Investeringstips - Bourgogne - 6. januar 2021

Din chance: Invester i mikroskopisk produktion og sjældne magnumflasker fra stjerneskuddet Dujac

Tror du også på potentialet i topvinene fra den frembrusende nye generation af eliteproducenter fra Bourgogne, så er vinene fra Domaine Dujac det rigtige valg

Nogle gange er det producenten. Andre gange er det selve vinen. Med Domaine Dujac og legendariske Chambertin grand cru er det begge dele. Dyk ned i hvad der gør både producent og vin noget helt særligt og forstå hvorfor denne ekstremt begrænsede produktion er så prestigefuld og eftertragtet som den er og hvorfor priserne er steget som de er. Dette er en attraktiv mulighed for at investere i en af Dujacs sjældne topvine – og det er endda med chancen for at opgradere til hyper sjældne magnumflasker!

Domaine Dujac

Domaine Dujac tilhører i dag eliten af producenter i Bourgogne. En position domænet har sikret sig gennem hårdt arbejde og fokus på kvalitet, siden grundlæggelsen i 1968. Jeremy Seysses, der i dag tegner domænet, er en del af den nye generation af top-producenter som Cathiard, Roumier etc. der mødes og smager vin sammen. Den vidensdeling bruger de alle til at få bedre kvalitet og til at blive presset af de bedste. I alt fremstiller Domaine Dujac ca. 2.000 kasser vin om året fra sine 15 ha vinmarker. Derudover ejer domænet en negociantvirksomhed, hvor der fremstilles vine der er nemmere at tilgå i deres ungdom.

DOmaine Dujac Porten til himmerige - Domaine Dujac

Fremtiden for Domaine Dujac

Når du ankommer til Morey-Saint-Denis i 2021 så vil du se et stort hul i jorden, midt i den lille smukke landsby. Det er symbolet på at Dujac familien aldrig står stille. Lige nu er de i gang med at investere i at lave endnu bedre vin. Der bygges et vineri i tre etager, der går under jorden. På den måde kan vinen fremstilles ved tyngdekraft og jorden være med til at holde kælderen kold. På denne måde sparer Dujac energi og påvirker vinen mindst mulig i dens fremstilling. Dette er naturligvis investeringer der skal bidrage til god økonomi og modernitet, men skal samtidig ses som et symbol på at Domaine Dujac opruster til fremtiden og satser alt på at bibeholde berømmelsen og udvikle domænets prestige i fremtiden også.

Vinfremstilling

I vinmarkerne arbejder Dujac-familien også efter bæredygtige forskrifter. Alle marker er certficeret økologiske, men der arbejdes også delvist efter biodynamiske idéer. Grundidéen er at yde så lidt indflydelse som muligt i vinmarken og kælderen, for at druerne bedst muligt kan udtrykke deres oprindelse. Det har Dujac-familien haft held med siden grundlæggelsen i 1968.

I kælderen er Seysses kendt for at smide hele klaser i gæringskaret, for også at få udtrykket med fra stilkene i den endelige vin. Dette balanceres alt efter årgang og vinmark, men ønsket er at bryde druerne så lidt som muligt inden gæringen. Al vin bevæges så vidt muligt ved tyngdekraften, for ikke at påvirke den delikate most negativt. Vinene lagres på de bedste fade i op til 18 måneder, med en relativ stor andel af ny eg. Vinene er ikke de mørkeste, men til gengæld er de meget lagringsværdige.

I alt ejer Domaine Dujac ca. 15 hektar vinmarker, primært fordelt omkring Morey-Saint-Denis og med hele syv af de bedste grand cru-marker på toppen. Grand cru Clos de la Roche er deres berømte visitkort, men deres andre vine er på absolut samme høje niveau. Dujac fremstiller ligeledes et par hvidvine fra Puligny-Montrachet og en enkelt fra Morey-Saint-Denis.

Ud over disse vinmarker, så dyrker Dujac-familien vinmarker hvor druerne bruges i deres negociant-vine, som fremstilles efter samme kompromisløse principper som vinene fra egne marker.

Grand crus:

 • 1,95 ha Clos de la Roche
 • 1.46 ha Clos St-Denis
 • 0.73 ha Chambertin
 • 0.70 ha Charmes Chambertin
 • 0.69 ha Echézeaux
 • 0.59 ha Bonnes Mares
 • 0.16 ha Romanée-St-Vivant

Premier cru:

 • 1.57 ha Malconsorts
 • 1.16 ha Les Combettes
 • 0.78 Morey-St-Denis premier cru
 • 0.72 ha Beaux Monts
 • 0.33 ha Les Gruenchers
 • 0.69 ha Morey-Saint-Denis, Les Monts Luisants (hvid)
 • 117 ha Puligny-Montrachet Les Folatieres (hvid)
 • 0.62 ha Puligny-Montrachet Combettes (hvid)

Village:

 • Chambolle-Musigny
 • Morey-Saint-Denis

Opbygningen af Domaine Dujac siden 1968

I Bourgogne hvor mange domæner har flere hundrede års historie, er Domaine Dujac en nyfødt baby. I 1968 opkøbte Jacques Seysses et faldefærdigt domæne og startede fra scratch. Første årgang var så ringe at alt blev solgt videre til negocianter, men allerede fra 1969-årgangen kom der god vin på flaske i Morey-Saint-Denis. I starten var der kun 5 hektar, men gennem opkøb har Dujac nu adgang til godt 15 hektar i både Côte-de-Nuits og Côte-de-Beaune. Jacques Seysses blev i 1973 gift med Rosalind og de to er stadig med i driften af domænet. Den nye generation anført af Jeremy Seysses kom med i 1998 og han står i dag for størstedelen af driften, sammen med sin hustru Diana og sin bror Alec. Gennem årene har både far og søn nydt godt af gode venskaber med de bedste producenter i Bourgogne. Vidensdeling med disse har været med til at løfte Dujac frem i forreste række når der i dag tales topproducenter. Parceller på hele syv af de bedste grand cru-marker i Bourgogne gør at Dujac har adgang til det bedste råmateriale, til at fremstille nogle af de mest eftertragtede vine fra hele regionen i dag.

Investering i Domaine Dujac Chambertin grand cru fra Domaine Dujac

Legendariske Chambertin grand cru

Chambertin er et legendarisk navn i Bourgogne, der kan få hårene til at rejse sig nakken på selv den mest garvede vinkender. Og det er ikke på grund af landsbyen Gevrey-Chambertin i Côtes de Nuits. Det er heller ikke på grund af de næsten utallige marker, med ellers excellente vine, der hedder et-eller-andet-Chambertin. Grunden til kuldegysene er Chambertin grand cru – den ”rigtige” Chambertin.

Her danner ca. 15 ha sublim Bourgogne-terroir grundlaget for en årlig total produktion på ca. 60.000 flasker, fordelt mellem flere producenter og herunder nogle af verdens absolut mest prestigefyldte.

Hysterisk sjælden topvin fra mikroproduktion

Udover en håndfuld mindre prominente producenter som Louis Latour, Domaine Jacques Prieur og Domaine Jean-Louis Trapet, er eliteproducenter Domaine Armand Rousseau, Domaine Leroy og Domaine Dujac ligeledes repræsenteret her.

Armand Rousseau, der formentligt er den mest berømte Chambertin-producent, står for ca. 1/6 af markens produktion, med ca. 10.000 flasker årligt. Dette er i sagens natur en særdeles begrænset produktion, til en verden af vinelskere, der kun i højere og højere grad efterspørger de attraktive bourgognevine. Men kigger vi mod Domaine Dujac er historien om knaphed endnu mere insisterende. Dujac, der trods naboernes storhed på ingen måde står i skyggen, producerer mindre end 1.500 i en normal årgang. Domaine Leroy producerer i nogenlunde samme leje. Denne ekstremt begrænsede produktion, fra en særdeles eftertragtet producent, hvis berømmelse kun synes at blive ved med at stige, skaber et særdeles skævt forhold mellem udbud og efterspørgsel der de senere år har ledt til flotte prisstigninger på tværs af Dujacs vine. En udvikling hvor intet tyder på at ændre sig i fremtiden.

Pris, kvalitet og store formater

Nu har du muligheden for at investere i flere forskellige årgange af Domaine Dujacs Chambertin og ydermere Chambertin på magnum!

Domaine Dujacs Chambertin er sammen med Dujacs anden topvin, Romanée St. Vivant, i sagens natur skabt sjælden, og er decideret umulig at skaffe direkte fra producenten for de fleste vinhandlere og -elskere og vil de senere lykkes, må prisen betales. Gælder det disse vine på magnumflasker bliver det kun endnu mere vanskeligt. Ingen andre end producenten selv ved præcist hvor mange store formater der bliver produceret, men i en produktion tilsvarende mindre end 1.500 almindelige flasker, er det med sikkerhed ekstremt få.

Vinene der her udbydes spænder fra årgang 2005-2013 og tilbyder både forskellige anmeldelser og forskellige priser, der hver især repræsentere hver deres udgave af et attraktivt Dujac-potentiale. Pris og kvalitet følges ofte ad og det gælder i særdeles når vi taler vin. Vine med lidt lavere scores repræsentere her solid value for money og et såkaldt sekundære årgangs-potentiale mens vinene med højere point tiltrækker et lidt andet publikum. Men når det kommer til en mikroproduktion som denne, er det nærmere et spørgsmål om hvorvidt vinene overhovedet kan skaffes.

ÅrgangBHWAVIAVG
201394-9694-969193,67
200994989997,00
200791-94-9392,75
200692-94969293,67
2005949694+94,67
BH: Burghound WA: Wine Advocate VI: Vinous AVG: Gennemsnit

RareWine Invest

Eliteproducent. Legendarisk mark. Mikroskopisk produktion. Uhyre sjælden. Dette er alle udsagn der beskriver casen om Domaine Dujac og Chambertin. Mens kvaliteten generelt set er udsøgt, er Dujacs popularitet steget kraftigt de senere år og har gjort Dujac til en af de mest hotte og prestigefyldte bourgogneproducenter, og med Chambertin, som den ene af husets to ultimative topvine, er der ganske enkelt tale om noget ekstraordinært, der allerede ved tapningen, er uhyre sjældne, grundet den ekstremt begrænsede produktion.

Dette er en investering i topvin fra den næste generation af Bourgognes absolutte elite, og mens der du her har muligheden for at vælge mellem forskellige årgange, får fremtidens vindrikkere ikke samme luksus, når de ønsker moden Dujac. Her vil det udelukkende handle om hvad der reelt er tilgængeligt – og hvem der vil betale mest.

Invester i Chambertin grand cru fra Domaine Dujac

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGANTALPRIS/FL.*
2013Chambertin1.500OWC33€ 3.950
2009Chambertin1.500OWC36 € 5.500
2007Chambertin750OC612 € 1.500
2006Chambertin1.500OWC12 € 3.200
2005Chambertin750Loose6 € 1.850
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.