Investeringstips - Champagne - 20. september 2023

Købers favør: 2004 Krug Vintage til investering

En magisk flaske i hierarkiets top. Priskorrektioner betyder 2004 Krug Vintage med rabat, hvilket tilbyder unik investeringsmulighed. Læs mere her.

“Reader who can find it, should not hesitate, as it is a magical bottle”, Antonio Galloni om 2004 Krug Vintage

Magiske 2004 Krug Vintage repræsenterer det ypperste Krug Vintage blandt de seneste 10 frigivelser. Den repræsenterer desuden også flotte historiske afkast – leveret sammen med sine ni forgængere. Og netop ovenstående er grunden til, at 2004 Krug Vintage (og al Krug Vintage generelt i øvrigt) tilbydes til investering gennem RareWine Invest. 

I dette tilfælde er der dog også et relevant faktum, der tilbyder investoren en unik indgang til investering – og det er markedssituationen, der i mange tilfælde taler i købers favør. Prisen på denne 2004 Krug Vintage er nemlig lige nu favorabel for investoren.

Krug: Et dynastisk champagneimperium

Champagnehuset Krug er i dag et stærkt symbol på uovertruffen kvalitet og kontinuerlig fornyelse. Huset blev grundlagt af Joseph Krug i 1843 og ved hans død i 1866 førte hans søn Paul Krug huset ind i champagneelitekredsen og etablerede sin base i Reims.

Siden har Krug fortsat med at trække på sin arv af ekspertise og lidenskab. Under ledelse af Joseph Krug II overlevede huset Første Verdenskrig og blomstrede med ikoniske årgange som 1926 og 1928. Brødrene Henri og Remi Krug bragte innovation og udvidelse til virksomheden, introducerede den første rosé-champagne og erhvervede prestigefyldte marker, inklusive Clos du Mesnil.

Gennem årtier har Krug familien forvaltet arven med urokkelig forpligtelse til kvalitet og nære forhold til andre champagneproducenter. Deres engagement i champagnens renhed og forbløffende kvalitet forbliver uændret. 

I 1999 fik Krug prominent ejerskab med LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy) i spidsen, og de valgte bevidst at holde familien Krug helt tæt på. LVMH står desuden bag brands som Château Cheval-Blanc, Château d’Yquem, Clos des Lambrays og Newton Vineyards. Og I spiritusbranchen er de også stærkt repræsenteret med Glenmorangie, Belvedere og Ardbeg. Ejerskabet betyder selvsagt, at marketingsmusklerne hos Krug har nået ny styrke i dette årtusinde. 

Læs hele historien om Krug her: Krug Champagne – Historien om et fuldendt symfoniorkester og nedarvet perfekt champagneånd

2004 Krug Vintage: Næsten ubesejret i 10 årgange

Når det kommer til Krug Vintage, findes der ikke dårlige årgange, hvilket scores på de ti seneste frigivelser herunder bevidner. 2004 Krug Vintage får 95 point fra Richard Juhlin, 97 point fra Wine Advocate og 97+ point fra Vinous, hvilket giver 96,3 point i gennemsnit på tværs af de tre anerkendte kritikere. 

I de seneste 10 frigivelser er denne score kun overgået af benchmark-årgangen 1996, hvorfor 2004 Krug Vintage altså vurderes bedre end både 2002 og 2008, der som 1996 også har fået benchmark-status. Den opmærksomme læser vil selvfølgelig se, at også 2006 Krug Vintage får 96,3 point på tværs af scores fra de tre kritikere – men diagrammet medregner ikke det +, Vinous også tildeler sin bedømmelse, hvorfor 2004 er lige lidt bedre.

Så selv, der ikke findes dårlige årgange, skiller 2004 Krug vintage sig alligevel meget positivt ud. 

Billede1.png (1)

Garant for kvalitet. Garant for afkast? Sådan har Krug performet

Krug er en investeringsfavorit – uanset frigivelse. Og det skyldes selvsagt konsekvent høj kvalitet, men det skyldes også, at Krug Vintage historisk har præsteret flot. Ifølge den engelske vinbørs Liv-ex har de seneste 10 årgange*, der har været på markedet i minimum fem år, i gennemsnit givet et afkast på 89,6 %.

Tager vi desuden og ser på 2004 Krug Vintage isoleret, er prisen på denne steget 75%, siden første gang, den blev udbudt til investering gennem RareWine Invest i juli 2019. Dette er lig med et gennemsnitligt årligt afkast på 15%. 

Og selvom denne vækst allerede synes imponerende, koster 1990 Krug Vintage, blot for at tage et eksempel lige nu €750** – altså mere end dobbelt så meget som denne 2004 Krug Vintage, der kvalitetsmæssigt vurderes højere. Dette stemmer desuden helt overens med data fra Liv-ex fra august 2023, hvor det via deres ”fair-value”-metode (som bruges til at bestemme forholdet mellem pris og kvalitet) præsenteres, at Krug Vintage har en tendens til at stige i pris med tiden – og at 1990 Krug er et stærkt eksempel på netop dette. 

Læg hertil, at 2004 Krug Vintage ifølge Wine Advocate entrerede sit drikkevindue i 2018, som er åbent helt til 2050. Det er altså rigeligt med tid til prisstigninger. 

*Årgang 2004, 2003, 2002, 2000, 1998, 1996, 1995, 1990, 1989 og 1988. 

 **Ex. Told, afgift og moms, i hele kasser og perfekt stand.

2004 Krug Vintage

Krug med rabat: Kan det passe?

Ifølge wine-searcher.com er det billigste tilbud på 2004 Krug Vintage i skrivende stund € 315*, og i dette perspektiv er investeringsprisen i nærværende artikel den billigste. 

Læg hertil, at 2023 har medført nogle priskorrektioner, bl.a. fordi inflation, renteregimet og krig  for nu har dæmpet købekraft og -lyst. Det har resulteret i, at udbuds- og efterspørgselsdynamikken har ændret sig. Ifølge Liv-ex har Champagne 50-indekset i første halvdel af 2023 således oplevet en nedgang på 10,4 %, om end champagne også er den mest handlede vin i både værdi og volumen i samme periode. Markeds-sentimentet hælder i øjeblikket dog til fordel for købere.

Ovenstående er hentet fra vores nyligt publiceret analyse af vinmarkedet, og du kan læse mere her: Analyse af vinmarkedet: At navigere i værdi og virkelighed

Priskorrektionerne giver nogle attraktive købsmuligheder for vin-connaisseuren og vininvestoren. 

I marts 2023 lød vurderingen på 2004 Krug Vintage på € 350*, men på grund af omstændighederne i markedet, kan du nu investere i denne med 11 % rabat sammenlignet med i foråret. Selvsamme faktum præsenteres også af Liv-ex, der fremstiller de nuværende priser på 2006, 2004, 2003 og 2000 Krug Vintage som gode muligheder for købere. Markedet tilbyder således en billig indgang til stor champagne: Og her er en af dem. 

*Ex. Told, afgift og moms, i hele kasser og perfekt stand.

RareWine Invest mener

Selv hvis prisen fortsat var € 350, ville vi tilbyde 2004 Krug Vintage til investering. Og det ville vi fordi, vi fortsat tror på Krug grundet brand-power, LVMH’s muskelstyrke i markedsføringens kunst, samt de historiske stærke afkast, Krug kontinuerligt har præsenteret. 

Markedet er uroligt lige nu, og det tilbyder en billigere indgang til investering i topchampagne som 2004 Krug Vintage. Markedet har været uroligt før, hvorfor vi læner os op ad fortidens facts med overbevisning om, at der er stabilitet forude. Har du allerede 2004 Krug Vintage i din portefølje, kan du med fordel lade den ligge trygt på lager, mens prisniveauet igen stabiliseres. 2004 Krug Vintage har nemlig et langt liv foran sig. Kvaliteten er for længst cementeret, og prisen på 1990 Krug Vintage har vist, hvad prisen på Krug Vintage med alder kan være. 

Vi ville uden rysten på hånden igen anbefale 2004 Krug Vintage til investering til € 350. Dermed er den reducerede pris i øjeblikket en særdeles attraktiv mulighed.

Invester i 2004 Krug Vintage

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2004Krug Vintage750OC6€ 310
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.