Investeringstips - Italien - 24. oktober 2022

Ikoniske Giacomo Conterno – invester i enkeltmarks-Barolo: 2018 Barolo Cascina Francia

Placering på Italy 100 indeks: Øget handelsaktivitet underbygger konstant kvalitet fra talentfuld Barolista

Du er før blevet tilbudt vine fra Giacomo Conterno, fordi denne Barologigant leverer det ene stjerneskud efter det andet. Her er endnu et – nærmere bestemt nyeste frigivelse fra enkeltmarks-Baroloen Cascina Francia.

Dette er en investering i en af de stærkeste Barolo-producenter. Og en investering i en vin, der i et investeringsperspektiv prismæssigt har vist flotte tendenser. 

Læg hertil, at Giacomo Conterno Cascina Francia i 2022 fik en fortjent plads på Liv-ex’ 2021 Italy 100 indeks som følge af øget handelsaktivitet. Handelsaktivitet, der flot afspejler øget efterspørgsel på Cascina Francia, hvilket i høj grad skyldes Robert Conternos blik for fremstillingen af sublim Barolo.

Robert Conterno – den mest talentfulde Barolista

Giacomo Conterno ringer en klokke, og det er ikke helt uden grund. Giacomo Conterno er nemlig et af de absolut største navne fra Piemonte i Italien og måske det vigtigste overhovedet, når det kommer til Barolo.

Generation efter generation er Barolofaklen fortjent blevet videregivet for i dag at være i sikker varetægt hos Roberto Conterno, der bryster sig af at være den mest talentfulde Barolista i både vinmark og kælder. Et talent, der selvsagt overføres til alle vinene fra Conterno.

Ikoniske Cascina Francia

Indtil 1974 købte Giacomo Conterno sine druer hos lokale bønder, men på dette tidspunkt begyndte flere og flere bønder at producere vin i eget navn. Som resultat af dette, købte Conterno den allerede anerkendte vinmark Cascina Francia i Serralunga og gjorde den ikonisk – denne mark har været afgørende for husets enorme anerkendelse og internationale succes.

Det er fra Cascina Francia-marken Conternos flagsibsvin Monfortino kommer. Monfortinoen produceres kun i de allerbedste årgange, hvilket også er udtrykt i et helt andet prisleje – Cascina Francia frigives stort set i alle årgange og betegnes som Monfortinoens yderst kompetente søster: Og denne 2018 Conterno Cascina Francia er kun produceret i 18.000 flasker, hvilket er yderst sparsomme mængder i et italiensk perspektiv.

Kvalitet og konsekvente stabile prisstigninger

Ligesom Giacomo Conternos andre topvine, er også Cascina Francia garant for sublim kvalitet, hvilket årgang efter årgang kommer til udtryk i flotte scores. Denne 2018 Cascina Francia er kun smagt af Vinous og Wine Advocate, som begge har givet en barrelscore. Vinous giver 93-96 point, mens Wine Advocate giver 94-97 point kvitteret med en udtalelse fra Monica Larner:

“I have opened my range of scores accordingly to compensate for the magical unknowns that are likely to occur as the wine moves toward greater harmony and integration.”

Uanset hvad ”the magical unknowns” kommer til at betyde for den endelige score, kan tendenser fra wine-searcher.com belyse prisudviklingen på Cascina Francia. Tendens er her, at prisen er stabilt opadgående på tværs af fem årgange*, der af ovennævnte kritikere får mellem 94 og 98 point, og alle har været i markedet i mere end fem år. Tendensen er, at alle fem vine siden frigivelse** har set en gennemsnitlig årlig prisstigning på mellem 9,5 og 11,9 %, hvoraf de frigivelser med flest år i markedet repræsenterer de højeste stigninger.

*2012, 2011, 2010, 2009 og 2008
** 2012 (6 år i siden frigivelse), 2011 (7 år siden frigivelse), 2010 (8 år siden frigivelse), 2009 (9 år siden frigivelse) 2008 (10 år siden frigivelse)

RareWine Invest mener

Der eksisterer ganske enkelt ikke et sort får blandt Conternos Baroloer. Der er ikke tvivl om, at Giancomo Conterno har fået deres berømmelse grundet højt Barolo-niveau og deres Monfortino – en Monfortino, der også koster væsentligt mere end denne. Med sådan en hype vil spotlyset automatisk ramme andre guldkorn fra samme producent. Særligt hvis det guldkorn er flankeret af flotte scores.

Et hypet brand vil selvsagt booste efterspørgslen, og dette faktum underbygger Conternos placering på Italy 100 indekset. At tendenserne for prisudviklingen tilmed en konsekvent opadgående er blot endnu et plus for denne case.

Invester i 2018 Giacomo Conterno Cascina Francia

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2018Giacomo Conterno Cascina Francia750OC6€ 225
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.