Investeringstips - Champagne - 14. oktober 2021

97 point: Invester i ultra sjælden 2010 Philipponnat Les Cintres

Hvor eksklusiv kan champagne blive, spørger du? Philipponnat Les Cintres, svarer vi. Invester i hyper-sjælden enkeltmarkschampagne af tårnhøj kvalitet

Enkeltmarkschampagne. Mikroskopiske mængder. Stort gemmepotentiale.

En simpel opskrift på vininvestering med stort potentiale findes i ovenstående tre ingredienser. I denne artikel skal det handle om 2010 Philipponnat Les Cintres, som udover at være et verdenskendt veletableret kvalitetsbrand, også er kendetegnet ved deres mere end minimale produktion på deres topchampagner. Læs meget mere om potentialet i denne enkeltmarkschampagne herunder.  

Stigende interesse i exceptionelle champagner: 2010 Philipponnat Les Cintres

Philipponnats vinhistorie kan dateres helt tilbage til det 16. århundrede, hvor familien leverede vin til Louis XIVs hof. Ydermere har virksomhedens kældre fra det 18. århundrede været en del af det historiske Château de Mareuil. I næsten 500 år har Philipponnat-familien således markeret sig i Champagne-regionen, hvor stolte traditioner er nedarvet gennem generationer.  

I de senere år har der være en stigende interesse for vine fra enkeltmarker i Champagne og endnu mere fra enkelte parceller, som kan noget helt exceptionelt. For Philipponnat er dette ikke unikt, idet man har fremstillet enkeltmarkschampagnen Clos des Goisses siden 1935. Denne mark på 5,5 hektar ligger indhegnet af en stenmur på en stejl skråning i Mareuil sur Ay. 

I dag kender de fleste til Champagne Philipponnat, som i 1910 blev grundlagt af Pierre Philipponnat. Charles Philipponnat står i dag bag det anerkendte champagnehus, som kun årligt producerer i omegnen af 650.000 flasker på tværs af deres produktportefølje. En mængde, der lyder af meget, men som i virkeligheden kun er en dråbe i havet, sammenlignet med kollegaernes millionstore produktioner. 

sjælden 2010 Philipponnat Les Cintres sjælden 2010 Philipponnat Les Cintres

Yderst sjælden Les Cintres fra Clos des Goisses

Clos de Goisses er en af de ældste vinmarker i champagneregionen, og så er det tilmed en af de mest stejle med en hældning på op til 45 grader. Det giver en perfekt eksponering mod solen, hvorfor champagnerne herfra er både intense, bombastiske og har et perfekt gemme- og udviklingspotentiale.  

Hvis Clos de Goisses årlige produktion cirka på 30.000 flasker er minimal, er mængden af Les Cintres årlige produktion mikroskopisk. 2010 Philipponnat Les Cintres er kun produceret i 1.391 eksemplarer, hvilket gør muligheden for at erhverve sig dem nærmest uopnåelig.  

Les Cintres er kun produceret i fire årgange i meget få mængder: 2006 (ukendt antal flasker), 2008 (2187 flakser), 2009 (2461 flasker) og 2010 (1391 flasker). 

Så selvom tidligere årgange er produceret i minimale mængder, er 2010 den mindste med næsten 1000 færre flasker end sine forgængere.

Blanc de Noir fra Les Cintres og Krugs Clos d’Ambonnay

Les Cintres er seneste Blanc de Noir fra Philipponnat, hvor de måske med forbillede i Krugs Clos dAmbonnay fremstiller en vin på deres bedste pinot noir. Denne parcel ligger på det højeste punkt inde midt i Clos des Goisses, hvor druerne opnår optimal modenhed.  

Krugs dyreste enkeltmarkschampagner kommer fra den legendariske Clos d’Ambonnay. Det er ligesom Les Cintres en Blanc de Noir, hvorfor det er svært at undgå, at trække nogle paraleller. Der er frigivet fem årgange Clos d’Ambonnay i omegnen af 5.000 flasker pr. årgang. En 2002 Clos d’ Ambonnay koster i dag cirka € 2.400 pr. flaske.  

Prisen på Les Cintres kommer ikke i nærheden af Krugs Clos d’Ambonnay, men udbuddet er langt mindre og mere eksklusivt. To meget spændende egenskaber for champagneinvestoren.

97 point fra champagneguruen

Kun fire årgange Philipponnat Les Cintres er udgivet, og som nedenstående oversigt viser, er vinkritikerne ikke altid enige. Dog er det marginaler, der adskiller scores på tværs af anmelderne på de forskellige årgange.   

2010 Philipponnat Les Cintres har begejstret Richard Juhlin, hvorfor han tildeler den hele 97 point. Juhlin er den ultimative Champagneguru, hvilket understreger, at vi her har at gøre med en champagne af særlig god kvalitet.  

ÅrgangRJWAVIAvg
201097949495
200991979694,7
2008969796+96,3
200695-
Rj: Richard Juhlin, WA: Wine Advocate, VI: Vinous, AVG: Average.

RareWine Invest mener

Det er ikke svært at få øje på investeringspotentialet i 2010 Philipponnat Les Cintres. Her har vi at gøre med en sublim champagne, hvis produktion er så lille, at det nærmest ikke er til at anskaffe mængder, der egner sig til investering. Bortset fra lige nu og her.  

Derudover tildeles 2010 Philipponnat Les Cintres 97 point af Richard Juhlin, hvilket understreger kvaliteten i denne årgang. Tillæg her, at det ikke kan undgås at trække paralleller til Krugs enestående Blanc de Noir Clos d’Ambonnay, der også beskrives som champagnes Romanée-Conti. Les Cintres præsenterer dog en langt mindre produktion til en brøkdel af prisen.  

Fik vi sagt, at der kun er produceret 1.391 flasker? Vi anbefaler at slå til, hvis du vil tilføje champagne i mikroproduktion til din portefølje. Tilgængeligheden på det åbne marked er af gode grunde ekstremt begrænset. 

Invester i 2010 Philipponnat Les Cintres

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2010Philipponnat Les Cintres750OC6€290
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.