Investeringstips - Champagne - 28. januar 2021

Helt vanvittig investeringspris på 2006 Cristal Magnum

Med 97 point fra Richard Juhlin bærer 2006 Cristal et stærkt potentiale og magnum-formatet er blot mere vand på møllen. Men det er prisen der udgør det største potentiale…

En one-off mulighed

I en verden, der ellers på mange måder virker splittet, kan de fleste nok alligevel blive enige om at Corona-trætheden hænger tungt, og skal det beskrives på godt jysk, er det bare rigtig træls. Men dette til trods, opstår der alligevel muligheder, der kan være mere end almindeligt attraktive for vininvestoren, trods Coronaens tunge dyne. Restaurationsbranchen har haft trænge kår, og selvom salget af vin- og spiritus i detailhandlen har bidraget til at holde hånden under vin- og spiritusproducenterne, kan det manglende aftræk fra HORECA-segmentet godt spores i markedet.

En af de kategorier der kan være mest påvirket af dette, er champagne, der under normale omstændigheder nyder et enormt løbende konsum på netop barer, hoteller, restauranter, natklubber og lignende.

Men at dette for nuværende nærmest er gået i stå, ændrer ikke på kategoriens enorme potentiale. Et potentielt midlertidigt overudbud af nogle champagner, der ellers ville kunne påvirke priserne negativt, modsvares med al sandsynlighed fra champagnehusenes side med stigende frigivelsespriser, der de seneste 15 år har oplevet stigende produktionsomkostninger, der ikke er blevet afspejlet i frigivelsespriserne. Et modsvar der vil påvirke priserne på tværs af alle omfattede champagner.

Læs analysen: Er champagnepriserne på vej i vejret?

En mere nærværende mulighed, der er til stede her og nu, er at vi har kunne opkøbe et parti 2006 Cristal Magnum til en uhørt pris – en unik mulighed der nu sendes direkte videre til dig som vininvestor…

Sublim kvalitet

Har du fulgt os i længere tid er du ikke i tvivl om vores store forventninger til champagne som kategori, og kan med al ret betragtes som bannerfører for champagneinvestering – præcis som da vi kiggede i retning af Bourgogne forud for store prisstigninger, mens resten af vinverden kiggede i retning af Bordeaux.

Prestigecuvéen Cristal fra Louis Roederer hører overordnet set til en af vores faste champagneanbefalinger, da vi her har at gøre med champagne af tårnhøj kvalitet fra et decideret superbrand, der tilmed nyder stor kærlighed fra hele verden - uanset om det gælder champagne-kendere eller hip-hop-stjerner.

Læs desuden: Champagne-investeringer hitter som aldrig før

Cristal får overordnet set rigtig flotte point af den svenske champagne-autoritet, Richard Juhlin, og årgang 2006 mænger sig endda i det helt gode selskab. Med en score på 97 point vurderer Juhlin årgang 2006 lige så stor som topårgangen 2002 og tilmed i liga med de legendariske champagneårgange 1988, 1996 og 2008 der også alle har fået 97 point fra Juhlin. Det gør årgang 2006 til en særdeles attraktiv Cristal for fremtidens champagneelskere, da man her vil få champagne af topkvalitet, uden at skulle betale det ekstra præmie der ofte er forbundet med de mest hypede årgange.

Årgang 1996 og 1988 koster i øvrigt i omegnen af € 900* og € 1.150* i øjeblikket.

*Pris pr. flaske uden told, afgift og moms, i hele kasser og perfekt stand

Hvorfor magnum?

Hvad er egentlig federe end en flaske champagne? Det skulle da lige være en STOR flaske champagne! Men selvom størrelsen alene er grund nok til at kigge efter magnumflasker, har disse yderligere egenskaber som vininvestoren kan drage nytte af – egenskaber der under normale omstændigheder betales dyrt for.

Champagne på magnumflasker ligger oftest to-tre år længere på gæren og degorgeres derfor senere end de almindelige 0,75 l. flasker – dette giver allerede ved frigivelsen et produkt af højere kvalitet, end samme årgang champagne på 0,75 l. flasker.

Selvom magnumflasker er dobbelt størrelse af almindelige 0,75 l. flasker, er mængden af ilt i flasken ikke meget større. For magnumflasken betyder det i sagens natur at den dobbelte mængde champagne eksponeres for samme mængde ilt, som en almindelig flaske. Dette bidrager til en bedre aldring og et forøget gemmepotentiale for champagnen, hvilket er ekstremt relevant når der tales top-champagne med investeringspotentiale.

Enestående chance: Vanvittig pris

Men ikke nok med at 2006 Cristal på magnum i sig selv er en attraktiv investeringschampagne, så har en enestående mulighed gjort, at du nu tilbydes denne til en vanvittig pris. Investerer du igennem RareWine Invest kan du lige nu få 2006 Cristal Magnum til bare € 310. Konsulteres Wine-searcher er billigste priser på tilsvarende flasker i øjeblikket € 350-360. Det betyder at du i dette perspektiv lige nu sparer € 40-50 pr. flaske, svarende til 11-14 %. En attraktiv pris der skaber fantastiske forudsætninger for en særdeles gunstig champagneinvestering.

Investering i champagne 2006 Cristal på magnum Champagne-investering - obs: Billedet er ej årgang 2006, men har samme labeldesign, der ellers blev skiftet mellem årgang 2006 og 2007

RareWine Invest mener

Vi har store forventninger til fremtiden for champagne som kategori og herunder også de store premium champagner hvor Cristal i den grad hører til.

2006 Cristal kan betragtes som en overset juvel og kan i fremtiden blive et særlig attraktivt alternativ til de hypede topårgange, da der ifølge champagne-guruen Richard Juhlin, er tale om champagne af lige så høj kvalitet.

Louis Roederer har desuden en enestående evne til at holde Cristal evigt relevant. På Tastingbook.coms Top 100 Best Champagnes har Louis Roederer hele fire Cristal-udgaver i top 15, hvor 2008 Cristal Brut ligger nummer tre, foran eksempelvis 2008 Pol Roger Winston Churchill, 1979 Bollinger V.V.F og 1928 Krug Vintage. Dette er dog ikke et enestående, og Cristal er måske en af de champagner der hyppigst frekventerer i toppen af de vigtigste champagne-lister, hvilket både afspejler popularitet og niveau. 

Sammen med 2006 Cristals potentiale får du her desuden et øget gemmepotentiale fra magnum-formatet, der blot øger investeringspotentialet.

Det særligt interessante i at investere i 2006 Cristal Magnum lige nu er dog den uhørt lave pris. Du sparer nemlig lige nu € 40-50 pr. flaske i forhold til laveste priser på wine-searcher.com. Alt tyder på at dette er en one-off-deal og med denne pris øges det i forvejen attraktive potentiale betragteligt og skaber gunstige forudsætninger for solidt afkast.

Dette er på alle måder en stærk og langsigtet investering med et perfekt udgangspunkt. 

Invester i 2006 Cristal Magnum

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGANTALPRIS/FL.*
2006Cristal Magnum1.500OC1200€ 310
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.