Investeringstips - Italien - 10. oktober 2023

Ubesejret 2018 Tignanello tilgængelig til investering

Investeringsblikket rettes mod Italien og Supertoscanerene. Imens sejrer Tignanello i søgefeltet for vinelskere og viser flotte historiske afkast. Læs mere her.

”The 2018 Tignanello is a wine of breathtaking purity. Impossibly silky and persistent, the 2018 is all class, all the way” – Antonio Galloni, Vinous

Ovenstående kan sagtens stå som førende argument i nærværende investeringscase, da det beskriver det, Tignanello står for. All class, all the way. 2018 Tignanello fra Marchesi Antinori er tilgængelig til investering, og foruden at have status som Supertoscaner, har denne 2018-version også status som ubesejret – mere om det om lidt.

Dens forgængere har desuden leveret flotte historiske afkast på tværs af årgange. Læg hertil, at efterspørgslen på italiensk vin, Tignanello og 2018 Tignanello specifikt er dokumenteret: a wine of breathtaking purity. Læs meget mere om investeringspotentialet her.

Tignanello: Antinori-dynastiets kronjuvel

Marchesi Antinoris Tignanello repræsenterer en banebrydende milepæl inden for italiensk vinproduktion. Den markerer starten på en ny æra, hvor traditionelle vinmetoder blev udfordret og revolutioneret. I Tignanello findes også historien om innovation og mod, der strækker sig tilbage til 1970'erne, om end Antinoris historie strækker sig århundrede tilbage.

Tignanello var en pioner, idet den var den første sangiovese-baserede vin, der blev lagret i klassiske barriques som man kender det fra Frankrig, og den blev også blandet med utraditionelle sorter som cabernet, hvilket skabte en unik smagsprofil. Den brød også normen i Chianti Classico ved at udelade de hvide druer og satte dermed scenen for en ny retning inden for italiensk vinproduktion.

Ejerskabet af Tignanello hviler i hænderne på den fornemme Antinori-familie – en ældgammel vinproducent med en imponerende historie, der kan spores tilbage til år 1385. Antinori-familien er ikke blot en almindelig vingård; de bærer den ærefulde titel som "Marchese" og er blandt de ældste familieejede virksomheder i verden. Deres engagement i vinverdenen er så betydningsfuldt, at de er blevet indlemmet i den eksklusive Primum Familiae Vini-organisation, der kun rummer 12 pladser, hvor de deler ære med nogle af verdens mest prestigefyldte vinproducenter som Mouton-Rothschild, Drouhin og Vega Sicilia.

Antinori-familien har været med til at skabe en unik arv inden for italiensk vinproduktion og har spillet en central rolle i udviklingen af supertoscaner-vine. Deres vinmagerkunst har været med til at forme vinkortet, og sammen med andre ikoniske vine som Sassicaia, Ornellaia, Solaia og Masseto har Tignanello været med til at definere standarden for kvalitet og ekspertise inden for italiensk vinkunst.

2018 Tignanello: Ubesejret

“The 2016 vintage was a benchmark for sure, but I prefer the 2018, thanks to that tinge of nostalgia or emotion that is so deftly rendered in this cool, long growing season.” – Monica Larner, Wine Advocate

Med ovenstående citat cementerer Wine Advocate kvaliteten af 2018 Tignanello. Der bliver nemlig kvitteret med 98 point, hvilket er det højeste en Tignanello nogensinde har fået herfra. Med 97 point fra både Vinous og James Suckling bliver scoren på tværs af de tre kritikere 97,3 point. Og selvom Wine Advocate vurderer 2018 Tignanello bedre end de fabelagtige årgange: 2016 og 2015 Tignanello, lander de alle tre alligevel på 97,3 point på tværs af kritikerens scores.

I diagrammet herunder kan du se pointfordelingen de seneste år, men faktum er, at alle de årgange, James Suckling, Vinous og Wine Advocate har smagt og vurderet – er 2018, 2016 og 2015 ubesejrede.

diagram-tignanello.png

Tignanello performer på tværs af årgange

Tignanello er en stærk repræsentant for de originale fem Supertoscanere. Både hvad angår kvalitet, men også hvad afkast angår. Ifølge Liv-ex har de seneste 10 årgange* Tignanello, der har været på markedet i minimum fem år, i gennemsnit givet et afkast på 88,9 % de seneste fem år. Og det svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 13,6%.

Desuden er det oplagt at anskue prisudviklingen på henholdsvis 2015 og 2016 Tignanello, der begge kvalitetsmæssigt matcher 2018 Tignanello. Siden frigivelse i 2018 er 2015 Tignanello under administration af RareWine Invest steget 150%, svarende til et gennemsnitligt årligt afkast på 17%. Næsten samme scenarie udspiller sig ved 2016 Tignanello, der siden frigivelsesåret 2019 er steget 163% under administration af RareWine Invest - 22 % i gennemsnitligt årligt afkast.

Her er det selvfølgelig vigtigt at pointere, at frigivelsespriserne var cirka € 60**, mens priserne i dag ligger på cirka € 155** på ovenstående. De Italienske vine er steget i popularitet, men prisen på 2018 Tignanello på € 130** synes stadig uhørt lav sine 98 point taget i betragtning. 

Drikkevinduet på 2018 Tignanello strækker sig i øvrigt ifølge Vinous fra 2018-2043, hvorfor der er rig mulighed for fortsat lagring på denne supertoscaner.

*Årgang 2006-2005.

** ex. Told, moms og afgift. I hele kasser og perfekt stand.

2018 Tignanello: Most in demand in H1

I august 2023 gjorde Liv-ex status over det første halve år af 2023 (H1). Her pointerer de, at de mest efterspurgte vine i år var fra Toscana og Champagne – i modsætning til året før, hvor Bordeaux og Bourgogne satte sig på tronen.

Tignanello lagde sig helt i top med sin 2019-årgang, mens også 2018 Tignanello har placeret sig på listen. Læg hertil, at Tignanello har placeret sig på plads nummer 49 på power-100-listen fra 2022. Listen er en rangering af vine målt på blandt andet brand value, handlet værdi og handlet volumen. Tignanello befinder sig således blandt de 100 bedste og mest eftertragtede vine i verden – og der er altså færre end 10 italienske repræsentanter på listen for 2022.

Desuden er det ikke kun hos Liv-ex, Tignanellos popularitet kan måles.

Hver dag behandler wine-searcher mere end 650.000 søgninger. De sporer desuden søgefrekvensen for mere end 800.000 vine, hvorfor de har en unik mulighed for at analysere og observere markedstendenser. I forrige måned var Tignanello den 13. mest søgte vin på wine-searcher.com.

Verden vil have Tignanello.

800x600-tignanello.jpg

“a taste for the finer things”

I september 2023 fremlagde HSBC Global Private Banking en artikel, hvori de tog et blik på den stigende tørst for vin i et investeringsperspektiv. Her pointerer de blandt andet, at vin er det førende passionsaktiv, samt at 96 % af de adspurgte britiske formueforvaltere forventer en stigning i efterspørgslen på vin. De forventer endda, at vin vil overgå andre fremtrædende luksusaktiver.

Efterspørgslen er drevet af en et langsigtet stærkt marked og bedre præstationer hos vin end traditionelle investeringsformer som aktier. Italien fremhæves desuden som et interessant sted at søge – samlere foretrækker i stigende grad brunello, barolo og Supertoscanere.

Investorer og samlere vil have italiensk.

RareWine Invest mener

Tignanello var med til at revolutionere vinproduktionen i Italien, men dette ry har ikke fået dem til at hvile på de famøse laurbær. Høj kvalitet kendetegner kronjuvelen, men med 2018 Tignanello er kvaliteten bare lidt bedre – og med 98 point kommer efterspørgslen. Og med titel som en af de mest efterspurgte vine i 2023’s og placering på power 100 bliver efterspørgselspostulatet et uundgåeligt faktum.

Tignanello har givet flotte historiske afkast på tværs af årgange – og på de to sammenlignelige 2015- og 2016-årgange. Læg hertil at investeringsblikket drages mod supertoscanerne. Her har du en supertoscaner med 98 point. Fra et af verdens førende vinhuse. Med en meget lang levetid foran sig.

€130 synes desuden alt for billigt for 98 point. Men prisniveauet tillader dog også et større konsum, som vi har set det i eksempelvis Champagne med konsum uden omtanke, der fører til stor reduktion af mængder. Og det er gunstigt for investoren.

Invester i 2018 Tignanello

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2018Tignanello750OC6€ 130
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.