Investeringstips - Whisky - 3. marts 2021

Invester i ny Bowmore 30 YO 1989 til langt under markedspris

Interessen for de bedste og mest sjældne single malt whiskyer er stigende. Invester i en frigivelse på bare 2.580 flasker og få det bedst mulige udgangspunkt i din investering

Investering i sjælden whisky: Bowmore 30 YO 1989

De bedste single malt whiskyer er særdeles interessante investeringsaktiver, men der er langt mellem snapsene, for så at sige, når det gælder om både at kunne opdrive de helt rigtige flasker og samtidig til en pris, der giver investeringen de rette forudsætninger. Men disse præmisser er opfyldt med Bowmores seneste limited edition-frigivelse, der giver whisky-investoren en stærk case med følgende egenskaber:

Få et overblik over casen herunder og dyk ned i hvert argument længere nede i artiklen.

  • Mulighed for investering i sjælden single malt whisky fra Bowmore – kun 2.580 flasker frigivet på verdensplan
  • Ny frigivelse – køb tidligt og vær med fra starten
  • Mulighed for indkøb til langt under markedspris
  • Historisk set er whisky det stærkeste aktiv – 564 % prisstigning på 10 år
  • Whiskyindustrien fremtidssikres med rekruttering af nye whiskyelskere

Invester i sjælden whisky med Bowmore

Bowmore er blandt Islays ikoniske whiskydestillerier og er garant for noget af det fineste single malt whisky i verden. Bowmore blev grundlagt i 1779 af købmanden John P. Simson, og står i dag på skuldrene af sin egen lange og stolte arv, men også på skuldrene af Erdington Beam Suntory – en ikke så uvæsentlig spiller når det kommer til spiritusverdenen.

Beam Suntory står i dag bag nogle af verdens absolut førende whiskybrands, såsom Macallan, Bowmore, Toki og Highland Park, men også en lang perlerække af knap så prestigefulde, men ganske store brands*.

Beam Suntory er mestre i førsteklasses single malt whisky og igennem Bowmore var de i efteråret 2020 klar med deres seneste limited edition – nærmere bestemt Bowmore 30 YO 1989**.

Denne frigivelse blev destilleret i 1989, er naturligvis cask strenght og er kun frigivet i 2.580 eksemplarer på verdensplan. En mængde der trods den korte tid på markedet, allerede synes at være svundet betragteligt ind.

*The Famous Grouse, Jim Beam, Maker’s Mark, Hibiki, Bols og Galliano blot for at nævne nogle

**Der kan være inkonsistens angående hvordan denne whisky er opgivet – nogle refererer til destilleringsåret (1989) mens andre til frigivelsesåret (2020).

Investering i sjælden whisky Bowmore 30 YO blev destilleret i 1989 og tappet i 2020

Kom tidligt med på Bowmore

Bowmore 30 YO 1989 giver dig mulighed for at købe tidligt ind, før markedet har mulighed for at reagere med prisstigninger, og med andre ord være med helt fra start. Udover dette, har du sågar lige nu mulighed for at købe ind til væsentligt under markedsprisen. Vejledende pris. fra Bowmore er £ 2.000, svarende til ca. € 2.300. Samtidig vidner wine-searcher.com om et prisleje der nærmere er i omegnen af € 2.500, mens en auktion på Whisky Auctioneer i skrivende stund har bindende bud på £ 2.200 (eksklusiv hammerslagsgebyr o.lign.) og øges med alt sandsynlighed.

Lige nu har du mulighed for at komme med helt fra begyndelsen og tilmed til en pris på bare € 2.000 pr. flaske.

Whisky er et attraktivt investeringsaktiv: + 564 % på 10 år

Uddrag fra tidligere artikel: Invester i sjældne dråber fra kult-destilleriet Port Ellen – 40 YO 9 Rogue Casks

Whisky som investeringskategori tilegner sig stadig mere opmærksomhed, særligt drevet af en øget interesse for, og efterspørgsel på de bedste single malt-whiskyer til konsum, men også som samlerobjekter, og er med flere længder den kategori blandt samlerobjekter, der er steget mest i pris de seneste 10 år. Ifølge Frank Knight, et globalt anerkendt konsulenthus, er prisen på sjælden whisky steget med 564 %* over de seneste 10 år, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på mere 20 %.

Whiskyerne, der ser de største prisstigninger, og er emne for den største interesse, er som oftest de ældste og fineste single malt whiskyer, ofte i ekstremt begrænsede mængder fra frigivelse eller senere i udbud.

*Frank Knight The Wealth Report 2020 - The Knight Frank Rare Whisky 100 Index (KFRW100), hvilket er baseret på 100 af de mest eftertragtede whiskyer og konkrete hammerslagspriser fra UK.

Investering i Bowmore 30 års Bowmore 30 YO 1989 leveres i en smuk gaveæske, der både taler til whiskesamleren og -drikkeren

Whiskyindustrien fremtidssikres med rekruttering af nye whiskyelskere – det samme gør din investering

Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinne, og mens mange af verdens opfindelser er opstået på baggrund af behov, gør samme regel sig ofte gældende når det kommer til genopfindelse. Og når man kigger rundt i verden, på nogle af de brands der har overlevet tidens tand, fra Mercedes til McDonald’s til Madonna, synes netop genopfindelse af sig selv at være nøglen til den vedvarende succes.

Dette gør sig også relevant, når det kommer til skotsk single malt whisky. Denne kategoris traditionelle kundekreds aldres, og det er nødvendigt at tiltrække nye tilhængere. Det betyder at whiskyproducenterne i højere grad må modernisere og strømligne deres brands, og samtidig kommunikere på nye måder for også at kunne tiltrække et yngre publikum – en strategi, der på mange måder synes at bære frugt. I en artikel af The Drinks Business beskrives hvordan denne transformation er godt i gang. Her argumenterer Maria Ropero‐Ortiz, senior brand manager for Glenfiddich (verdens bedste sælgende single malt skotsk-whisky), at “Consumer perceptions of single malt whisky have been shifting over the past few years as more people enter the category. (…) Single malt newcomers today tend to be younger, aged between 25 and 35 years old, a sign of the younger demographic becoming more attracted (…).”

Med andre ord, single malt (scotch) whisky, som kategori, undergår en transformation, der sideløbende med at efterspørgslen på de bedste og mest sjældne flasker stiger, også tiltrækker nye whiskyelskere fra et yngre segment. Dette vil bidrage til at kategorien forbliver aktuel og føde den fortsatte succes. 

RareWine Invest mener

Med ovenstående argumenter i mente, har du nu muligheden for at købe tidligt ind i en stærk whisky-case der baseres på en ny frigivelse af en 30 års single malt cask strenght whisky, fra et ikonisk destilleri, med en spiritusmastodont i ryggen og til en pris langt under markedsprisen - det sikrer et uhyre stærkt udgangspunkt for din investering.

Invester i Bowmore 30YO 1989

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil whiskyen direkte igennem formularen.

DestilleringWhiskyVOLPAKNINGPRIS/FL.*
1989Bowmore 30 YO700OWC/GB1€ 2.000
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse flasker kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.