Investeringstips - Italien - 11. april 2023

Nyhed: 2020 Sassicaia er tilgængelig til investering

Vær med fra start, når den nyeste frigivelse fra supertoscaneren slippes fri. Sassicaia er kendetegnet ved stor efterspørgsel, høj kvalitet og fast plads på power-100.

Sassicaia har for længst bevist, at de hører til på verdens helt store eksklusive vinscene, og deres seneste frigivelse passer perfekt i det succesfulde narrativ. Frigivelsen er dugfrisk, og det tilbyder dig derfor en mulighed for at være med helt fra start.

Italien-eksperten Vinous placerer 2020 Sassicaia i toppen af sit Sassicaia-hierarki, og performer denne som sine forgængere, vil du som investor gerne være med, når startskuddet lyder – og det lyder nu. Sassicaia har set historisk flotte afkast, kontinuerligt høje scores og et næsten permanent ophold på Liv-ex’ power 100-liste. Læs meget mere herunder.

Sassicaia: Da fransk vinfinesse kom til Italien

I lang tid herskede en stolt italiensk tradition for udelukkende at anvende sangiovese-druer i de italienske vine. Det var derfor mange imod, at Markis Mario Incisa della Rocchetta kom til Bolgheri med ambitioner om at tilføre fransk vinfinesse til det traditionsbundne område.

Markisen og hans hustru Grevinde Clarice della Gherardesca flyttede til Bolgheri i 1930. Her plantede han cabernet-kloner på Castiglioncello di Bolgheri, og det blev startskuddet til den ikoniske Sassicaia.

1968 Sassicaia var den første årgang, hvilken kom på markedet i 1972, og den imponerede bestemt ikke lokalområdet. Heldigvis vandt Sassicaia i 1978 en stor konkurrence i vinbladet Decanter, og herefter måtte de stædige lokale sangiovese-tilbedere også overgive sig til Sassicaias suverænitet.

Det helt store globale gennembrud kom, da Robert Parker tildelte 1985 Sassicaia de magiske 100 point. Tenuta di San Guido havde nu cementeret deres status som topproducent i Italien­ og i hele verden. Siden har de anført gruppen af italienske producenter, der laver vine på Bordeaux-inspirerede druer lagret på franske barriques – de såkaldte supertoscanerne.

2020 Sassicaia

2020 Sassicaia: En Vinous-favorit

I dette årtusinde har Sassicaia på tværs af scores fra Vinous, Wine Advocate og James Suckling i gennemsnit fået en score på 94,4 point. 2020 Sassicaia får 96,7 point på tværs af selvsamme kritikere med 97 point fra Vinous, 96 point fra Wine Advocate og 97 point fra James Suckling – den placerer sig dermed niveauet over et i forvejen højt gennemsnit.

Derudover er det værd at bide ekstra mærke i, at Vinous, der må betragtes som den mest specialiserede italienkritiker af de tre, tildeler 2020 Sassicaia 97 point, og de placerer den dermed på samme høje niveau som årgang 2016 og kun et point lavere end den højst Vinous-ratede årgang 1985, der fik 98 point. Vinous har desuden kun tildelt 98 point en gang og 97 point fire gange siden 1985.

Med andre ord: 2020 Sassicaia repræsenterer det høje niveau, der er blevet husets varemærke. En klar Vinous-favorit.

Derfor er Sassicaia en investeringsfavorit

Sassicaia er noget af Italiens bedste og mest efterspurgte vin, hvilket er et investeringsargument i sig selv. Først kom berømmelsen med de 100 point til 1985 Sassicaia, og dernæst fulgte et kontinuerligt højt niveau og dermed efterspørgslen.

Årligt produceres der i omegnen af 180.000 flasker Sassicaia, men ifølge Vinous er denne mængde reduceret med 30 % i årgang 2020, hvilket gør denne lidt mere sjælden allerede ved frigivelse.

Derfor er Sassicaia en investeringsfavorit. Høj kvalitet, stor efterspørgsel samt et udbud der reduceres hver gang nogen har glæde af at trække proppen derhjemme, eller på en af de utallige af verdens restauranter, der har Sassicaia på kortet. Men Sassicaia er også en investeringsfavorit, fordi den leverer flotte afkast til investorerne.

Herunder kan du se, hvordan de seneste fire årgange fra Sassicaia har performet, siden vi første gang tilbød dem til investering.

ÅrgangDato for investeringstipGennemsnitsscore*Afkast
201923.aug.22970%
201806.jul.209769%
201709.dec.1994,752%
201628.aug.199881%
*På tværs af scores fra Vinous, Wine Advocate og James Suckling

Det er desuden ikke kun i RareWine Invest-regi Sassicaia performer. Ifølge Liv-ex har de seneste 10 årgange* af Sassicaia, der har været på markedet i minimum fem år, over de seneste fem år, i gennemsnit givet et afkast på 97 %, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 13,8 %.

*2006-2015

Liv-ex Power 100. Også derfor er Sassicaia en investeringsfavorit

Når en vin er forbrugernes favorit, bliver den pr. automatik også investorens. Hvert år udsender den britiske vinbørs Liv-ex deres Power 100-liste. Den repræsenterer det forgangne års 100 mest powerfulde vinbrands på verdensmarkedet i nummereret rækkefølge – rangeret efter mest handlede vine målt på både værdi og volumen.

Når det kommer til både volumen og værdi, er Bourgogne og Bordeaux de største spillere. Derfor synes det også som en ekstra stor bedrift, at Sassicaia de seneste 10 år har befundet sig på power 100-listen – endda med en gennemsnitsplacering i den øverste fjerdedel.

2020 Sassicaia

Italiensk vin i krisetid?

Der hersker uro og nervøsitet på de finansielle markeder. Står vi overfor økonomisk krise kan Italiensk vin og dermed også Sassicaia være attraktivt at blive eksponeret mod. Under finanskrisen klarede Liv-ex-indekset Italy 100 sig forrygende – et indeks, der i dag er den bredeste måde at tracke italiensk vins performance på i et historisk perspektiv.

”Mens aktiemarkedet fra november 2007 frem mod april 2009 næsten blev halveret og først opnåede full recovery i foråret 2013, steg Italy 100 med 62,9 %, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast i denne periode på hele 11,9 %. Et afkast, der væsentligt overgik det brede Liv-ex Fine Wine 1000-indeks og sågar overgik Champagne 50.”

Ovenstående er et uddrag fra en RareWine Invest markedsanalyse, som belyser, hvordan fremtiden ser ud for investering i Italiensk vin. Læs den fulde analyse her: Investering i italiensk vin: Hvordan ser fremtiden ud?

RareWine Invest mener

Det bliver formentligt ikke sidste gang, vi kommer til at tilbyde 2020 Sassicaia til investering – også selvom mængderne er reducerede med 30 %. Men dette er den eneste gang, vi kan tilbyde muligheden for at være med helt fra start.

Og der er intet, der tyder på, at Sassicaias popularitet vil falde i fremtiden. Verdens vinelskere er for alvor ved at få øjnene op for Italiens smeltedigel af vinkvalitet, og Sassicaia har for længst cementeret deres berettigelse blandt verdens bedste. Årti-lang placering på power 100. Historiske flotte og stabile afkast på forgængere. 2020 Sassicaia er blandt Vinous’ Sassicaia-favoritter, og det siger ikke så lidt.

Italiensk vin har deslige vist sig søstærk i krisefarvand, og selv hvis en økonomisk krise ikke indfinder sig, vil vi uden tøven anbefale supertoscaneren Sassicaia til investering.

Invester i 2020 Sassicaia

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2020Sassicaia750OWC6€ 225
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.