Markedsanalyser - Øvrige - 12. oktober 2023

Hvad alle vininvestorer bør vide om det nuværende marked

Verden af vininvesteringer oplever unikke omstændigheder i 2023. Her er 8 ting, du bør vide om det nuværende vinmarked ifølge RareWines CEO Mads Jensen

Verden af vininvesteringer oplever unikke omstændigheder i 2023, hvilket giver en særlig mulighed for både erfarne investorer og nytilkomne. Ifølge Mads Jensen, CEO for RareWine Group, er det nu, du skal overveje at udvide din vinportefølje i stedet for at sælge dine positioner. Her er årsagerne:

  1. En hidtil uset ro på markedet: I år har vi været vidne til et usædvanligt lavt niveau af handelsaktivitet på vinmarkedet. Sådanne perioder med ro på markedet har tendens til at resultere i lidt lavere priser. Et statisk globalt makroøkonomisk miljø har påvirket denne stagnation.

  2. Igangværende korrektion: Nedgangen i 2023 har nærmet sig grænserne for, hvad eksperter typisk forventer i et helt kalenderår. Liv-ex' Fine Wine 100 Index, der fokuserer på verdens vine, har vist et fald på 10,3 % år til dato – en korrektion, der vækker opsigt. Mads Jensen ser det som en mulighed for nye investorer til at etablere positioner uden at købe på toppen af markedet.

  3. Langsigtet vækstpotentiale: Investeringsegnet vin har vist konsekvent styrke på lang sigt. Siden 2004 har Liv-Ex' Burgundy 150-indeks leveret en sammensat årlig vækstrate på næsten 12 %, og Champagne 50-indekset ligger lige under et årligt afkast på 11 %. På grund af det solide fundament har eksklusiv vin en tendens til at opleve mindre tilbageslag, men taber sjældent mere end 10 % på et år.

    Vinmarkedet fungerer primært ud fra principperne om udbud og efterspørgsel, hvilket fører til perioder med stagnation, der kan vare fra et år til halvandet. I disse faser kan priserne forblive stabile eller falde en smule for derefter at stige kraftigt igen, som vi oplevede det efter et middelmådigt resultat i 2019. Ifølge Mads Jensen bør man forvente en investeringshorisont på mindst fem år – og 8 eller 10 år er endnu bedre.

  4. Vin som en investering: Cirka 0,1 % af verdens vinproduktion betragtes som " investeringsegnet" og ifølge RareWine Groups CEO skyldes det faktorer som kvalitet, brand-værdi, begrænset udbud, årgangsappeal, handelsvolumen og aldringspotentiale. Vin er et ikke korreleret aktiv, der fungerer som en forsikring med lav volatilitet mod markedsforstyrrelser i obligationer eller aktier. Det er også et fysisk aktiv, der klarer sig godt mod inflation.

  5. Begrænset udbud: Investeringseget vin er begrænset af beskyttelsesrestriktioner som dem, der kendes fra andre landbrugsprodukter og geografiske begrænsninger. Faktorer som forbrug og ændringer i vejrmønstre kan reducere udbuddet yderligere. Med et begrænset udbud bevarer vinen sin kerneværdi.

  6. Udviklingen i velstandsdemografien: I takt med at velstanden stiger globalt, søger folk statussymboler. Eksklusiv vin og whisky er blevet en del af denne trend. På trods af svingende efterspørgsel fra lande som Kina, giver en voksende middelklasse i Sydkorea, Sydøstasien, Singapore, Indonesien, Filippinerne og sidst, men ikke mindst, Indien næring til en usædvanlig efterspørgsel efter eksklusiv vin.

  7. Effektiv handel: At vælge vininvestering gennem RareWine Invest giver en strømlinet mulighed for at realisere sin portefølje. RareWine Invest opererer under paraplyen RareWine Group, et konglomerat, der omfatter et handelsselskab med ekspertise i køb og salg af sjældne og eksklusive vine. RareWine Trading rangerer blandt de tre bedste virksomheder på verdensplan inden for sit felt. Det, der adskiller os fra de fleste andre vininvesteringsfirmaer, er, at vi kan sikre en effektiv plan for afvikling af en portefølje, hvilket nogle gange kan ske i løbet af få dage.

  8. Timing er afgørende: Timing er et kritisk aspekt ved at investere i mindre likvide markeder, da forskellen mellem udbud og efterspørgsel typisk er meget højere, end vi ser i øjeblikket. Det kan få vinpriserne til at se ud til at falde mere, end de faktisk gør, hvilket giver en mulighed for at købe ind til en lavere pris. Dette gunstige spænd kan være særligt fordelagtigt for investorer, der ønsker at sprede deres porteføljer med den stabilitet og det vækstpotentiale, eksklusiv vin tilbyder. Det understreger vigtigheden af ekspertvejledning, som den vores porteføljeforvaltere giver, for at navigere i nuancerne i vininvesteringslandskabet og træffe velinformerede beslutninger – både når man køber og sælger.

Hvis du overvejer at investere i vin, bør du derfor lægge mærke til Mads Jensens råd: Overvej at udvide din vinportefølje i dette unikke markedsklima. Eksklusiv vin er et enestående værditilbud, der tilbyder stabilitet og et betydeligt vækstpotentiale. Der findes stort set ikke noget erstatningsprodukt. Hvis du ønsker den specifikke flaske, skal du være villig til at betale prisen - selv hvis den stiger med 10 eller 15%... Hvis du vælger ikke at købe den, vil en anden helt sikkert gøre det.

I øjeblikket er det købers marked, og hvis du har et overskud af penge, kan du udnytte denne mulighed, konkluderer Mads Jensen. Det har de professionelle investorer allerede erkendt. Der er en nedre grænse for, hvor billig en vin kan blive, før en professionel finder den for billig og begynder at opkøbe den.

CEO for RareWine Group - Mads Jensen CEO for RareWine Group - Mads Jensen

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.