Investeringstips - Øvrige - 2. juli 2020

Invester i Spottswoode med magiske 100 Parker-point

Se hvor meget du sparer på denne Napa-veteran, sammenlignet med de øvrige store 100p-klassikere og se det historiske afkast på en sammenlignelig årgang!

Gammel traver på nye græsgange

Spottswoode Estate er et familieforetagende med rødder helt tilbage til 1882. Dog var det først 100 år senere, i 1982, at familien høstede de første Carbernet Saugvignon-druer fra deres Napa Valley-marker. Selvom Spottswoode på mange måder er en gammel klassiker i Napa Valley er den ny i RareWine Invest-regi. Som konsekvens af at Spottswoode Estate synes at have hævet sig til et nyt højt niveau, og har præsenteret tårnhøj kvalitet i de seneste årgange, har vi identificeret et attraktivt potentiale og byder Spottswoode Estate velkommen som investeringsvin.

2016 Spottswoode: Enestående value og solidt potentiale

Det kommer næppe som en overraskelse, om man er vinkyndig eller ej, at solskinsstaten Californien leverer god vin. Faktisk også god nok til at de bedste mænger sig i Fine & Rare-segmentet og investeringspotentialet er bestemt ikke til at overse. Vi oplever stor efterspørgsel på de amerikanske topvine og alle de største er bredt repræsenteret i porteføljer under administration af RareWine Invest.

Der hvor Spottswoode for alvor skiller sig ud blandt Napa Valleys største er på prisen, og Spottswoode kommer dermed med et særdeles interessant forhold mellem pris og kvalitet der giver interessante muligheder:

Årgang 2016WA-scorePris*
Screaming Eagle100 € 2.600
Harlan Estate100 € 950
Hundred Acre Ark**- € 325
Opus One98 € 265
Dominus100 € 225
Spottswoode100 € 165
WA: Robert Parker's Wine Advocate. **WA-score ikke frigivet. Denne har dog fået 100 point af Jeb Dunnuck

Med andre ord giver 2016 Spottswoode mulighed for investering i en Napa Valley-vin med 100 point fra Robert Parker’s Wine Advocate til en brøkdel af prisen, sammenlignet med andre kendinge fra øverste hylde.

Hvad kan man forvente?

Det historiske handelsdata på Spottswoode er relativt begrænset, hvilket kan vanskeliggøre det at give et præcist svar på hvad afkastet havde været, hvis man nu havde købt Spottswoode for en årrække siden. Men vi kan alligevel få nogle fine indikationer:

Tager man udgangspunkt i 2007 Spottswoode (en sammenlignelig 100 points-årgang), der omtrentligligt har 10 år længere på bagen end årgang 2016, som dette investeringstip omhandler, kan følgende fremlægges: Ifølge Wine Advocate blev 2007 Spottswoode frigivet til $ 135. Omregnes dette til Euro, med datidens kurs, hed release-prisen ca. € 98. Ifølge wine-searcher koster en flaske 2007 Spottswoode i dag mellem € 250 og € 300. Ud fra disse forudsætninger er prisen på denne vin steget mellem 155 % og 206 % de seneste 10 år*

2007 Spottswoode har under disse præmisser leveret et gennemsnitligt årligt afkast på 9-11 %. Et afkast der kan øges hvis yderligere interesse bliver rettet imod de amerikanske 100p-vine.

*Under antagelse af prisen ikke har flyttet sig væsentligt de seneste seks måneder bl.a. på grund af Corona-krisen. 

Invester i 2016 Spottswoode 2016 Spottswoode Estate Cabernet Sauvignon

Kæmpemarked for amerikansk vin

Vi har tidligere berettet om det store potentiale for amerikansk vin og særligt på deres hjemmemarked. USA er nemlig det land i verden, der drikker mest vin (målt på volumen) og samtidig har ekstremt mange råd til at drikke de bedste og dyreste vine. USA står nemlig for mere end 40 % af verdens dollarmillionærer og markedet for de bedste vine er enormt.

Der produceres i omegnen af 90.000 flasker Spottswoode om året, og selvom dette umiddelbart kan synes voldsomt i sammenligning med en klassisk bourgognecase, er det faktisk ikke alverden af en vin af denne kaliber og i en prisklasse hvor ekstremt mange amerikanere (og vinelskere fra resten af verden i øvrigt) kan være med. Til sammenligning producerer Opus One i omegnen af 300.000 flasker om året mens Screaming Eagle, i den anden ende af prisskalaen, formentlig kun producerer omkring 20.000 flasker.

Læs mere om det store potentiale i den amerikanske dollarmillionærklub her.

RareWine Invest mener

Vi har fået øjnene op for Spottswoode og ser et solidt potentiale i blandt andet topårgangene 2015 og 2016. Casen her går i al sin enkelthed ud på at du har mulighed for at investere i topvinen fra en stærk og etableret Napa Valley-veteran, i perfekt kvalitet og med de berømte og magiske 100 Parker-point. Alt dette til en særdeles attraktiv pris, der sammenlignet med andre store 100p-vine fra Napa Valley ligner et decideret røverkøb.

Invester i Spottswoode Estate Cabernet Saugvignon

ÅRGANGVINPAKNINGVOL.ANTALPRIS*
2016Spottswoode Estate Cabernet Saugvignon OWC120,75108€ 165
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.