Investeringstips - Bourgogne - 3. november 2022

Mytiske Musigny på menuen – Invester i Jacques-Frédéric Mugnier

Sjældent, eksklusivt og ekstremt kostbart. Unik mulighed for investering i Bourgognes absolut bedste: bonus inkluderet. Læs meget mere om Mugniers Musigny her.

Det sker, at et navn bliver så eksklusivt, at selve produktet bliver sekundært. Immanent kvalitet lægger selvfølgelig til grund for navnets vej mod den status, om end navnet i sig selv til sidst agerer magnet for verdens opmærksomhed. Sådan er det med Musigny, som er en af de absolut bedste vinmarker i Bourgogne, hvorfra nogle af verdens mest eksklusive vine har deres ophav.

Vinene fra Musigny rimer på exceptionel, sjælden og enestående, og de er i sagens natur ekstremt svære at opdrive, ekstremt kostbare og ekstremt eftertragtede.

Hos RareWine Invest tilbyder vi for første gang muligheden for investering i forskellige årgange af 

Jacques-Frédéric Mugniers Musigny, og det er umuligt at sige, hvornår eller hvis, muligheden foreligger igen…

Denne mulighed har desuden en hypet upside på trapperne. Læs meget mere herunder…

Domaine Jacques-Frédéric Mugnier

Domaine Jacques-Frédéric Mugnier har rødder helt tilbage til 1863, men på dette tidspunkt blev domænet endnu ikke associeret med vinfremstilling i absolut yderste potens. Ejendommen var nemlig en meget succesfuld spiritusfabrik grundlagt af Frédéric Mugnier, og hans forretningssans skulle blive gavnlig for efterkommerne, og ikke mindst alverdens vinelskere.

I 1880 hærgede vinlusen i Bourgogne, og det resulterede i, at vinmarkers værdi blev reduceret. Og det var netop her, Frédéric Mugnier begyndte at købe domænets Chambolle-vinmarker. I begyndelsen af det 20. århundrede omfattede ejendommen således tyve hektar på nogle af de bedste vinmarker i henholdsvis Chambolle-Musigny og Nuits-Saint-Georges.

Frédéric døde i 1911, og hans børn overtog domænet med kyndig hånd. Spiritusforretningen levede i bedste velgående og vinene klarede sig godt. De blev solgt på de fineste restauranter i Paris samt oplevede eksport til USA. Desværre måtte Mugnier også kapitulere, som 1. verdenskrig dominerede og efterdønningerne var økonomisk krise.

Jacques-Frédéric Mugnier (barnebarn til Frédéric) besluttede at sælge fabrikken og udleje vinmarkerne. Lejeperioden sluttede dog i 1978 og seks år senere var Jacques-Frédérics søn Frédéric fuldt ansvarlig for domænet. Hvad der blev født som en spiritussucces voksede op og udviklede sig til en smuk vinsucces, som tiltrækker efterspørgsel fra hele verden.

I dag råder Domaine Jacques-Frédéric Mugnier over fantastiske og misundelsesværdige parceller på blandt andet Les Amoureuses, Bonnes-Mares og selvfølgelig Musigny, som er deres absolut mægtigste vin.

Invester i Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Musigny

Mytiske Musigny

Navnet Musigny kan få jorden til at skælve, og få de mest kvalitetsbevidste og genstridige hår på en vinconnaisseurs arm til at rejse sig og svaje saligt i ekstase. Le Musigny er nemlig blandt de ypperste i hele Bourgogne på linje med både Chambertin, Clos de Beze, La Tache og Romanée-Conti, og det er da også på Le Musigny nogle af verdens bedste vinproducenter arbejder.

Side om side producerer Domaine Comte de Vogue, Lalou-Bize-Leroy, George Roumier og Mugnier, og denne sameksistens er kun til vinenes fordel. Le Musigny måler samlet 10,8 hektar, hvoraf Jacques-Frédéric Mugnier råder over 1,1 hektar. Herfra produceres en Musigny i absolut særklasse, og den årlige produktion placerer sig mellem 2.000 og 5.000 flasker.

Denne svært begrænsede produktion betyder også, at kun de få har mulighed for overhovedet af få fornøjelsen af at smage eller investere i den, om end vine fra mytiske Musigny figurerer på de flestes ønskeliste.

Prisudvikling viser at Mugnier Musigny leverer stabile årlige afkast

I denne investeringscase har du mulighed for at erhverve forskellige årgange fra Mugniers Musigny-produktion, hvorfor det er væsentligt at se nærmere på, hvordan prisudviklingen har været på netop disse. Ifølge Wine-searcher.com er tendensen klar; de årgange, der tilbydes i dette investeringstip, har set en gennemsnitlig årlig prisstigning på 14,4 % siden deres respektive frigivelser.

Musigny er det absolut bedste fra Mugnier, og det unikke ved netop denne vin er, at Mugnier kun frigiver en Musigny, når de selv mener, den er helt klar. Derfor er Mugnier sammenlignet med mange af kollegaerne flere årgange bagefter, hvorfor verden således endnu ikke har set Mugniers 2015 Musigny. Der er unægteligt et langsigtet potentiale med en vin som Mugnier Musigny, hvilket ovenstående prisstigninger også underbygger. I denne case, er der dog også en faktor, som booster potentialet her og nu – og det er netop 2015 Mugnier Musigny. 

Årgang 2015 er en stor årgang i Bourgogne, og det faktum bliver blot underbygget af de scores, verdens førende kritikere har tildelt 2015 Mugnier Musigny. Burghound tildeler 98 point, Vinous 99 point og Wine Advocate sender den helt til tops med 100 point. Ingen af de ovenstående kritikere har før tildelt højere scores til en Mugnier Musigny, hvilket gør det til den bedste nogensinde, og cementerer hvorfor, netop 2015 tiltrækker stor opmærksomhed. Årgangens hype, vinens ekstremt flotte point, samt sparsomme mængder, der er ekstremt vanskelige at opdrive skaber tilsammen en kommende frigivelse, der forventes at sætte en helt ny standard for, hvad en Mugnier Musigny kan koste.

Og det er som bekendt mere reglen end undtagelsen, at prisen på tidligere årgange følger trop, når en ny frigivelse sprænger rammerne. I Bourgogne er det blandt andet set hos Domaine de la Romanée-Conti, Armand Rousseau og Comte de Vogue, samt med 2008-årgangene fra store Champagnehuse som eksempelvis 2008 Krug. 2015 Mugnier Musigny er på trapperne – den bedste nogensinde, og det skaber øget interesse for de foregående frigivelser. 

Invester i Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Musigny

Mugnier og det høje niveau

Der er som sagt flere valgmuligheder i dette investeringstip, og scores på de tilgængelige vine er vist i tabellen herunder sammen med scores fra den kommende 2015 Mugnier Musigny – dette for at understrege det generelle topniveau fra en af Bourgognes eliteproducenter. Tilmed fastslår det også at hypen omkring 2015 Mugnier Musigny er berettiget. 

Jacques-Frédéric Mugnier - Musigny
ÅrgangBHWAVIAVGAntal
2015981009999,5
2014939696+963
201297979897,53
201194939694,512
20069595-9696+95,86
20059796-9898+97,56

Assortment-kasse som ekstra mulighed

Ydermere er der i nærværende investeringscase mulighed for at investere i en Mugnier assortment-kasse, indeholdende tre flasker 2005 Mugnier Musigny, og tre 2005 Mugnier Chambolle Musigny Les Amoureuses. Og som nedenstående tal viser, vurderes Les Amoureuses på samme høje flotte niveau, hvilket antageligvis har at gøre med, at Musigny og naboen Les Amoureuses ifølge Mugnier selv deler nogle af de samme karakteristika.

Chambolle Musigny Les Amoureuses

ÅrgangBHWAVIAVG
20059693-959695,3

RareWine Invest mener

Grundet de flotte scores til 2015 Mugnier Musigny vil den uden tvivl tiltrække en masse opmærksomhed, og frigivelsesprisen forventes at sætte rekord. Og når en given vin får meget opmærksomhed, vil det være helt naturligt for vinelskeren at se lidt nærmere på de forudgående årgange af samme vin. I dette tilfælde særligt fordi, udbuddet er sparsomt, hvorfor det ikke tilnærmelsesvist kan tilfredsstille efterspørgslen. I takt med at det løbende konsum har reduceret de tilgængelige mængder vil prisen gradvist stige.  

Sjælden fordi, Musigny i sig selv er ekstremt vanskelig at opdrive. Og sjælden fordi, et scenarie som dette langt fra er hverdagskost. I dette investeringtip er mængderne selvsagt begrænsede, men til gengæld fordelt på flere årgange – et resultat af blod, sved og famøse tårer og længere tids arbejde for at tilvejebringe Mugniers Musigny, til præcis dette formål: At give dig chancen for at investere, på et tidspunkt der synes særligt gunstigt, set i lyset af den kommende årgang 2015.

Vi fremhæver således heller ikke en årgang fremfor en anden. Valget er et spørgsmål om temperament. Men tag ikke fejl, det er et privilegie overhovedet at kunne erhverve Mugnier Musigny – at kunne vælge årgang er en ekstra bonus.

Mugnier Musigny vil være en kronjuvel i de fleste porteføljer og en skat for fremtidens vinelskere og -samlere. Vil du sikre dig en sådan juvel, er det nu.

Invester i Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Musigny

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*Antal
2005Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Musigny750OWC3€48506
2006Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Musigny750OWC6€30006
2011Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Musigny750OC6€300012
2012Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Musigny750OWC3€33003
2014Domaine Jacques-Frédéric Mugnier Musigny750OWC3€30003
2005Domaine Jacques-Frédéric Mugnier (Assortment)750OWC6€250001
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.