Investeringstips - Italien - 30. maj 2024

100 point til nyeste Sassicaia-frigivelse sætter efterspørgslen i brand

Den bedste nogensinde | 2021 Sassicaia er dugfrisk, og her har du en unik mulighed for at være med helt fra start

2021 Sassicaia

2021 Sassicaia

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller invester direkte via knappen herunder.

KØB NU

*EUR 275 / flaske

2021 Sassicaia: En eftertragtet investeringscase En Primeur

Sassicaia er en af de vine, vi har haft allerflest investeringstips på, og samtidig en af de mest eftertragtede aktiver blandt vores investorer. Og det er fordi, Sassicaia har det hele: Høj kvalitet. Massiv kendskabsgrad. Og selvfølgelig flot historisk performance. 2021 Sassicaia er seneste frigivelse fra Tenuta San Guido, og med 100 perfekte point fra Wine Advocate er den omringet af ekstremt stor bevågenhed og efterspørgsel…

Første gang, vi kunne tilbyde 2021 Sassicaia til investering var i januar 2024. Siden har vi tilbudt den til vores investorer ved to lejligheder, og alle tre gange har vi ikke haft mængder nok til at tilfredsstille efterspørgslen.

En massiv indsats fra vores indkøbere medfører, at vi nu igen kan tilbyde et parti, som du har mulighed for at investere i. Og vi forventer samme scenarie som de foregående.

2021 Sassicaia tilbydes ”En Primeur”, hvilket er et forsalg forud for den fysiske frigivelse, der forventes i slutningen af sommeren 2024. Dette er således din mulighed for at sikre dig en investering i den nyeste frigivelse af en af verdens vinskatte – og for at være med fra start, hvor mængderne endnu er tilgængelige, og prisen formentligt på sit laveste. De første prisstigninger indtræffer nemlig først som regel, når mængderne forsvinder fra markedet.

Sassicaia revolutionerede et helt vinland

“Historien om Tenuta San Guido og Sassicaia er historien om pionerånd og urokkelig kvalitetsforpligtelse. Det er historien om en frankofil mand, der blev forført af Bordeaux, og måtte skabe sin egen bordeauxvin på Italiensk grund – det, der skulle blive et legendarisk cabernet-blend.”

Ovenstående citat kommer fra vores portræt af Tenuta San Guido: Tenuta San Guido & Sassicaia revolutionerede et helt vinland.

Det legendariske cabernet-blend er selvfølgelig Sassicaia, der første gang viste sit værd, da årgang 1985 fik 100 point som den første italienske vin nogensinde, og igen markerede sig i 2018, da 2015 Sassicaia af Wine Spectator blev kåret som årets vin, og at 2016 Sassicaia få måneder senere fik 100 point fra Wine Advocate. Sassicaia er et superbrand. En supertoscaner, der appellerer til hele verden. En Italiensk vinperle, der har revolutioneret et helt vinland.

Sassicaia er en af de originale fem supertoscanere sammen med Masseto, Ornellaia, Solaia og Tignanello. Det kan endda argumenteres for, at Sassicaia fortjent kan tage pladsen som den vigtigste Supertoscaner, da den var den første, der fik 100 point. Disse fem har været med til at disrupte det globale vinmarked og vinder fortsat terræn og popularitet blandt verdens vinelskere.

2021 Sassicaia er den største nogensinde

Sassicaia har den seneste årrække leveret uovertruffen kvalitet – årgang på årgang. Og det er givetvis også derfor, Sassicaia frigives med iboende efterspørgsel fra kvalitetshungrende vinforbrugere. Men selvom kvaliteten har været høj de seneste år, fastnagler 2021 Sassicaia sig fast til sejrsskamlen med 100 perfekte point fra Wine Advocate, 98+ point fra Vinous og 98 point fra James Suckling. På tværs af scores fra de tre kritikere, er 2021 Sassicaia den bedste frigivelse nogensinde.

En 100-points-score, der kun to gange tidligere er tildelt den italienske darling: Til årgang 2016 og 1985. Sassicaia er altid stort – men denne frigivelse er helt unik.

Sassicaia.png

Sådan performer Sassicaia

Ifølge den britiske vinbørs Liv-ex har de seneste 10 årgange* Sassicaia, der har været på markedet i minimum fem år, givet et gennemsnitlig afkast på 60,7% på 5 år – svarende til et gennemsnitlig årligt afkast på 10%.

Læg hertil, at der med 100 point følger en skærpet opmærksomhed – og ofte et højere prispunkt. Da 2016 Sassicaia i januar 2019 modtog sine 100 point fra Wine Advocate blev den handlet til €130**. En måned senere var prisen cirka €160**, og sommeren efter kostede den € 190**. Vores seneste vurdering på 2016 Sassicaia lyder nu på €380**. De 100 point medførte således en prisstigning på +23% på meget kort tid, og siden har 100-points-vinen performet flot.

Tager vi imidlertid et blik på prissætningen af 1985 Sassicaia, der også har fået 100 point, ser prisudviklingen også interessant ud. Den billigste 1985 Sassicaia på wine-searcher.com er i øjeblikket prissat til € 3.820**. Altså næsten 14 x så meget, som du i dag skal give for nyeste årgang. Og årgang 1985 har ikke kostet i nærheden af, hvad der svarer til € 275** kort efter sin frigivelse. Noget tyder altså på, at der ikke er loft for, hvad en monumental supertoscaner kan koste på sigt.

Ergo: Sassicaia-frigivelser med 100 point har performet. Og levet 2021 Sassicaia ikke op til sine to 100-points-forgængeres præstation og i stedet følger i sporene på de andre tidligere frigivelser, ser fremtiden lys ud.  Performance på tværs af frigivelser er nemlig virkelig flot.

Læg hertil, at Italienske vine er nogle af de mest stabile vine i stormvejr, hvilket de endnu engang har bevist de seneste år. Derfor vil italiensk vin være en solid base i enhver portefølje, den historiske stabilitet taget i betragtning.

*Årgang 2007-2016.

**Ex. Told, moms og afgift. I hele kasser og perfekt stand.

RareWine Invest mener

Sassicaia er en af de helt store investorfavoritter – og med god grund. Sassicaia har nemlig både et stærkt brand og meget høj kvalitet, der de seneste år har genereret flotte afkast til investorerne.

Er du en af dem, der allerede har sikret dig en position, får du nu mulighed for at supplere. Er du indehaver af tidligere frigivelser i din portefølje, kan det desuden have en positiv synergieffekt ved senere realisering at kunne tilbyde parceller med flere årgange i.

Er du helt ny investor, får du her mulighed for at kickstarte din vininvestering med et kanonslag. Du kan nemlig investere i en enkelt kasse, og derfor forventer vi ekstra stor efterspørgsel på denne. Italiensk vin viser sig tilmed stabilt i stormvejr, og vil således være et godt udgangspunkt for nye investorer.

Der vil altid være efterspørgsel efter vine med 100 point. Og de to 100-pointsforgængere har haft en virkelig flot prishistorik og vist, hvordan fremtiden kan se ud for den dugfriske årgang 2021.

OBS: Dette er et forkøb, før vinen er fysisk i markedet. 2021 Sassicaia frigives forventeligt fra producenten omkring august/september i år.

2021 Sassicaia

2021 Sassicaia

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller invester direkte via knappen herunder.

KØB NU

*EUR 275 / flaske

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag igennem Nordic Freeport. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Minimumskøb gældende – kontakt os for konkret minimumskøb på denne mulighed. Forudsætter portefølje hos RareWine Invest. Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.