Investeringstips - Bourgogne - 30. august 2023

2018 Bouchard Corton-Charlemagne | En hvid sjældenhed til fordelagtig pris

Favorabel indgang til investering i eftertragtet hvid bourgogne. Massive historiske afkast har vist vejen, og forude truer tørke, der sætter spot på de eksisterende mængder.

“This is an easy one. Collectors would sell their souls for just one sip of Montrachet; for a few bottles of Domaine de Chevalier they'd condescend to lend you the Porsche. For an hour. Indeed, Burgundy's global cachet is unparalleled and seemingly immutable, which is why the category's near-hegemonic grip over the secondary market is in no danger of slipping.”

- Wine-searcher.com

Ovenstående citat sætter den helt rette ramme for nærværende investeringsmulighed, og ’this is an easy one’ refererer til, hvorvidt der er mest prestige i hvid bourgogne eller hvid bordeaux. Svaret er hvid bourgogne. Hvid bourgogne er da også en yderst sjælden gæst hos RareWine Invest – dette er blot tredje gang i 2023, hvid bourgogne er på programmet – netop fordi der eksisterer så få mængder af det allerbedste – og netop fordi, der er rift om de mængder, der trods alt eksisterer.

Her har du mulighed for at investere i 2018 Bouchard Corton-Charlemagne, hvis forgængere har leveret eminente afkast og dermed sat scenen.

Bouchard Pére et Fils – kraftfuldt bourgognedynasti med formidable afkast

Siden Michel Bouchard i 1731 lagde grundstenen til det, der skulle blive en af Cote d’Ors største markbesiddere – Bouchard Pére et Fils ­– har domænet opbygget et fantastisk omdømme. Ikke blot i Bourgogne, men i hele verden. Det har de gjort, fordi de har leveret kontinuerlig kvalitet – uanset vin, og uanset årgang.

Her er det også værd at pointere, at Bouchard Pére et Fils har været at finde på den famøse Power 100-liste 9 ud af 10 udgivelser de seneste ti år. Listen udgives hvert år af den britiske vinbørs Liv-ex, og den præsenterer de 100 stærkeste brands på vinmarkedet i det forgangne år. Placeringen på listen er numerisk og tildeles ud fra forskellige kriterier, bl.a. mest handlede vine både målt på værdi og volumen. På 2022-listen er Bouchard listet som nummer 20, hvilket blot understreger husets iboende kvalitet, anseelse og efterspørgsel.

Desuden: Ifølge Liv-ex har de seneste 10 årgange* Bouchard Corton-Charlemagne, der har været på markedet i fem år, i gennemsnit givet et afkast på 120,9%, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 17,1%. Der er kontinuerlig efterspørgsel på hvid bourgogne fra Bouchard Pére et Fils.

*Årgang 2007-2016.

2018 Bouchard Corton-Charlemagne

Artemis har også set potentialet i Bouchard Pére et Fils

I næsten 270 år forblev Bouchard Pére et Fils en familieejet virksomhed, men i 1995 ændrede scenariet sig dog markant, da Henriot-familien trådte til og erhvervede domænet. Hermed blev Bouchard tilknyttet Maisons & Domaines Henriot-gruppen, der også inkluderer velrenommerede navne som Champagne Henriot og Beaux Freres (en amerikansk vinproducent beliggende i Oregon, USA).

I september 2022 blev det dog meldt ud, at den franske private equity-fond og luksusgigant Artémis sikrede sig en betydelig andel af aktierne i Maisons & Domaines Henriot. Dette tilkøb tilføjede Henriot og Bouchard til en allerede imponerende portefølje, der også inkluderer anerkendte vinhuse som Chateau Latour og Clos de Tart.

Artémis er aktivt på udkig efter virksomheder med potentiale for vækst og udvikling med det formål at generere overskud og tilfredsstille aktionærerne. Forventningen er, at Artémis vil tilføre både Maisons & Domaines Henriot og Bouchard kapital, ekspertise og en omfattende marketingstruktur. Denne rejse repræsenterer en unik mulighed for at blive en del af en spændende udvikling inden for vinverdenen, hvor tradition møder modernitet, og hvor vinkendskab møder forretningsstrategi.

Verdens bedste hvidvinsmarker: Montrachet & Corton Charlemagne

Der er ikke tvivl om, at de bedste appellationer for hvid bourgogne og dermed verdens bedste hvidvin tæller Montrachet og Corton-Charlemagne, hvorfor blot stedsbetegnelsen fordrer immanent efterspørgsel. Den overordnede Corton-Charlemagne-appellation er 71,8 hektar stor, og af disse råder Bouchard over 3,65 hektar, hvorfra de maksimalt må producere 23.360 flasker pr. årgange, hvilket selvfølgelig ingenlunde kan imødekomme den efterspørgsel, der er efter hvid Bourgogne grand cru.

2018 Bouchard Pére et Fils modtager 90 point af Vinous, 93 point af Wine Advocate og 92 point fra Bourgogne-eksperten Burghound. Her er det værd at påpege, at Burghound også har tildelt en såkaldt barrelscore på 91-93 point til 2019 Bouchard Corton Charlemagne, som repræsenterer den ekstremt anmelderroste årgang i Bourgogne. En 2019 Bouchard Corton-Charlemagne, der lige nu koster € 175* – altså næsten 10 % mere end årgang 2018. Ydermere får 2020 Bouchard Corton-Charlemagne 91-94 point af Burghound, og er mere end 15 % dyrere. Årgang 2018 giver altså value-for-money.  

*Ex. Told, afgift og moms, i hele kasser og perfekt stand.

2018 Bouchard Corton-Charlemagne

Og lad os dvæle ved prisen et øjeblik

Foruden et noget tvivlsomt tilbud på wine-searcher.com, er din investeringspris på €160* lige nu den billigste på platformen. 2023 har medført nogle priskorrektioner i vinbranchen. Og selvom Bouchard Corton-Charlemagne ikke repræsenterer det svimlende høje prisniveau (faktisk tværtimod), har korrektionerne også påvirket prisen lidt her. Det tilbyder således en interessant indgang til investering i højtprofileret hvid Bourgogne.

Tilbage i december 2022 kunne du investere i 2018 Bouchard Corton-Charlemagne til € 165 – og selvom prisen nu er €5 lavere, end sidst vi havde 2018 Bouchard Corton-Charlemagne til investering, er de stadig en case, vi tror fuldt og fast på. Præmissen for investering er nemlig fuldstændig den samme – bortse fra at du nu kan komme med til en lidt billigere pris. Potentialet ligger fortsat forude.

Læs desuden vores seneste analyse af vinmarkedet: Analyse af vinmarkedet: At navigere i værdi og virkelighed

*Ex. Told, afgift og moms, i hele kasser og perfekt stand.

2021 Bourgogne: First come, first served

Selvom hvid bourgogne er en sjældenhed i sig selv, er der dog et andet faktum, der kan vise sig væsentligt, når det kommer til investering i netop denne kategori. Med årgang 2021 i Bourgogne er sjældenhed en selvfølge, og der meldes om helt op til 80% tab særligt for chardonnay, grundet en uventet forårsfrost, der ødelagde en stor del af vinplanterne.

”Ifølge Liv-ex, det britiske svar på en vinbørs, er producenterne grundet de lave udbytter tvunget til at presse priserne op for at dække deres omkostninger. Dette resulterer i frigivelsespriser, der i gennemsnit nærmer sig +25 %. Topnavnene siges deslige at blive frigivet senere end normalt, så producenterne har længere tid til at beslutte sig for fordeling og prisfastsættelse. Selvom Bourgognes bedste vine er sjældne i sig selv, er 2021 årgangen kun de færreste forundt.”

Ovenstående citat kommer fra artiklen: 2021 Bourgogne – sjældenhed er en selvfølge.

Fordi mængderne af særligt hvid bourgogne i 2021 er så sparsomme, og frigivelsespriserne forventes højere end vanligt, kommer der en naturlig søgen efter ældre årgange, hvor prisen endnu befinder sig på et lavere niveau – med andre ord gælder det om at få sat sig på de mængder, der rent faktisk findes.

RareWine Invest mener

Hvid bourgogne grand cru er en sjældenhed og har det tilmed alder, ja, så er det særdeles kostbart. Læg hertil en udsigt til et ekstremt lavt udbud af 2021-frigivelserne, der blot vil skabe endnu mere rift af de tilgængelige mængder, da udbuddet i sagens natur bliver mindre, end markedet er vant til… Sammen med Montrachet er Corton-Charlemagne kronjuvelen hos Bouchard Pére et Fils, og når det kommer til hvid bourgogne, befinder vi os altså i toppen af hierakiet.

Ekstremt flotte historiske afkast viser, at der er efterspørgsel på Bouchard, og med en aktør som Artemis i spidsen er der ingen grænser for, hvor meget energi og kærlighed, der bliver lagt i promoveringen af domænet – til investorens fordel, selvsagt.

Dette tilbyder desuden en favorabel indgangspris på din hvide bourgogne-investering. Vi forventer stor interesse for denne, hvorfor det som altid er first come, first served.

Invester i 2018 Bouchard Corton-Charlemagne

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2018Bouchard Corton-Charlemagne750OC6€ 160
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.