Investeringstips - Champagne - 21. oktober 2021

Nyt release: 2009 Dom Ruinart Millésime Blanc de Blancs har høje scores og massive marketingkræfter i maskinrummet

Legendarisk champagne tilgængelig til investering. Nyt release af aldrig tidligere set champagne hos RareWine Invest. Det kan godt betale sig at være med fra start.

“Already a wonderfully generous and good Dom Ruinart, clearly related to the legendary vintage 1990” 

- Richard Juhlin 

Richard Juhlin er den absolutte ypperste champagneguru, og han er begejstret for 2009 Ruinart Blanc de Blancs, som dette investeringstip omhandler. Udover at være verdens første champagnehus, er Ruinart også indbegrebet af kvalitet. Her er din unikke mulighed for at få fingrene i investeringsegnede mængder.

En munk forud for sin tid opdagede vin med bobler

I 1670, da benediktinermunken Dom Thierry Ruinart var 23 år gammel, forlod han sit hjem i Champagne for at studere på klostret i Saint-Germain-des-Prés i Paris. Ruinart var en fremragende teolog og historiker, og så var han både ydmyg, visionær og hårdtarbejdende.   

I sin tid i Paris fik han indblik i verdenen udenfor kirken, og især ”vin med bobler” var yderst populært blandt de unge aristokrater i Paris.  

Munkens kontemporære og veludviklede forretningssans samt mødet med de magiske bobler førte i 1729 til stiftelsen af Maison Ruinart – verdens allerførste champagne-producerende virksomhed. Det var Ruinarts nevø, Nicolas Ruinart, der adopterede visionen og stiftede champagnehuset. 

En draperist blev champagnemester

Nicolas Ruinart var egentlig draperist, men seks år inde i champagneeventyret opgav han sit arbejde med tekstiler for at koncentrere sig fuldt om sin champagnevirksomhed. Det skulle vise sig at være en god prioritering, for væksten blev hurtig en kendsgerning. 170 solgte flasker i 1730, 3.000 flasker i 1731 og 36.000 flasker i 1761 – noget der tidens salg- og markedsføringskanaler taget i betragtning var en ekstrem vækst.  

Succesen var tydelig, og i 1768 erhvervede Ruinart de tidligere gallo-romerske kridtbrud under byen Reims. Kridtbruddet var udhulet i ned til 38 meters dybde og derfor perfekt til opbevaring af Ruinarts mange flasker. Her hersker en stabil temperatur, perfekt luftfugtighed og absolut fravær af vibrationer.  

2009 Dom Ruinart Millésime Blanc de Blancs 2009 Dom Ruinart Millésime Blanc de Blancs

Ruinarts sjæl består af chardonnay

Druer hovedsageligt høstet fra Côte des Blancs og Montagne de Reims er hjerterne i de cuvéer, der kommer fra Ruinarts. Dom Ruinarts NV Blanc de Blancs består af 100 % chardonnay fra forskellige år, og 20-25 % af disse er reservevine fra de to foregående år.   

Dette investeringstip omhandler årgangschampagne kun med druer fra årgang 2009: 2009 Dom Ruinart Millésime Blanc de Blancs.  Faktisk markerer årgang 2009 50 års jubilæum for Dom Ruinart Blanc de Blancs. 26 årgange er produceret mellem årerne 1959 og 2009. 

Massive marketingkræfter i ryggen

Ruinart var det første champagnehus, men i dag er virksomheden ikke længere familieejet. I 1950’erne accepterede familien økonomisk støtte fra Baron Pjilippe de Rotschild grundet økonomiske vanskeligheder, og i 1963 blev den solgt til Moët & Chandon, der senere blev en del af luksuskoncernen LVMH.  

Ruinart ledes i dag af Frederic Dufour, som har massiv erfaring med champagne. Han har blandt andet haft ledende stillinger hos Moët & Chandon, Veuve Clicquot og Moët Hennessy og ved om nogen hvordan en producent af luksus vine skal drives.  

LMVH-koncernen står også bag store champagnebrands som Dom Pérignon og Krug, og der er massive produktions- og markedsføringsressourcer i ryggen på dem alle. Det betyder alverden både for slutprodukt og branding, og det er selvsagt i investorens favør, at hele verden er bekendt med- og tørster efter Ruinart. 

Flotte scores underbygger potentialet i 2009 Ruinart Blanc de Blancs

Det er brøkdele, der adskiller verdens mest anerkendte vinanmeldere, når det kommer til pointdeling til Ruinart Blanc de Blancs. Både hvad angår årgang 2009 med en score på 95,5 point på tværs af anmelderne, men også hvis gennemsnittet på de forskellige årgange anskues.  

Generelt er niveauet højt, og årgang 2009 udmærker sig ved, at champagneguruen Richard Juhlin, har tildelt den 95 point, hvilket ikke er sket siden årgang 1998. De flotte scores understreger, at Ruinarts Blanc de Blancs har en berettigelse blandt de bedste champagner. 

I citatet øverst i denne artikel, refererer Juhlin til den legendariske årgang 1990 fra Ruinart Blanc de Blancs. Juhlin er den eneste af nedenstående anmeldere, der har vurderet årgang 1990, men han tildeler den 95 point. Er årgang 1990 legendarisk i Juhlins øjne, som citatet i starten af artiklen afslører – så er årgang 2009 det samme.  

ÅrgangWAJSVIRJAVG
20099595979595,5
20079594979495,0
20069695979495,5
20049495979495,0
200296-979495,7
199894-989595,7
1990---9595
WA: Wine Advocate, JS: James Suckling, VI: Vinous: RJ: Richard Juhlin

Langt mindre mængder end de andre store champagnehuse

Årligt producerer Dom Ruinart i omegnen af 1,7 millioner flasker. Det lyder umiddelbart af meget, men faktiske er det ikke meget, hvis det sammenlignes med eksempelvis Moët & Chandons Dom Perignon, der produceres cirka 5 millioner flasker af årligt.   

Ruinarts 1,7 millioner flasker dækker desuden over alle non-vintage-champagner, Blanc de Blancs årgangschampagner, rosé-vintage, rosé non-vintage samt forskellige slags Vinothéque. Det efterlader årgangschampagnen Blanc de Blancs med kun et fragment af de 1,7 millioner flasker – og dette gennemsnitligt set kun hvert 2. år.  

Læg hertil, at 2009 Dom Pérignon fik en score på tværs af anmeldere på 94,3 og 2009 Cristal en score på 96,3. Med 2009 Dom Ruinart får investoren en champagne til lidt lavere pris og produceret i mindre mængde. 

Champagnehuset, der lod årgang 2008 gå

Det er alment kendt i vinverdenen, at årgang 2008 i Champagne var helt fantastisk. Derfor kan det synes underligt, at Ruinart ikke har frigivet en årgang 2008. Kældermesteren hos Ruinart forklarer dog, at da han og hans team smagte vinene fra 2008, kunne de ikke ramme en cuvée, der passede med Ruinarts Blanc de Blancs- profil.  

Han udtaler, at 2008 for Ruinart, var en fantastisk årgang for de røde druer, men ikke for de hvide druer. Det var ikke uden tøven, at de lod årgang 2008 gå: ”Then 2009 came along and we were completely convinced by its qualities!”  

Beslutningen om at lade årgang 2008 gå vidner om, at Ruinart er tro mod egen profil og vægter kvalitet meget højt.  

Hvad kan man forvente sig af Dom Ruinart Blanc de Blancs? 

Som det gør sig gældende for de fleste større champagneproduktioner, er der en fordel for champagneinvestoren i at investere tidligt og efterfølgende lade tiden reducere de tilgængelige mængder, mens champagnen modnes med ynde og bliver endnu mere attraktiv for champagneelskere.   

Her har du mulighed for at investere i seneste årgang af Dom Ruinarts Blanc de Blancs, som kun så småt er ved at ramme markedet. Med det får du muligheden for at sikre dig investering og være med fra start.   

Men hvad kan man så forvente sig? 

Grundet mangel på egen data, da Dom Ruinart ganske enkelt er svær at opdrive, kan vi i stedet tage et kig på data fra wine-searcher.com. Her vil man finde, at en 1988 Dom Ruinart (RJ: 96, WA: N/A, VI: 93) Blanc de Blancs i dag koster ca. € 450 pr. flaske* i de ganske få tilbud, der er tilgængelig. En champagne der altså ved frigivelsen i starten af 00’erne har kostet € 50-100.  

I dette perspektiv har årgang 1988 af Dom Ruinart Blanc de Blancs givet et afkast på 349-798 % siden frigivelsen svarende til 7,8-11,6 % i gennemsnitligt årligt afkast i 20 år. Her har vi altså at gøre med en champagne, der har leveret flotte år-til-år afkast og som tilmed gennemsnitligt set, er af ringere kvalitet end årgang 2009.   

Årgang 2009 leverer dermed et solidt, langsigtet potentiale.   

*ex. told, moms og afgift, i hele kasser og perfekt stand 

RareWine Invest mener

Nu har du muligheden for at anskaffe champagne fra verdens første champagnehus – tilmed en årgang, der af Juhlin betegnes som legendarisk.  

Du har muligheden for at anskaffe champagne med flotte scores i investeringsegnede mængder. Ydermere er det et champagnehus med LVMH i ryggen, der om nogen ved, hvordan markedsføring fungerer.  

Vær med fra start, og invester i en 2009 Dom Ruinart Blanc de Blancs, før konsumet har tæret på mængderne, der i forvejen er langt mindre end dem, de andre store champagnehuse sender på markedet.  

Tror du også på potentialet i store champagner, der er svære at opdrive og samtidig champagnes fremtog i vinverden, så er Dom Ruinarts Blanc de Blancs Millésime en oplagt case for dig.

Invester i 2009 Dom Ruinart Millésime Blanc de Blancs

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2009Ruinart Millésime Blanc de Blancs750OC6€135
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.