Investeringstips - Bourgogne - 23. juni 2020

Fremtidens vinøse perle: Stærkt begrænset mængde Drouhin Musigny nu til salg!

Stærkt begrænset produktion, tårnhøj kvalitet, et brand udover det sædvanlige og solide afkast trods alverdens kriser. For godt til at være sandt? Absolut ikke.

Musigny: En af verdens absolut mest berømte vinmarker

Musigny. Et navn der kan få hårene i nakken til at rejse sig på selv den mest garvede vinkender – og med god grund. Musigny er nemlig navnet på en af de mest eksklusive, berømte og mytiske vinmarker - ikke bare i Bourgogne, men i hele verden. Stærkt hjulpet på vej af producenter som Leroy, Drouhin, Vogue, Roumier og Mugnier er Musigny-marken kun vokset som institution og brand blandt verdens mest eksklusive vinmarker. Og skønt der her ikke er tale om en monopolmark1, er der ingen tvivl om at Musigny er noget helt særligt, og i en liga hvor kun ganske få andre vinmarker hører til.

Dette blev i særdeleshed mejslet i granit da netop Musigny fra Domaine Leroy i 2018 vippede Romanée-Conti, fra mægtige Domaine de la Romnaée-Conti, af pinden efter mere end to årtier som verdens dyreste vin2.

Læs mere om Domaine Leroy og Musigny her: Domaine Leroy stiger +50% i 2018 og bliver verdens dyreste vin!

Siden da har disse to absolutte topvine skiftedes til at besidde den eftertragtede plads som verdens dyreste vin og navnet ”Musigny” er kun blevet endnu mere berømt og eftertragtet. Musignys brand og omdømme understøttes af alle producenterne, men det ”smitter” ligeledes også af på alle producenterne når en producent tiltrækker rampelys til marken. Og mens Leroys Musigny er lige så svær at få fingre i, som den er kostbar, findes der ligeledes fantastiske vine fra Musigny, i et prisleje hvor der samtidig er et væsentlig større publikum. Et godt eksempel på en sådan, er Musigny fra Domaine Drouhin, og her får vininvestoren et særdeles stærkt bourgognepotentiale – hvis man altså kan få fingrene i det.

1: En monopolmark er betegnelsen for marker der ikke deles af flere producenter.

2: Verdens dyreste vin i fri handel og fra almindelig produktion. Det drejede sig om en 2015 Musigny fra Domaine Leroy, der på dette tidspunkt blev handlet til € 38.000. 

Taktstok i Bourgogne siden 1880

Domaine Joseph Drouhin er en vaskeægte institution i Bourgogne, og i kraft af også at være blandt regionens ældste, har Domaine Joseph Drouhin været med til at sætte dagsordenen i Bourgogne i mere end 100 år.

Domaine Joseph Drouhin hører ligeledes til blandt de største i Bourgogne, og uanset om vinrejsen svinger forbi Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune eller Côte Chalonnaise vil man støde på navnet ”Drouhin”. Trods det er tydeligt, at der engang har været fokus på kvantitet hvad angår domænets areal, er man ikke gået på kompromis med kvaliteten. Langt størstedelen af domænets 80 ha er dermed klassificeret som Grand Cru eller Premier Cru – Bourgognes to fineste klassifikationer. Drouhin er at finde på prestigefyldte marker som Clos de Vougeot, Les Amoureuses, Corton-Charlemagne og Montrachet Marquis, men domænets flagskib er uden tvivl Musigny – her kan vinelskere få en ægte Musigny-oplevelse, fra en af Bourgognes topproducenter, til en brøkdel af prisen, sammenlignet med Leroy – og det er der potentiale i.

Drouhin Musigny Musigny Grand Cru fra Joseph Drouhin

Hvor mange Drouhin Musigny går der på en Conti?

Musigny fra Domaine Drouhin er i al sin enkelthed skabt sjælden. Med en årlig produktion svarende til blot 3.000 flasker er denne vin, i ægte bourgognestil, allerede ved frigivelse vanskelig at få fingre i. Ud af en mængde svarende til 3.000 almindelige flasker, bliver der både produceret vine på almindelige 0,75 l-flasker, magnum- og endnu større formater, hvilket gør, at uanset om man køber almindelige- eller magnumflasker, så kan man være sikker på, at der ikke findes mange tilsvarende.

For at sætte den ekstremt begrænsede produktion i perspektiv kan det nævnes, at legendariske Romanée-Conti fra Domaine de la Romanée-Conti produceres i omegnen af 5-6.000 flasker i en normal årgang. Der er naturligvis en klasseforskel på disse to vine, men det er alligevel tankevækkende at den årlige produktion af Drouhins Musigny er halvt så stor og samtidig, grundet prisen, har et endnu større publikum – to særdeles værdifulde egenskaber i en stærk vininvestering.

Solid kvalitet og begejstret Burghound

Mens Robert Parker’s Wine Advocate med rette kan betragtes som det vigtigste vinkritiker-medie, er der alligevel specialister det kan være særdeles interessant at rette opmærksomheden imod når det handler om specifikke kategorier eller områder. Drejer det sig om Champagne er Richard Juhlin uundgåelig og er der italiensk på menuen er det Antonio Galloni fra Vinous der er super-specialisten. Retter vi derimod blikket imod Bourgogne er Allen Meadow’s Burghound autoriteten og generelt set også synes at være sværere at begejstre end sine kollegaer.

På trods af dette har Drouhin Musigny de seneste syv årgange høstet flotte Burghound-points. Burghound er i dette investeringstip inddraget som eneste kritiker. Dels grundet status som bourgognespecialist og dels grundet at Burghound er den vigtigste kritiker der primært har leveret reelle scores, hvilket giver et mere præcist billede af kvaliteten end kritiker-kollegaernes barrel scores.

Se scores på Drouhins Musigny herunder, der i en sammenligning med enestående Domaine Leroys Musigny ser særdeles interessant ud:

ÅrgangDrouhinLeroy
201894-96-
20179698
20169798
20159698
20149697
201394-
201296-
Scores fra Burghound

Solide afkast trods Corona, handelskrig og andre globale mareridt

At vin er et investeringsaktiv med lang tidshorisont, er næppe en overraskelse for de, der ikke først lige har fået øjnene op for vininvestering, og netop det budskab er et af de mest relevante i denne henseende.

Vin har nemlig, historisk set, udvist stærke kapitalbevarende egenskaber og en kriseresistens som eksempelvis aktieinvestoren ikke er vant til. Disse egenskaber gør, i grove træk, at de forventninger en vininvestor har når vedkommende træder ind i vininvestering fortsat, og med god samvittighed, kan gælde selvom en krise skulle ramme.

Læs mere om vins kriseresistens her: Hvordan påvirker COVID-19 investering i vin?

Det samme gør sig i høj grad gældende når det kommer til vinene fra Domaine Joseph Drouhin og herunder også Musigny. Over de seneste fem år har Drouhin Musigny*, på trods af international handelskrig, politisk ustabilitet, borgerkrigslignende tilstande i Hong Kong (Sydøstasiens vigtigste vinmarked) og en stadig raserende pandemi, leveret et gennemsnitligt årligt afkast på 9,7 %.

Dette er et ikke bare et godt eksempel på vins egenskaber som et stærkt investeringsaktiv, trods krisetid, men også et vidnesbyrd om Domaine Joseph Drouhin og Musignys enorme potentiale.

*På tværs af de seneste 10 årgange, der har været på markedet i minimum fem år (årgang 2002-2011)

RareWine Invest mener

Tror man, ligesom os, på Bourgognes store potentiale og på, at vin af tårnhøj kvalitet fra anerkendte producenter i stærkt begrænsede produktioner bliver mere værd i fremtiden, så er Domaine Drouhin en go-to-producent. Med Musigny er vininvestoren for alvor sikret en solid berømthed i porteføljen.

Drouhin er en særdeles respekteret producent og ligeså er domænets vine blandt verdens vinelskere. Men når efterspørgslen overgår udbuddet og god vin bliver endnu bedre med tiden, så er der et solidt potentiale, og lige præcis dette kan du som vininvestor udnytte her.

Drouhin Musigny produceres blot i ca. 3.000 flasker om året og er indbegrebet af eksklusiv bourgognevin, og både kvalitet og historisk prisudvikling vidner om et stærkt potentiale.  

Invester i Drouhin Musigny og du er om en årrække garanteret at kunne levere perfekt moden topvin fra en af Bourgognes mest anerkendte institutioner til verdens vinelskere – noget der i dag nærmest ikke er til at opdrive.

OBS: Vær opmærksom på de stærkt begrænsede mængder, og desuden muligheden for at investere i Drouhin Musigny på magnum.

Invester i Musigny fra Domaine Joseph Drouhin:

ÅRGANGVINVOL.PAKNINGPRIS*
2012Musigny1.500OWC1€ 2.100
2014Musigny750OWC1€ 750
2014Musigny1.500OWC3€ 2.100
2017Musigny750OWC3€ 750
2018Musigny750OWC6€ 750
2018Musigny750OWC3€ 750
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.