 80 %.

Invester i 2011 Domaine Leroy Les Beaux Monts

ÅRGANGVINVOLPAKNINGANTALPRIS*
2011Les Beaux Monts750OWC348€ 1.800
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.