Investeringstips - Bourgogne - 9. september 2021

Mesterlige Montrachet Marquis Laguiche fra Joseph Drouhin

Verdensry, vinfinesse og hvid bourgogne. Find selv flere komponenter til vininvestering med potentiale….

Hvad sker der, når årgang 2018 af Domaine Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche dissekeres og belyses i fragmenter ord for ord?   

Vi kan afsløre, at elementerne tilsammen understreger en investeringsmulighed værd at gribe. Læs med herunder. 

Domaine Joseph Drouhin har givet genklang i Bourgogne i mere end 100 år

Årti efter årti har Domaine Joseph Drouhin forsvaret den høje standard af vinproduktion, der blev etableret ved domænets begyndelse tilbage i 1880. I dag er domænet ikke blot kendt for sin store plads i vinhistorien, men især også for deres kvalitetsvine, der befinder sig blandt de allerbedste.  

Joseph Drouhlin udfører vinmagi i både Chablis, Côte de Nuits, Côte Chalonnaise og Côte de Beaune, hvor sidstnævnte er hjemmebanen for dette investeringstip, og i øvrigt nogle af verdens allerbedste og -dyreste vine.  

Tørster du efter et længere Drouhin-narrativ, har vi tidligere skrevet om domænet i følgende investeringstips:   

Drouhin leverer stærke afkast og bedste Amoureuses i generationer 

Fremtidens vinøse perle: Stærkt begrænset mængde Drouhin Musigny nu til salg 

Uforlignelig kvalitet og verdensry – Marquis de Laguiche

Marquis de Laguiche er en af de ældste og allermest prestigefyldte familier i Frankrig. Markisen har været indehaver af det største område af Le Montrachet i Puligny siden 1363, og Drouhin har siden 1947 stået for vindyrkningen og vinificeringen netop her. Det har ikke kun affødt storartet vin, men også et verdensomspændende ry.  

 

Domaine Joseph Drouhin i mere end 100 år. Domaine Joseph Drouhin i mere end 100 år

Mageløse Montrachet er hjemsted for vinfinesse

Er du bidt af en gal vinconnaisseur, vil hjertet formentligt skippe et slag, når Montrachet indgår i en sætning. Montrachet er hvidvinsmarken i Bourgogne, hvor nogle af verdens største producenter udøver vinfinesse.  

Side om side finder vi producenter som Domaine de la Romanée-Conti (DRC), Domaine des Comtes Lafon, Domaine Laflaive og Domaine Joseph Drouhin.  

Navnet Montrachet er et kvalitetsstempel af skyhøje dimensioner, og det er kun verdens bedste, der får lov at lege her.  

 

Det siges, man ikke skal sammenligne æbler og pærer

… Men her er en prisanskuelse alligevel en vigtig pointe. Mark har nemlig betydning for kvaliteten af den vin, der udspringer derfra. I dette investeringstip har vi med en årgang 2018 Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche at gøre, som vi lige nu udbyder til € 490*. Prisen på en Domaine de la Romanée-Conti Montrachet fra årgang 2018 ligger lige nu omkring € 8.000*, mens samme vin fra Lafon koster fra € 2.000*. Leflaive har endnu ikke frigivet deres årgang 2018, men deres årgang 2017 koster med lethed € 10.000*.   

Der er altid mange faktorer, der medvirker til prissætning, og marken er en stor faktor, hvis dens potentiale udnyttes til fulde. Det gør mestrene på Montrachet, og derfor er hvidvinene fra denne perle særligt eftertragtede. 

I dette perspektiv er der derfor virkelig value-for-money i Drouhins udgave, og samtidigt er det en billig adgang til investering i Montrachet.   

*Pris pr. flaske, uden told, moms og afgifter, i hele kasser og perfekt stand 

 

Mytiske Montrachet - Marquis de Laguiche Mytiske Montrachet - Marquis de Laguiche

Placerer sig blandt de bedste

Burghound tildeler 93-96 point til årgang 2018 Joseph Drouhin Montrachet. Vinious tildeler den 96-97 point, mens der af ukendte årsager ikke findes en score fra The Wine Advocate.   

Dette er altså en hvid Bourgogne, der bevæger sig i høje pointlag. Niveauet blandt Drouhins Montrachet’er har historisk været både højt og stabilt, men årgang 2018 hører alligevel til blandt de bedste. Dette understreger den kvalitet og det gode ry, Domænet har opbygget gennem et helt århundrede.    

 

Hvid Bourgogne holder investeringsfanen højt

Côte de Beaune og Côte de Nuits er hjemstedet for de allerbedste bourgognevine. Årligt produceres der i omegnen af to millioner flasker grand cru i Bourgogne, men kun 400.000 af disse er hvidvine.  

Det giver et 80-20 forhold mellem de største hvid- og rødvine i betagende Bourgogne, hvilket må siges af være i hvidvinenes investeringsfavør. Især hvis fokus rettes mod den stigende efterspørgsel på særligt hvid bourgogne indhyllet i grand cru-klæder.  

Og her bør vi tage et blik på den kinesiske efterspørgsel på hvidvin. En støt voksende middelklasse har betydet, at Kina er blevet den 5. mest vinforbrugende nation i verden*. Kinesisk tørst efter hvidvin forventes at stige i de følgende år ifølge Daxue Consulting, som er et konsulenthus med speciale i kinesiske markedsundersøgelser.  

Og med en arbejderklasse, der vokser ind i middelklassen og en middelklasse, der ligeledes bevæger sig opad, må det ligeledes forventes af tørsten efter de bedste vine ligeledes vil stige.  

*Målt på total volumen, ikke pr. capita 

Forresten: RareWine Invest er billigst i markedet

Med en pris på € 490 kan du lige nu investere i 2018 Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche hos RareWine Invest til en af de billigste priser i verden ifølge wine-searcher.com. Er kvantiteten relevant, hvilket den er i et investeringsperspektiv, og det ikke kun drejer sig om enkelte flasker, ER prisen faktisk den laveste i verden.  

RareWine Invest mener

Her har du muligheden for at tilføje hvid Bourgogne grand cru til din portefølje, på et tidspunkt hvor det tyder på at efterspørgslen stiger kraftigt, mens de totale mængder er særdeles sparsomme. Dog kan dette argument ikke stå helt alene.  

Derfor er det værd at fremhæve, at vi her har at gøre med en vin fra enestående Montrachet – tilmed fra en producent, der har været i gamet i mere end 100 år. Niveauet på Montrachet fra Drouhin har altid været stabilt og højt, men årgang 2018 hører til i toppen.   

Samtidig har du mulighed for at sikre dig investering, med det bedst mulige udgangspunkt: At prisen er den laveste på markedet, er nemlig prikken over det famøse i. Argumenterne er ikke til at tage fejl af: Majestætisk mark, stigende efterspørgsel på hvid Bourgogne, verdenskendt domæne og fremragende pris.  

Invester i 2018 Domaine Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche så længe lager haves.  

Invester i 2018 Domaine Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2018Domaine Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche 750OWC6€490
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.