Investeringstips - Italien - 22. november 2022

Bartolo Mascarello Barolo demonstrer styrke på tværs af talrige årgange: Invester i årgang 2018

97+ point, og kun 15.000 frigivne flasker. Mulighed for investering i hvad Wine Advocate dømmer til én af de to bedste Barolo’er fra 2018!

“On the palate, this Barolo is so shiny and polished that it feels like silk. Without a doubt, this is one of the top wines of 2018" - Monica Larner, Wine Advocate

Wine Advocate har smagt sig gennem 233 Barolo-vine fra årgang 2018. To af dem overgår alle andre og topper årgangen med 97+ point. Den ene er 2018 Bartolo Mascarello Barolo, som er tilgængelig i dette investeringstip. Dyk ned i casen og bliv klogere på, hvordan Bartolo Mascarello Barolo historisk har performet – på tværs af adskillige årgange.

Tag desuden med os en tur til Italien og få meget mere information om Barolo, Brunello og Piemonte i videoen i bunden af artiklen.

Bartolo Mascarello: Blandt Barolos allerbedste

I dag betegnes Bartolo Mascarello som værende blandt de største fra Barolo, hvilket skyldes talent, stædighed og fremragende oplæring af nye generationer.

Siden anden verdenskrigs afslutning og frem til sin død i 2005, var Bartolo Mascarello kendt for sin store personlighed, samt sin evne til at fremtrylle konsekvent majestætiske og monumentale Barolo. Han forsvarede den traditionelle tilgang til fremstillingen af Barolo, og traditionsforsvaret blev kyndigt overtaget af Bartolos datter Maria Teresa som overtog styringen af Bartolo Mascarello efter sin fars død.

Da Maria Teresa overtog faklen fra sin far, kunne hun have valgt at indføre helt nye tiltag for vinfremstilling – men det gjorde hun ikke. Hun ser sig selv som forvalter af en nobel tradition, og hun er overbevist om, at hun skal fortsætte sin fars vigtige arbejde. Bartolo delte sin inderste hemmeligheder, og Maria Teresa arvede ikke blot hans talent for vinfremstilling – hun arvede også hans filosofi, som Bartolo havde arvet af sin far Giulio, som igen havde arvet den af sin far Bartolomeo.

Bartolo stod bag noget af det fineste Barolo, der er lavet, og selvom Maria Teresa har arvet den traditionelle anskuelse, har Maria Teresa med sine små finjusteringer gjort vinene endnu mere elegante og bragt dem et niveau op, men hun har aldrig givet afkald på, hvad Barolo skal være:

”The idea of a perfect wine doesn’t exist. I am trying to make an honest wine, one that reflects all of the qualities of our territory, both its strengths as well as its flaws. There are only a few sites that can really give expressive wines. Our ancestors used to look at the hills in the winter, and where the snow melted first, they planted Nebbiolo. Today Nebbiolo is planted everywhere.” – Maria Teresa

Maria Teresas Barolo kommer udelukkende fra de samme nebbiolo-parceller, som sin far opererede på – med succes til følge.

2018 Bartolo Mascarello Barolo 2018 Bartolo Mascarello Barolo

Performance på tværs af årgange

Vender vi tilbage til citatet, der indledte dette investeringstip, står det klart, at Wine Advocate er begejstrede for 2018 Bartolo Mascarello Barolo. De kvitterede citatet med 97+ point, hvilket kun er overgået én gang, nemlig af årgang 2016, der fik de maksimale 100 point. Vinous tildeler 94 point, hvilket i Vinous-regi hverken placerer den i top eller bund. Med 95,5 point på tværs af de to kritikere er denne 2018 Bartolo Mascarello Barolo placeret over middel ud af alle frigivne årgange fra dette årtusinde, om end Wine Advocate rangerer den blandt de bedste.

At Vinous og Wine Advocate ikke er enige, er selvsagt fordi, smag er individuelt uagtet ekspertisefelt – og deres lejlighedsvise store forskel i pointgivningerne understreger blot deres integritet. Dog er det et faktum, at Bartolo Mascarello Barolo performer. Tilbage i november 2020 kunne du gennem RareWine Invest investere i 2016 Bartolo Mascarello Barolo. Investerede du dengang, har du på to år opnået et afkast på 30 %.

2016 var en alletiders årgang – faktisk den bedste nogensinde for huset, men det afspejler prisen også. Årgang 2018 er ikke lige så stor som 2016, men indgangen hertil er også væsentligt billigere. Du får lige nu adgang til 2018 Bartolo Mascarello Barolo til en pris der er 40 % lavere, end hvad årgang 2016 koster nu. Ydermere er din investeringspris på € 300* på lige nu mindre end gennemsnitsprisen i verden jf. winesearcher.com, hvilket giver dig et attraktivt udgangspunkt. Særligt følgende historiske afkast taget i betragtning. 

Ifølge Liv-ex har de seneste 10 årgange**, der har været på markedet i minimum fem år, over de seneste fem år, givet et afkast på 103,1 %, hvilket svarer til 15,2 % i gennemsnitligt årligt afkast. I fem år i træk, vel at mærke.

*Pris pr. flaske, ex. told, moms og afgift. **Årgang 2004-2013

Liv-ex: Bartolo Mascarello viser sin styrke

Bartolo Mascarello er blandt Barolos bedste, hvorfor deres Barolo også antageligvis fødes med iboende efterspørgsel. Og ifølge den britiske vinbørs, Liv-ex, er der stor efterspørgsel på netop Bartolo Mascarello Barolo.

I januar 2022 blev det officielt, at Bartolo Mascarello Barolo tilsluttede sig Italy 100 indekset i 2021, en placering drevet af handelsaktivitet, og er dermed blandt de vine, den samlede Italienske tendens rapporteret på baggrund af.

Dernæst fremlagde Liv-ex i marts 2022, at Piemontes mest handlede vine var steget mellem 11 % og 48 % på tre år. Og her har Bartolo Mascarello Barolo været top-performer – oppe med 48,2 %, hvoraf årgang 2016 og 2017 har været de mest handlede årgange, og 2009 og 2010 har set de største prisstigninger. Ud af disse fire årgange har både 2009 og 2017 fået lavere point end 2018 på tværs af scores fra Vinous og Wine Advocate, mens både 2010 og 2016 har fået de magiske 100 point og placerer sig i toppen.

ÅrgangVinousWine AdvocateAVG
20189497+95,5
2017949695
201698+10099
20101009698
2009949494

Læg hertil, at Liv-ex i juli 2022 fremlagde en oversigt over de bedst performende vine i første halvdel af 2022. Her markerede Bartolo Mascarello sin 2016, der var steget 18,9 % i første halvdel af året.

Afslutningsvis bekendtgjorde Liv-ex i august 2022, at Bartolo Mascarello Barolo 2010 og fire andre vine var de mest handlede i august målt på værdi.

Bartolo Mascarello viser således sin styrke på tværs af talrige årgange uanfægtet scores – hvilket blot understreger efterspørgslen. Årligt produceres der i omegn af 15.000 flasker Bartolo Mascarello Barolo, hvilket er et stærkt begrænset antal til et globalt marked.

RareWine Invest mener

2018 Bartolo Mascarello Barolo er én af de to allerbedste Barolo’er blandt de 233, Wine Advocate har smagt og vurderet fra årgang 2018. Og selvom begejstringen ikke er nær så høj hos Vinous, er vurderingen stadig høj nok til, at den er med i den bedste halvdel af dette årtusinde på tværs af scores fra begge kritikere.

Faktum er, at dette er en hæderlig årgang, der tilbyder en billig adgang til investering i Bartolo Mascarello. Og selvom historiske afkast ikke kan forudsige fremtiden, er det alligevel iøjnefaldende, at talrige årgange Bartolo Mascarello Barolo uagtet af scores har leveret flotte afkast gennem tiden.

En placering på Liv-ex’s Italy 100-indeks underbygger deslige efterspørgslen, men spørgsmålet er, om 15.000 flasker kan tilfredsstille den efterspørgsel. Stor efterspørgsel og lavt udbud er som bekendt grundstenene i en klassisk vininvestering.  

Tror du på en af Barolos bedste producenter, hvis performance historisk set outperformer de fleste klassiske aktiver? Årgang 2018 er nyligt frigivet, hvorfor dette også er din mulighed for at være med fra start.

Invester i 2018 Bartolo Mascarello Barolo

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2018Bartolo Mascarello Barolo750OC6€ 300
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Tag med til Italien, og få mere information om Barolo, Brunello og Piemonte her:

Aktiver undertekster via ikon nederst til højre i videoen.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.