Investeringstips - Bourgogne - 21. februar 2024

Debut: Populær Romanée Saint-Vivant fra Jean-Jacques Confuron

Stærk Grand cru value-for-money-case i betydeligt begrænset udbud.

Jean-Jacques Confuron er blandt de allermest populære vine fra Romanée Saint-Vivant. Og det siger bestemt ikke så lidt. Prisen er tilmed væsentligt lavere end dem, der ses ved konkurrenterne, om end de kvalitetsmæssigt stort set danser i takt.

Efterspørgslen på Bourgognes bedste er intakt, og her har vi at gøre med en af de bedste og mest eftertragtede marker i Vosne-Romanée. Dyk ned i potentialet herunder.

Historien om Domaine Jean-Jacques Confuron

Beliggende blandt de mageløse vingårde i Bourgogne strækker Domaine Jean-Jacques Confuron sig over 20 hektar og er i øjeblikket under kyndig ledelse af Sophie Meunier-Confuron (fjerde generation) og hendes mand, Alain Meunier. Også Deres søn Louis har sluttet sig til vinfremstillingsrejsen og næste generation er dermed sikret.

Sophie mødte Alain på vinskole, og han var en mand uden vinmarker. Hun skal efter sigende med et glimt i øjet have udtalt, at hun giftede sig med ham for kærlighed, men at han givetvis giftede sig med hende på grund af hendes vinmarker.

Efter at have overtaget styringen fra Sophies far i 1988 påtog parret sig den ambitiøse opgave at overføre alle vinmarkparceller til økologisk vinavl inden 1990. De resulterende vine fungerer som eksemplariske manifestationer af vigtigheden i at passe på sit terroir.

Hele domaine's sortiment er en hyldest til fremragenhed, med særlige højdepunkter som Côte de Nuits-Villages "les Vignottes", berømt for sin enestående kvalitet og værdi, og Romanée Saint Vivant, husets flagskib og en repræsentant for en af de mest sofistikerede grand crus.

Vinmarkerne stammer fra Sophies slægt, og hendes bedstefar begyndte at putte sin egen vin på flaske i 1930’erne. Og faktisk er familieforetagendets historie interessant. Vinmarkerne var nemlig engang en integreret del af Charles Noellat-ejendommen.

Efter ejendommens delvise salg til Leroy og efterfølgende opdelinger eksisterer Confuron-, Leroy- og Hudelot-Noëllat-parcellerne nu side om side i forskellige ejerskaber. Bemærkelsesværdigt er den forskelligartede tilgang til vinavl: Confuron følger økologiske praksisser, Leroy omfavner biodynamisk dyrkning, og Hudelot-Noëllat anvender konventionelle metoder.

Denne kontrast giver et fascinerende indblik i de unikke udtryk, der stammer fra hver vingårds særegne dyrkningsfilosofi og gør ejendommen til et fængslende rejsemål for verdens vinentusiaster.

2017 Jean-Jacques Confuron Romanee Saint-Vivant | Burghounds dom

Jean-Jacques Confuron råder over sparsomme 0,5 hektar på Romanée Saint-Vivant, hvorfor de maksimalt må producere i omegnen af 2.500 flasker om året. Et udbud, der for 2017-årgangen formentligt allerede er betydeligt reduceret efter fire år i markedet.

Det ekstremt sparsomme udbud er givetvis årsag til, at hverken Wine Advocate eller Vinous konsekvent har tildelt scores. Burghound har dog kontinuerligt smagt og vurderet Jean-Jacques Confuron Romanée Saint-Vivant og tildeler årgang 2017 93 point.

I dette årtusinde er gennemsnittet af alle Burghound Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant scores 92,9 point med point, der varierer fra 90-95 point. Årgang 2017 placerer sig således flot midt i hierarkiet.

Wine-searcer.com: Most Popular Romanée Saint-Vivant Products

Romanée Saint-Vivant er en Vosne-Romanée grand cru-vinmark på 9,4 hektar. Vinene fra Romanée Saint-Vivant regnes for at være nogle af de mest lette og mest delikate grand cru-vine i Vosne-Romanée, og vinene herfra er højt ansete blandt verdens vinelskere.

Romanée Saint-Vivant huser nogle af Bourgognes og dermed verdens bedste producenter, og wine-searcher.com har udarbejdet en nummereret rækkefølge over de mest populære Saint-Vivant-vine baseret på søgefrekvens på månedlig basis. Domanie de la Romanée-Conti topper listen for denne måned. Og herefter kommer producenterne som listet i tabellen nedenfor.

Jean-Jacques Confuron placerer sig som nummer seks ud af 44 producenter, og det cementerer blot, hvor stor efterspørgsel, der er efter domænets flagskibsvin. Særligt interessant bliver det også, når vi anskuer point og pris vinene, der placerer sig over Jean-Jacques Confurons Romanée Saint-Vivant.

Her bliver det nemlig tydeligt, at Jean-Jacques er en stærk value-for-money-case. Og nej – disse vine kan selvsagt ikke sammenlignes 1:1, og prisen på vine fra et domæne som Domaine de la Romanée Conti afspejles i massiv verdenshype. Og faktisk kostede en 2017 Arnoux-Lachaux Romanée Saint-Vivant €600, men da samme massive hype over natten ramte Charles Lachaux, steg prisen tilsvarende.

Læg hertil, at de helt dyre bourgognevine det seneste år har været påvirket af priskorrektioner, og at 2017 DRC Romanée Saint-Vivant for et år siden kostede €400 mere, end den gør nu. Prisen på 2017 Jean-Jacques har ikke været påvirket, men er fortsat væsentligt billigere set i nedestående perspektiv.

Summa Summarum: Sammenholdes scores med pris, ser 2017 Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant interessant ud.

ÅrgangRomanée Saint-VivantBurghound ScorePris
2017DRC Romanée Saint-Vivant94€ 2.800
2017Alain Hudelot-Noellat 92€ 850
2017Domaine Leroy96*
2017Arnoux-Lachaux952.250
2017Sylvain Cathiard 93-96€ 2.600
2017Jean-Jacques Confuron93€ 385
*2017 Domaine Leroy Romanée Saint-Vivant er på nuværende tidspunkt ikke under administration af RareWine Invest, og der eksisterer ikke tilbud på wine-searcher.com, hvorfor ingen pris er præsenteret. Nuværende pris på en 2015 Leroy Romanée Saint-Vivant i hel kasse og perfekt stand er €14.000 jf. RareWine Trading og får 97 point fra Burghound.

Sådan performer Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant

2017 Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant blev frigivet I foråret 2019, hvorfor den allerede har haft nogle år i markedet. Siden vi for første gang havde den under administration hos RareWine Invest i marts 2020 er den steget 28%, hvilket giver et gennemsnitligt årligt afkast på 6%.

Anskues udbudspriserne på wine-searcher.com på årgange ligeledes med 93 Burghound-point tegner der sig en tendens. På ti år er udbudsprisen på 2008 Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant i gennemsnit steget 14% om året. Tallet for årgang 2012 er 10%, mens årgang 2014, der kun har været i markedet i 8 år, i gennemsnit er steget 8%.

Tendensen er således, at jo længere tid, disse har været i markedet, des højere bliver det gennemsnitlige årlige afkast.

Læg hertil, at billigste tilbud på 2008 Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant jf. wine-searcher i skrivende stund er €749*. For årgang 2012 er billigste pris €662*, mens billigste pris for 2014 er €521*.

Den billigste pris på 2017 Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant på Wine-searcher.com er lige nu €410*. Din pris er €385*.

*Ex. Told, moms og afgift. I hele kasser og perfekt stand.

Prisen falder – er Bourgogne en synkende skude?

Det er hverken en nyhed eller en hemmelighed, at priserne på Bourgogne gennem det seneste år er faldet – særligt på de bedste og dyreste flasker. Mens der kan skrives spalte op og spalte ned om de makroøkonomiske udfordringer, der her spiller en rolle, er der dog her en observation, der er ganske interessant:

Mens Liv-ex rapporterede et fald på -16,2 % på bourgogneindekset Burgundy 150* for 2023, faldt handelsaktiviteten nemlig kun moderat. I Liv-ex’ 2023-rapport berettes det nemlig, at den samlede handel af bourgognevin hos Liv-ex i 2023, målt på værdi, var 24,0 % af den samlede mængde – et begrænset fald fra 26,2 % i 2022, der vel at mærke var all-time-high.

Hvad kan der så tolkes af dette? Interessen for bourgognevin er fortsat enorm om end efterspørgslen for tiden er flyttet til nogle andre typer af bourgognevin – typisk lidt billigere flasker i et fine wine-perspektiv.

Bourgogne fortsætter således med at være en region, hvor produktion/udbud ikke står mål med en efterspørgsel, der tydeligvis ikke er til at slå ned – falder prisen på de dyreste vine og trækker indeks ned, skal der modsat handles rigtig meget billigere vin for, at den samlede handel målt på værdi ikke skal falde mere end 2,2 procentpoint.

De fundamentale forhold for bourgogneinvestering er uændrede og fortsat i investorens favør.

*RareWine Invest rapporterede et fald på -6,7 % i gennemsnit på tværs af alt bourgognevin under administration

RareWine Invest mener

Jean-Jacques Confuron er eksemplet på en traditionstung bourgogneinstitution, der har fulgt med tiden, og ikke har været bange for at ændre på opskriften, hvis det var nødvendigt. Og således er huset i dag økologisk funderet.

Med kun 2.500 flasker produceret årligt, er der tale om en Romanée Saint-Vivant mikroproduktion, der jf. ovenstående tabel kvalitetsmæssigt kan følge med de helt store spillere på den velansete Vosne-Romanée-mark. Ydermere er Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant en populær vin hos wine-searcher.com. Og det siger bestemt ikke så lidt.

Selvom denne allerede har fået en flot start, viser dens forgængere på samme pointtrin, hvor vejen fører hen. Og i dette tilfælde synes investeringsprisen særligt attraktiv. Burghound har vurderet, at drikkevinduet på 2017 Jean-Jacques Romanée Saint-Vivant først åbner i 2029, hvilket betyder, at denne endnu har et langt liv foran sig.

Prisen har ikke her været påvirkelig at makroøkonomiske udfordringer, og interessen for bourgognevin er fortsat enorm. Her er en stærk grand cru value-for-money-case.

Invester i 2017 Jean-Jacques Confuron Romanee Saint-Vivant

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2017Jean-Jacques Confuron Romanée Saint-Vivant 750OC6€ 385
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.