Investeringstips - Champagne - 24. juni 2020

Late release Salon: Invester i moden Salon uden merpris!

Timingen er ganske enkelt helt perfekt. 1997 Salon er på vej ind i det perfekte drikkevindue og står overfor mindst 15 modne år, og samtidig er prisen særdeles attraktiv.

Skulle vi vælge én Champagne, så…

Det er ingen hemmelighed at vi hos RareWine Invest har store forventninger til Champagne som kategori hvor vi ser et enormt investeringspotentiale og tilmed en grad af sikkerhed, der er særdeles attraktiv.

Her kan du læse mere om hvorfor champagne betragtes som vinverdens statsobligation hvad sikkerhed angår: Champagne, vinverdens statsobligation: Invester i 2012 Cristal til spotpris

Potentialet ser vi under normale omstændigheder udelukkende blandt de mest eksklusive og bedste champagner fra de største, bedste og mest anerkendte champagnehuse. Med andre ord; topchampagnerne fra alle de gode, gamle klassikere – og potentialet er ekstremt interessant på tværs af dem alle og deres respektive egenskaber og karakteristika. At vælge én champagne over dem alle, er ganske enkelt umuligt, men skal vi vælge én champagne vi har særligt store forventninger til, så skal den findes blandt Krugs topchampagner og Cuvée ”S” fra netop Salon.

Læg hertil at du lige nu har mulighed for at investere i Salon late-release, der både giver en overhånd i kraft af champagnehusets sene frigivelse og, at den er på vej ind i sit optimale drikkevindue – noget der historisk har været ”for foden af bjerget” når det gælder interesse og prisstigninger – og dette uden vanlig merpris!

Hvorfor late release?

Det er ganske almindelig praksis at champagnehusene gemmer champagne i egen kælder for senere at frigive disse som late-release – altså en sen frigivelse af den oprindelige årgang. I nogle tilfælde sker degorgeringen senere og i andre tilfælde sker degorgeringen samtidig med resten af vinene fra årgangen, mens andelen til late-release blot efterfølgende lagres længere på flaske i det givne champagnehus’ kælder. Dette giver champagnehusene mulighed for senere at kunne frigive en given årgang hvor balance, smag og karakter eksempelvis har udviklet sig mere siden den oprindelige frigivelse.

Men hvis degorgeringen sker samtidig med den oprindelige frigivelse, hvad er så anderledes i modningsprocessen sammenlignet med den normale modningsproces i flasker, der allerede er frigivet?

I tilfældet her med Salon degorgeres hele årgangen samtidig, hvorefter dele lægges tilbage i kælderen til fortsat modning. Her opbevares champagnen under de absolut mest optimale forhold og ”passes og plejes” af husets kældermester. Her sikres det at den senere frigivelse sker på det mest optimale tidspunkt. Et late-release er både et kvalitetsstempel vedrørende herkomst og opbevaring, og sikrer dermed champagneelskeren en optimal oplevelse af den givne champagne.

Læs mere om Salon her: Guldægget i Champagne: Salon stiger +17 % på tre måneder

Det er naturligvis ikke gratis at opbevare og passe champagne på denne måde, og det er ganske normalt at late-release fra de største huse, kan koste mellem 15 % og 40 % mere end en flaske fra den oprindelige frigivelse. For Salon ligger denne merpris under normale omstændigheder på ca. 15 %, men grundet markedets tilstand og en uvant følelse af at 1997 Salon rent faktisk er tilgængelig, betales der så godt som 0 % i merpris for 1997 Salon late release lige nu – altså samme pris for Salon med en egenskab, der gør den endnu mere attraktiv når den igen skal sælges.

Investering i 1997 Salon Timingen for investering i 1997 Salon er ganske enkelt perfekt

Gammel champagne stiger mest

Prisen på champagne har det med at følge en kombination af udbud og champagnens livscyklus. I starten, efter en ny frigivelse, er tilgængeligheden stor, relativt til produktionens størrelse, og herefter ses det normalt at prisen stiger i takt med at udbuddet falder. Samtidig bliver champagnen bedre over tid og både pris og interesse stiger under normale omstændigheder mest når champagnen nærmer sig sit drikkevindue - tidspunktet i dens livscyklus hvor den er perfekt modnet.

Afhængig af hvilken champagneekspert vi spørger, er 1997 Salon lige trådt ind i sit drikkevindue eller gør det inden for et år eller to. Faktum er dog, at 1997 Salon lige nu er der, hvor alle forudsætninger er opfyldt for at det kan blive rigtig interessant.

Men hvordan hænger en langsigtet investering sammen med +20 år gammel champagne? I dette tilfælde er det ganske enkelt perfekt. Igen afhængig af hvilken champagneekspert man spørger står 1997 Salon lige nu overfor et drikkevindue på 15-20 år hvor den er perfekt moden og opfylder sit fulde potentiale.

At købe champagne, der er lige præcis her i sin cyklus, er naturligvis særdeles attraktivt, hvilket også afspejles i prisen – bare ikke i dette tilfælde. Mere om dette herunder.

Salon: Her findes ingen svage årgange

Salon produceres kun i årgange, der kan leve op til husets ekstremt strenge kvalitetskrav og når dette endelig sker, bliver der kun produceret i omegnen af 60.000 almindelige flasker og 5.000 magnumflasker – en mikroskopisk produktion, sammenlignet med millionproduktionerne blandt de største huse.

Som resultat af disse strenge krav, er man ved Salon garanteret champagne af enorm høj kvalitet, og der findes dermed ikke en ”dårlig” årgang fra Salon – her er der bare tale om Salon og Salon i absolutte topårgange. Årgang 1997 hører til blandt de jævne Salon-årgange. Se point herunder:

SalonRJWAVIJS
199793959596
RJ: Richard Juhlin WA: Wine Advocate VI: Vinous JS: James Suckling

Noget der er særdeles interessant her er, at årgang 1997, trods årgangens alder og placering i sin livscyklus, lige nu kun er 5-10 % dyrere end de sammenlignelige årgange 2006 og 2007. En så lille prisforskel på sammenlignelige champagner med en 10 års aldersforskel er ganske usædvanlig og bidrager yderligere til 1997 Salons investeringspotentiale.

RareWine Invest mener

Timingen for investering i 1997 Salon late-release er perfekt og ønsker du en champagne i porteføljen, som er blandt dem vi har allerhøjest forventninger til, så er årgang 1997 lige nu det mest oplagte valg.

Salon-brandet er stærkt, kvaliteten er uanfægtelig, produktionen er svært begrænset og udbuddet bliver kun mindre med tiden – alle stærke argumenter for champagneinvestoren.

1997 Salon late-release er lige nu tilgængelig uden den vanlige late-release-merpris, hvilket er en attraktiv fordel vi sjældent ser i markedet.

1997 Salon står i øvrigt foran hvad man kan kalde ”foden af bjerget” – altså tidspunktet i dens livscyklus hvor den træder ind i dens drikkevindue og tillader champagneelskere at opleve dens fulde potentiale. Når champagne når dette stadie øges interessen og i kombination med et faldende udbud skaber dette nogle særdeles interessante muligheder for champagneinvestoren.

Timing og potentiale bliver nærmest ikke bedre end dette.

Invester i 1997 Salon Cuvée "S"

ÅRGANGVINVOL.PAKNINGPRIS*
1997Salon Cuvée "S"750OWC1€ 525
1997Salon Cuvée "S"750OWC3€ 525
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.