Investeringstips - Bourgogne - 1. juni 2021

Kun 964 flasker blev produceret: Invester i Faiveleys eksklusive enkeltparcels cuvée

Tilgængeligheden af denne vin er ekstremt begrænset på verdensmarkedet. Nu kan du investere i hele kasser til en yderst attraktiv pris...

Vinkendere elsker og beundrer den legendariske bourgognekommune Gevrey-Chambertin, hvor særligt grand cru-markerne Chambertin og Chambertin-Clos de Bèze tiltrækker sig stor opmærksomhed – og på netop Chambertin-Clos de Bèze dyrker Domaine Faiveley, på en mikroskopisk parcel, frugten til en vaskeægte burgundisk investeringsvin, hvor både kvalitet og historie er i særklasse. Og selvom udbuddet er særdeles begrænset, har du nu mulighed for at investere i den første årgang af denne vin, nemlig topårgangen 2010 – og dette tilmed i hele kasser og til en fordelagtig pris.

Læs videre her og bliv meget klogere på potentialet i både Domaine Faiveley og grand cru-vinen Chambertin-Clos de Bèze Les Ouvrees Rodin.

Domaine Faiveley: Blandt Bourgognes største og Bourgognes mindste

I syv generationer har familien Faiveley, i lige linje fra grundlæggeren Pierre Faiveley til Erwan Faiveley, der i dag driver familieforetagenet, haft store ambitioner for domænet fra begyndelsen.

I dag er Domaine Faiveley med ca. 120 hektar vinmark en af Bourgognes største jordbesiddere, mens en samlet produktion på mere end 400.000 flasker om året ligeledes gør Faiveley til en af de største producenter. Samtidig er Faiveley særligt kendt for deres Musigny, der ikke blot med lethed koster mere end € 3.000 pr. flaske i bedre årgange, men ligeledes frem til årgang 2014, var kendt som Bourgognes mindste cuvée med en produktion på blot i omegnen af 170 flasker pr. årgang. Fra årgang 2015 blev dette dog hævet til ca. 500 flasker pr. årgang, da det på nærmest mirakuløs vis lykkedes domænet at få ejerskab over flere parceller på marken.

Med dette beviser Domaine Faiveley, at de både har kapacitet og format til at håndtere mængder og ligeledes mikroproduktioner til tusindevis af euro pr. flaske, uden disse to meget forskellige discipliner påvirker hinanden negativt.

Domaine Faiveleys absolutte topvine omfatter i dag vine fra Musigny Grand Cru, Chambertin-Clos de Bèze Grand Cru og husets grand cru monopol ved navn Clos des Cortons.

7. Generation lægger stilen om

Med årgang 2007 markerede Erwan Faiveley starten på en ny æra for familiens domæne. Med denne årgang tog han et opgør med faderens gammel-klassiske bourgognestil for at stile efter lettere og mere elegante vine, der både er tilgængelige som unge, men ligeledes tillader langtidslagring – noget han i høj grad er lykkedes med.

I 2016 igangsatte familien en totalrenovering og modernisering af hele produktionsapparatet, hvilket stod færdigt til at bearbejde årgang 2018 som den første. De nye faciliteter forventes at bridrage positivt til både domænets og vinenes udvikling, og hvis dette lykkedes til fulde, kan Faiveleys bedste vine potentielt bringes på niveau med Bourgognes bedste.

Trods dette, betegner Erwan Faiveley selv årgangene 2010, 2015 og 2016 som sine absolut bedste årgange, hvor alt er gået op i en højere enhed.

2010 Domaine Faiveley Chambertin-Clos de Beze Ouvrees Rodin Tilgængelig til investering: 2010 Domaine Faiveley Chambertin-Clos de Bèze Ouvrees Rodin

Les Ouvrees Rodin – en eksklusiv cuvée fra Chambertin-Clos de Bèze

Blandt Faiveleys topvine, finder vi vin fra grand cru-marken Chambertin-Clos de Bèze, og fra netop denne mark finder vi ligeledes en ekstremt eksklusiv cuvée ved navn Les Ouvrees Rodin.

Les Ouvrees Rodin er Faiveleys hyldest til skulptøren Auguste Rodic (1840-1917) og hans tidsløse værker, samt en hyldest til båndet mellem Rodic og familien Faiveley.

Les Ouvrees Rodin stammer fra en kun 0,329 hektar parcel i den nedre, sydlige del af Chambertin-Clos de Bèze. Her giver 60 år gamle vinstokke vinen en enestående elegant karakter og et fantastisk lagringspotentiale. Men mens Faiveley producerer i omegnen af 6.000 flasker ”almindelig” Chambertin-Clos de Bèze, produceres der kun under 1.000 flasker Les Ouvrees Rodin, hvilket gør den både hyper eksklusiv og særdeles sjælden allerede ved frigivelsen.

Invester i første årgang af Chambertin-Clos de Bèze Les Ouvrees Rodin

Årgang 2010 er den første udgave af Faiveleys særlige vin fra den lille parcel på Chambertin-Clos de Bèze. Men selvom alt tyder på at kvaliteten har været særdeles høj på samtlige årgange siden da, er det næsten kun kritikernes foreløbige barrel scores der vidner om dette. Dette kan dog være med til at fastslå hvor lidt af denne vin der rent faktisk er i omløb.

Dog har årgang 2010 fået en endelig score af Allen Meadows fra Burghound, der uden tvivl kan betegnes som den mest specialiserede bourgognekritiker, og en endelig score på hele 96 point vidner om at der her er tale om noget ganske særligt.

Scores på Chambertin-Clos de Bèze Les Ouvrees Rodin fordeler sig således:

ÅrgangBHWAVI
201894-97--
201793-96-93-95
201694-979795-98
201594-97-94-97
201495-97-95-98
201394-97-95-98
201297-96-95-98
201193-96-95-97
201096-96-99
BH: Burghound WA: Wine Advocate VI: Vinous

I årgang 2010 blev der frigivet 964 flasker og Burghounds score, sammen med Vinous’ barrel score, understøtter Erwan Faiveleys holdning om at årgang 2010 er noget særligt.

Sikr dig historiske første flasker

Om verdens vinelskere er overtroiske, nostalgiske eller noget helt tredje, er et godt spørgsmål. Men nogle egenskaber gør bare nogle årgange og sågar enkeltflasker mere attraktive end andre. Det giver sig selv at vine fra store årgange og af høj kvalitet altid er attraktive, men også andre særlige egenskaber kan have stor betydning. Det kan eksempelvis være flaskenummeret, hvis man skulle være så heldig at kunne skaffe nr. 1, eller andre runde/sjove tal, men også historiske markører som årgang er for mange interessant. Det kan eksempelvis være første årgang efter et generationsskifte, sidste årgang inden en brand etc.

Her har du mulighed for at sikre dig flasker fra den første årgang af Faiveleys Chambertin Clos De Beze Ouvrees Rodin nogensinde, hvilket oveni købet samtidig tegner som den måske bedste Faiveley har præsenteret.

Domaine Faiveley Chambertin-Clos de Beze

Invester til attraktiv pris: Hele kasser af sjælden topvin fra Faiveley

Med en produktion på under 1.000 flasker pr. årgang, er Faiveleys Chambertin-Clos de Bèze Les Ouvrees Rodin eksklusiv allerede fra frigivelsen, men de tilgængelige mængder af modne årgange af netop denne vin er ekstremt begrænsede på verdensmarkedet. Dette kommer til udtryk igennem at der i øjeblikket kun er to muligheder for at købe 2010 Chambertin-Clos de Bèze Les Ouvrees Rodin i hele kasser på wine-searcher.com. Samtidig koster disse kasser € 1.280-1.530 pr. flaske, mens du her har muligheden for at investere til blot € 1.000 pr. flaske. Dette giver din investering det bedst mulige udgangspunkt.

RareWine Invest mener

Domaine Faiveley hører på mange måder til i Bourgognes elite, men har ligeledes format og kapacitet til at rykke op i det helt eksklusive selskab. Domaine Faiveley har historien, de rigtige jordbesiddelser og ikke mindst evner, faciliteter og filosofi til at præsentere vine i verdensklasse – og kan gøre det både i niveau med vine til tusindevis af euro pr. flaske, samt husets billigere kommunevine.

Her har du muligheden for at investere i den absolut første årgang af husets grand cru-vin Chambertin-Clos de Bèze Les Ouvrees Rodin, der i denne årgang (2010) kun blev produceret i 964 eksemplarer. Årgang 2010 står, trods en relativt begrænset mængde endelige scores generelt set på denne vin, som en særdeles stærk årgang og understreger kvaliteten i både Chambertin-Clos de Bèze og i særdeleshed mikroparcellen, som Les Ouvrees Rodin stammer fra.

Læg hertil at de tilgængelige mængder af 2010 Chambertin-Clos de Bèze Les Ouvrees Rodin er uhyre begrænsede og du kan lige nu investere i hele kasser, i perfekt stand, til en rigtig attraktiv pris.

Alt i alt byder Domaine Faiveley her på en stærk og klassisk bourgogne-investeringscase, hvor der i virkeligheden kun er en enkelt ting der trækker ned: Vi har kun ganske få kasser tilgængelig.

Invester i Les Ouvrees Rodin fra Domaine Faiveley

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGANTALPRIS/FL.*
2010Chambertin-Clos de Beze Les Ouvrees Rodin 750OWC324€ 1.000
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.