Investeringstips - Champagne - 2. februar 2023

Tid til et prisvenligt alternativ? Invester i MV Champagne fra et verdenskendt champagnehus

Tørke i Champagne og stigende efterspørgsel øger potentialet for investering i Champagne...

"Note to self: drink more Giraud Champagne. That's all I could think as I ran through these new releases from Claude Giraud, a man whose temperament is very much reflected in impeccable Champagnes loaded with personality." – Antonio Galloni

Ovenstående henviser til Henri Girauds Multi-vintage (MV) champagner, og den seneste udgave er på programmet her. Dette er en investering i et champagnehus på fremmarch. Det er en investering i non-vintage-champagne, der endnu ikke har en samlertradition.

Men rundt om hjørnet lurer champagnetørken, og vores øjne er i stigende grad rettet mod cuvéer uden årgang fra de allerbedste champagnehuse. De byder på høj kvalitet og lave priser. Her er en af dem - Fut de Chene MV17.

Læg dertil, at forbrugerne søger den såkaldte "affordable luxury" i globale økonomiske nedgangstider. En sådan er Fut de Chene MV17 = større efterspørgsel (se mere i videoen nedenfor - kun 1 minut lang).

Henri Giraud - en moderne legende

Decanter omtaler Henri Giraud som "a modern legend in the making’", og Henri Giraud er et af de sjældne champagnehuse, der stadig er uafhængige og familiedrevne - og det har de været i mere end 400 år. Men først i nyere tid er huset gået fra fint til fantastisk, hvilket understøttes af Robert Parkers næsten to årtier gamle udtalelse om, at Henri Giraud måske er det fineste champagnehus, som stort set ingen nogensinde har hørt om...

Nu kender vinkendere over hele verden navnet Henri Giraud.

Her er nogle fakta:

  • Henri Giraud blev nævnt på 2020 Power 100-listen fra januar 2021. Ifølge rapporten var Henri Giraud den 3. bedste samlede præstation målt på den procentvise prisudvikling.
  • Henri Giraud ejer ca. 12 ha jord på fine vinmarker i Aÿ, hvilket gør det årlige udbytte sparsomt set fra et champagneperspektiv.
  • De særlige egetræsfade, der er lokalt produceret og stammer fra den nærliggende skov, er ifølge den nuværende vinmager hos Giraud, Claude Giraud, den symbiotiske puslespilsbrik, der fuldender husets unikke champagner.
  • Hvor mange flasker der er produceret af MV17 vides ikke med sikkerhed, men ifølge Wine Advocate blev der kun produceret 30.000 flasker af MV12, hvorfor man roligt kan antage, at produktionen ligger indenfor dette interval.

Høj kvalitet, om end subjektiv smag

“Giraud makes some of the most unique, individualistic wines in Champagne."- Robert Parker

Kun én af vores sædvanlige anvendte kritikere har smagt og vurderet MV17, og det er Richard Juhlin. Han giver 88 point, og selv om det kan synes lavt, adskiller det sig ikke fra de karakterer, han normalt giver Henri Giraud. Til sammenligning har han givet 87 point til de to Henri Giraud Argonne årgange, han har smagt, og det er husets bedste cuvée.

Wine Advocate og Vinous har endnu ikke anmeldt MV17, men tidligere har de givet mellem 92 og 97 point til Henri Girauds Multi-vintage-udgivelser. Dette understreger blot vinanmeldernes integritet og subjektive smag. De er normalt enige i et vist omfang, men i dette tilfælde er det to mod en.

Præstation på forgængerne

Liv-ex leverer tilstrækkelige data til at kommentere MV-udgivelser og dermed angive, hvordan tendensen vil vise sig i fremtiden. I de seneste to år er MV09, MV10, MV12 og MV13 steget med gennemsnitligt +65,7 %. Hertil kommer, at Fut de Chene MV09 i en femårig periode er steget med +157,5 %.

Afkast på tværs af ovenstående er et bevis på, at efterspørgslen efter Henri Giraud muligvis følger Antonio Gallonis ord: Drik mere Giraud Champagne.

Helt kort: Hvorfor investere i champagne?

  • Den massive efterspørgsel på Champagne i 2022 resulterede i, at Moët er ved at løbe tør for champagne.
  • Efterspørgslen og forsyningsvanskeligheder i 2022 har resulteret i, at Champagnekomiteen har hævet det tilladte høstudbytte for 2022 – udfordringen er blot, at de store champagner lagres i 10 år, hvorfor der går lang tid, før dette for alvor vil have en effekt.
  • Det forventes, at kinesiske købestærke, vestligt orienterede millennials og Gen Z’s at fordobler størrelsen på vinmarkedet i netop Kina frem mod 2026. Et Kina, som i øvrigt forventes at være verdens største marked for luksusprodukter i 2025.

Det vil altså sige, at udbud og efterspørgsel på champagne ingenlunde stemmer overens. Ikke nu, og ikke heller ikke i fremtiden – noget, champagneinvestoren kan drage fordel af, og det gør blot champagne endnu mere eksklusivt.

Læs vores fulde analyse her

 

Hvad er Fut de Chene MV17

Den første MV (multi-vintage) blev udgivet i 2012 og var baseret på 2005 - kaldet MV05. Siden da er der udkommet 8 MV-champagner, og denne MV17 er den seneste.

Denne cuvée bærer præg af Henri Girauds engagement for at gøre den til "den store vin i Champagne" igen. Udbyttet er minimalt. MV17 står for multi-vintage, og denne udgave er en blanding af Pinot Noir (80 %) og Chardonnay (20 %), og alle druerne kommer fra Grand Cru-terroiret i Aÿ. Den består af en base af 2017 og suppleret med husets evige reservevine helt tilbage til 1990 - Fut de Chene MV er en unik måde at udtrykke en årgangsvin på, der rækker langt ud over billedet af et enkelt år.

RareWine Invest mener

Der er endnu ikke en stor tradition for at samle på champagner uden årgang, men det er ikke første gang, at du bliver præsenteret for en af dem gennem RareWine Invest. Og det er der selvfølgelig en grund til.

For det første: Det er en luksus til overkommelig pris, der er efterspurgt i økonomisk urolige tider, hvilket naturligvis vil sætte "billigere" MV-champagner i fokus. De færreste ville bemærke, hvis prisen steg 10 eller 20% på denne.

For det andet: Denne kan konkurrere med mange prestigecuvéer fra de bedste champagnehuse, ifølge scores på tidligere frigivelser fra Vinous og Wine Advocate.

For det tredje: Henri Giraud bliver overøst med rosende ord fra verdens kritikere, og afkastet på MV-udgivelser viser potentialet. Dette er en investering i et af verdens førende champagnehuse til en rentabel pris - samtidig med at verdens udbud af champagne falder, og efterspørgslen stiger.

Invester i Henri Giraud Fut de Chene MV17 Grand Cru

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

VINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
Henri Giraud Fut de Chene MV17750OC6€ 125
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.