Investeringstips - Italien - 26. juni 2024

Tignanello med attrativt afkast: Nu kan du investere i 2021

Den nye Tignanello bliver et benchmark for fremtiden, og de sammenlignelige forgængere har leveret 79-113 % afkast de seneste fem år.

Tignanello

2021 Tignanello

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller invester direkte via knappen herunder.

KØB NU

*EUR 115 / flaske

Tignanello er lige så meget et toskansk superbrand, som det er en supertoscaner. Tignanello er en af de vine, der for alvor har bidraget til at sætte de gode italienske vine på verdenskortet og udfordre de store, klassiske vine på både pris og kvalitet – og det er der potentiale i.

Du kan nu komme i gang med at investere i nyeste årgang og dermed være med fra start i en spændende investeringscase, der historisk set har vist sig særdeles attraktiv for investorer.

Læs mere herunder om, hvordan afkast og performance, benchmark-status og en attraktivt forhold mellem pris og kvalitet gør dette til en oplagt investeringscase.

Du investerer let og hurtigt via boksen herover.

3 gode grunde til at investere i 2021 Tignanello

#1: 2021 Tignanello bliver et benchmark for fremtiden
Tignanello har for vane at levere høj kvalitet, men nogle årgange er bare bedre end andre. Sådan en er årgang 2021, der samtidig er den nyeste Tignanello tilgængelig i markedet.

I nyere tid er årgang 2015 og 2016 nogle af de helt store benchmarks i Toscana. I disse to årgange har Tignanello i gennemsnit på tværs af de tre mest toneangivende italienske vin-kritikere fået 97,3 point. I 2010, der ligeledes betragtes som en kæmpeårgang i området, hedder dette gennemsnit 95,3 point.

I årgang 2021 hedder scoren ligeledes 97,3 point med 98 point fra Vinous, 98 point fra Wine Advocate og 96 fra James Suckling. En tårnhøj kvalitet i seneste årgang danner således her grundlag for en attraktiv investering.

Tignanello - Gennemsnitsscore på tværs af Vinous, Wine Advocate og James Suckling siden 2012 AVG = Gennemsnitsscore på tværs af Vinous, Wine Advocate og James Suckling

#2: Afkast & Performance
Tignanello har historisk set performent flot. Ifølge den britiske vinbørs, Liv-ex, har de seneste ti årgange, der har været på markedet i minimum fem år*, i gennemsnit givet et afkast på 95,6 % over de seneste fem år. Dette svarer til 14,4 % i gennemsnitligt årligt afkast.

Zoomer vi ind på de tidligere nævnte store årgange med sammenlignelige scores med årgang 2021, ser det således ud over de seneste fem år**:

• 2016: +113.0%
• 2015: +79.6%
• 2010: +109.9%

Særligt årgang 2015 og 2016 er fortsat rigeligt tilgængelig i markedet, hvilket blot understreger potentialet i en stor Tignanello. Og dette er årgang 2021.

*Årgang 2007-2016

**Data fra Liv-ex

#3: Pris vs. Kvalitet
Vi har i udgangspunkt stående anbefalinger på bedre årgange af alle de originale supertoscanere; Masseto, Sassicaia, Tignanello, Solaia og Ornellaia. Men når det er sagt, synes 2021 Tignanello lige nu at bære et særligt attraktivt potentiale i forhold til sine modstykker i et pris vs. kvalitet-perspektiv.

Se tabellen herunder:

2021VIWAJSSnitPris
Sassicaiaa981009898,7€275
Ornellaia99969998,0€175
Solaia100979798,0€245*
Masseto100959897,7€665*
Tignanello98989697,3€115
*Årgang 2021 er ikke frigivet til handel, hvorfor pris her for sammenligningens skyld er for årgang 2020.

Det er ikke svært at få øje på det attraktive forhold mellem pris og kvalitet på 2021 Tignanello, når den sammenlignes med de øvrige supertoscanere. ”Kiloprisen” på kvaliteten er ganske enkelt bare helt i bund, hvilket både betyder, at verdens vinelskere kan få meget for pengene OG samtidig med, at det lave prispunkt gør, at et ekstremt stort publikum kan være med. Det betyder højere efterspørgsel, som er en af de mest kritiske faktorer, når det kommer til værdiforøgelse.

Der er naturligvis flere faktorer, der spiller ind på prisdannelsen. Et af dem er udbuddet, og det er nødvendigt at understrege at Tignanello i omfanget af produktionen er den største af de fem supertoscanere. Med cirka 300.000 flasker pr. årgang produceres der cirka 10x så mange Tignanello sammenlignet med den mindste af de fem, som er Masseto.

Men sådan var det også i årgang 2015 og 2016, der som beskrevet ovenfor har performet flot…

Vil du læse mere om Tignanello, kan du gå i dybden med denne artikel om producenten bag vinen: Marchesi Antinori – Italiensk finesse i 26 generationer

Tignanello

2021 Tignanello

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller invester direkte via knappen herunder.

KØB NU

*EUR 115 / flaske

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag igennem Nordic Freeport. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Minimumskøb gældende – kontakt os for konkret minimumskøb på denne mulighed. Forudsætter portefølje hos RareWine Invest. Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Sådan fungerer det at investere i vin gennem RareWine Invest

At blive vininvestor med RareWine Invest er let, og du kan komme i gang med det samme.

• Du finder en investeringscase, der passer dig – eksempelvis denne.
• Klik på ”KØB NU”, beslut dig for en mængde, og gennemfør investeringen.
• Din vin leveres til toldoplag, hvor den opbevares på dine vegne gennem os. Her opbevares den trygt, sikkert og forsikret – og er i øvrigt din ejendom.
• Du får adgang til MyRareWineInvest – en online platform, hvor du kan følge investeringen.
• Når du vil realisere investeringen, sætter du blot dine positioner til salg gennem MyRareWineInvest, så klarer vi resten for dig.

Du kan desuden læse mere under sådan investerer du eller under ofte stillede spørgsmål.

Diagram - Investeringsmodel

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.