Investeringstips - Italien - 3. august 2023

Barolokongen booster potentialet: 2018 Conterno Nervi Vigna Molsino til investering

I 2018 overtog Roberto Conterno Nervi, og med 98+ point til debut-årgangen har startskuddet til succes og efterspørgsel lydt. Læs mere om potentialet her…

”It’s a remarkable effort for the first year in which Molsino will soon be the Monfortino of Alto piemonte”

– Antonio Galloni, Vinous

Ovenstående citat omhandler 2018 Conterno Nervi Gattinara Vigna Molsino, der er tilgængelig til investering i dette investeringstip. Og netop fornavnet på denne vin booster investeringspotentialet, da dette er første årgang frigivet under fuldt ejerskab af Barolos ubestridte konge: Roberto Conterno.

At 2018 Vigna Molsino får 98+ point af Vinous underbygger blot potentialet. Læs meget mere om det nye ejerskab, scores og pristendenser i nærværende artikel, og bliv klogere på investeringspotentialet. 

En konge udvider sit territorie

Når det kommer til Italien og Piemonte findes der næppe et mere ærværdigt navn i vinens verden end Roberto Conterno – søn af Giovanni – og barnebarn af Giacomo Conterno, der stiftede huset Conterno, hvilket Roberto i dag ambitionsfyldt driver. Conterno sår bag Monfortinoen, som er Italiens dyreste og mest eksklusive vin.

Siden Roberto overtog Conterno har han utrætteligt knoklet for at bevare og bygge videre på det, hans far og bedstefar havde opbygget. Siden overtagelse har han udvidet ejendommen og købt op i Serralunga med blandt andet d’Alba Cerretta og Arione – og han vælger kun de terroirs, der kan matche familiens Franca-kvalitet, hvor Monfortinoen kommer fra.

Roberto vælger sine udvidelser med omhu, og han vælger Nebbiolo-druen som hovedingrediens. Så da hans nære ven Erling Astrup i 2011 hvervede den toneangivende Gattinara-producent Nervi og spurgte ham til råds, sagde Conterno, at det er ”wholly impossible not to make great wine here” – Og Conterno fulgte huset nøje i de kommende år, så da Erling Astrup spurgte Roberto, om han ville købe 90% af Nervi i starten af 2018, tøvede han ikke med at sige ja.  

Nervi – den ældste vingård i Gattinara

Nervis historie kan dateres helt tilbage til 1679, hvor familien begyndte at råde over mange af de vinmarker, de kendes for i dag. Dog var det først i 1906, at Italo Nervi grundlagde vingården bestående af 28,5 hektar vinmarker. Nervi er dermed den ældste vinproducent i Piemontes Gattinara-område.

Italo Nervi besluttede, at familien selv burde forvandle frugten fra deres marker til vin, og således blev ejendommens knap 29 ha vinmark leverandør til husets vine - inkl. to vine fra parceller på områdets bedste og mest berømte marker, nemlig Molsino og Valferana. Nervi-familien drev ejendommen og skabte den og områdets berømmelse indtil 1991, hvor stålproducenten Germano Bocciolone tog over, hvorefter han i 2011 solgte videre til en flok norske, pengestærke investorer.. Resten af historien kender du.  

2018 Conterno Nervi Vigna Molsino

Modernisering: Conterno tror på Nervi

Producenten af verdens bedste og dyreste Barolo – og ophavsmændende til en af Italiens mest prestigefyldte og eksklusive vine ville næppe overtage en anden producent, hvis der ikke var en overbevisning om potentiale. Eller hvis der ikke var en tro på, at brandet og produktet ville understøtte Conterno-brandet.

Da Roberto overtog Nervi påbegyndte en renovering af huset – med mål om at skabe en topmoderne vingård, hvor arkitektur, teknologi og Conternohusets knowhow gik op i en højere enhed. Denne vision har resulteret i en spektakulær vingård med ophængte smagerum fastgjort til tagkonstruktionen – hvis glasvægge tillader en 360 graders udsigt. Nye lagringsrum er etableret og i den gamle kælder er tidligere butik og kontorer omdannet til Cucine Nervi – den nye restaurant, anført af den lokale kok Alberto Quadrio.

Her møder det moderne og traditionelle hinanden, og der ikke tvivl om, at Roberto Conterno har lagt sin sjæl i Nervi. Han har investeret massivt: Han tror på Nervi. 

Scores cementerer kvaliteten af Nervi Vigna Molsino

Nervi er endnu ikke et stort navn på den helt store vinscene, og de store mest væsentlige kritikere har ikke systematisk tildelt point. Hvor om alting er, har både Vinous og Wine Advocate konsekvent tildelt scores fra årgang 2013-2018, hvilke du kan se herunder. Der er konsensus om, at kvaliteten er steget. Det er desuden tankevækkende, at Roberto Conterno har været med på sidelinjen siden 2011, for helt at overtage i 2018…

Vinous tildeler 98+ point til 2018 Nervi Gattinara Molsino, mens Wine Advocate lander på 96 point – og disse scores repræsenterer de højeste scores, de to kritikere nogensinde har givet en Nervi Gattinara Molsino.

Marken måler 12 hektar, og fra disse er der kun 7-8 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Fra disse produceres der mellem 1.300 og 1.500 kasser pr årgang, hvilket giver en årlig lille produktion på mellem 15.600 og 18.000 flasker.

Diagram-DK.png (2)

Nyhed hos RareWine Invest

Nervi er stadig så ny i RareWine Invest-regi, at vi ikke har historisk data at fremføre – og den helt store årsag til, at vores søgelys stoppede hos Nervi er selvfølgelig Roberto Conternos overtagelse af huset. Tager vi et kig på tilgængelig data hos Wine-searcher.com er den gennemsnitlige udbudspris på 2016 Nervi Vigna Molsino steget med 47% siden frigivelsen i starten af 2020. Den gennemsnitlige udbudspris pris på årgang 2018 er jf. wine-searcher.com steget 35% siden frigivelsen i marts 2022 – og den er vurderet bedre end 2016 Nervi Vigna Molsino.

Og selvom ovenstående tendenser tager udgangspunkt i den gennemsnitlige udbudspris, siger det dog meget om pristendensen, som er klart opadgående på begge årgange. Der er i øvrigt hverken frigivet en 2015 eller 2017 Vigna Molsino.

Conterno Nervi: Affordable luxury i krisetid

Under recessionen i 2001 gjorde Leonard Lauder (arving til Estée Lauder) en interessant opdagelse. Han opdagede nemlig en sammenhæng mellem faldende salg af dyre luksusprodukter og et stigende salg af luksuskosmetik. Efterfølgende er denne mekanisme blevet kaldt ”lipstick indeks”, og det er i dag en respekteret indikator på, at forbrugerne gerne vil forkæle sig selv med luksus, selvom tiderne er lidt hårde. Så når de ikke længere har råd til det bedste, søger de kvalitet til færre penge – såkaldt affordable luxury.

20% af forbrugeren vil imidlertid blive i kategorien med dyre luksusprodukter, mens 80% af forbrugeren søger affordable luxury.

I vinens verden vil den ultimative luksus givetvis være de bedste vine fra bourgogne, mens Italiens bedste vine stadig tilbyder meget høj kvalitet til langt færre penge. Med en 2018 Conterno Nervi Vigna Molsino får forbrugeren eksempelvis en 98-points-vin til kun €110.

Selv i tider med geopolitisk og økonomisk turbulens søger forbrugeren luksus. Du kan læse meget mere om, hvordan Italiensk vin placerer sig i den kontekst i vores analyse: Investering i Italiensk vin: Hvordan ser fremtiden ud?

RareWine Invest mener

Fordi Nervi fik præfikset Conterno, fik den også øjeblikkeligt tiltrukket langt mere opmærksomhed end hidtil. For når et kulthus som Conterno investerer så massivt i en producent, får potentialet en helt ny dimension.

Og selvom et navn i sig selv kan være genstand for ekstremt stor hype, er denne 2018 Conterno Nervi Vigne Molsino alligevel flankeret af flotte scores, der placerer som den bedste nogensinde. Med 98+ Vinous-point har den ligeledes cementeret, at den hører til blandt verdens bedste vine. Og med en produktion på kun maksimalt 18.000 flasker er der ikke nok til alle.

Her har vi således at gøre med en vin af tårnhøj kvalitet med en attraktiv prissætning, der også i krisetid vil tiltrække forbrugeren, der søger affordable luxury. Når Roberto Conterno tror på Nervi, gør vi også. Og pristendenserne går opad.

Invester i 2018 Conterno Nervi Vigna Molsino

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2018Conterno Nervi Vigna Molsino750OC6€ 110
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.