Investeringstips - Italien - 25. oktober 2022

2019 Masseto vinder Italien og forsegler 10 års dominans med kvalitet og afkast

One to rule them all. Masseto er indbegrebet af suverænitet, eksklusivitet og iboende potentiale som langvarigt investeringsaktiv. Læs meget mere om potentialet her.

I et helt årti har Masseto givet de andre supertoscanere baghjul. Supertoscanere, der vel og mærket ifølge den britiske vinbørs Liv-ex, de seneste tre år har outperformet deres indeks, Italy 100.

Dette investeringstip omhandler den helt ny frigivne 2019 Masseto, som fastslår sin ubestridte plads øverst i det italienske hierarki. Denne plads er krydret med minimalt udbud, og afkast, der underbygger dens nærmest iboende potentiale som langvarigt investeringsaktiv.

Læs meget mere om vingiganten herunder.

Fabelagtige Masseto

Det er efterhånden mere end 30 år siden, denne enestående enkeltmarksvin første gang berigede Bolgheri med sin eksistens. Og siden har den skilt sig ud fra sine naboer og tiltrukket sig massiv international anerkendelse. Masseto er i dag navnet på en helt unik vin, en vinmark og et vinhus, og den blev heldigvis en realitet trods alle forudsigelser, velmenende råd og lokale traditioner.

Det var Lodovico Antinori, der turde satse på sit lerholdige Masseto-lod, der med kyndig hjælp fra kølige kystbriser og middelhavets gunstighed tilbød ideelle forhold for merlot. Hans intuition skulle vise sig at bære elegant, kompleks og kraftig frugt – resultatet blev en supertoscansk succes.

De første årgange Masseto blev vinificeret og lagret hos Ornellaia, men i 2019 kunne de endelig åbne dørene på Massetos eget vineri. Anlægget er 27.000 kvadratmeter stort, og indeholder selvfølgelig moderne og state-of-the-art vinificeringssystemer, der skal yde Massetoen retfærdighed. 2019 Masseto, der er hovedperson i nærværende investeringstip er dermed den første årgang, der er lavet her, hvorfor den også beskrives som starten på et helt nyt kapitel i Masseto-eventyret.

Masseto er en enkeltmarksvin, der kun produceres i omegnen af 30.000 flasker om året. Og sammen med dens legendestatus betyder denne knaphed, at Masseto er svær at få fingrene i. En legendestatus, der også placerer Masseto som den mest eksklusive, kostbare og prestigefyldte supertoscaner på markedet.

Ekstreme forhold skaber sublime resultater – Masseto er et flydende kalejdoskop

Majestætiske beskrivelser af Masseto-vinen som helhed bliver ikke tilbageholdt. Det er også en kendsgerning, at Masseto-marken har ekstreme forhold, der kræver stor respekt for vejret, og stiller store krav til vinmageren.

Axel Heinz, der er Estate Director hos Masseto siger følgende:

”Opening a bottle of Masseto is the equivalent of unleashing liquid Kaleidoscope […] It’s the perfect balance between nature and climate, there humans play a fundamental role”

Og selvom Axel Heinz er partisk i beskrivelsen af sit hjertebarn, er der alligevel bred enighed om, at Masseto er flydende kvalitet. Kalejdoskopisk eller ej. Masseto er ganske enkelt på et niveau, hvor de øvrige originale supertoscanere får baghjul. Udregnes den gennemsnitlige score på tværs af de seneste 10 årgange*, er Masseto i gennemsnit 10 % bedre end sine supertoscanske sidestykker – billedet taler sit eget tydelige sprog:

Graf over super toscanere og scores Gennemsnitsscore på tværs af Vinous, James Suckling og Wine Advocate for de seneste 10 årgange af de største Super Toscanere

2019 Masseto er en helt ny frigivelse, og kvaliteten er også her sublim. Vinous giver 98+ point, Wine Advocate giver 98 point, og James Suckling giver 99 point. Med 98,3 point i gennemsnit på tværs af de tre anmeldere, er der kun meget få årgange**, der overgår den, hvorfor den placerer sig blandt de allerbedste – ikke kun i egne rækker, men faktisk også i årgang 2019 generelt.

Antonio Galloni, som er den ultimative italienekspert, har nemlig smagt sig gennem årgang 2019 og i sit supertoscaner-review bliver 2019 Masseto kåret som den store vinder.

*Årgang 2010-2019.
**2016 (99,3p), 2015 (99,3p), 2006 (99,3P), 2001 (98,7p), 1998 (98,5p)

Data underbygger blot investeringspotentialet

Masseto er i en liga for sig selv, men også som investeringsaktiv udmærker supertoscaneren sig. Skal vi have en idé om hvad fremtiden kan bringe, kan det være en idé at skue bagud. Årgang 2010 er en stor årgang i Toscana, og 2010 Masseto fik ligesom årgang 2019 hele 98+ point fra Vinous, hvorfor det giver mening at se på, hvordan det er gået med årgang 2010 siden frigivelse.

2010 Masseto har under administration af RareWine Invest siden december 2016 givet et afkast på 94,2%, hvilket giver et gennemsnitligt årligt afkast på 12 %. Ydermere er tendensen jævnfør wine-seracher.com, at 2010 Masseto mellem september 2013 og september 2022 er steget 123 %, hvilket giver en gennemsnitlig årlig stigning på 9,3 %. Men hvorfor denne forskel? Dette understreger blot pointen, at vininvestering er en langsigtet investering, hvor de største afkast skal forventes, jo længere tid der går, i takt med at vinen modnes og udbuddet reduceres.

Som nævnt, er dette ikke første gange vi behandler Masseto. Herunder kan du se hvordan det er gået med Masseto siden vores indledende anbefalinger:

2015 Masseto blev tilbudt i 2018, og har siden givet afkast på 47%.
2016 Masseto blev tilbudt til investering i august 2020, og har siden givet et afkast på 50 procent.
• Ydermere kunne du gennem RareWine Invest i oktober 2021 investere i 2017 Masseto, der siden har givet et afkast på 3 % (her bekræftes pointen angående tidshorisonten endnu engang).

Uanset hvordan dette vendes og drejes, understreger det blot Massetos fortjente storhed. Den eneste udfordring er blot, at der langt fra er nok til alle. Så selvom prisen historisk set stiger mest for i det lange perspektiv, er det mens vinen er ung og tilgængelig, man bør slå til, hvis man vil være sikker på at komme med. 2019 Masseto er lige blevet frigivet, så vil du med fra start er det nu.

2019 Masseto 2019 Masseto er et italiensk ikon, og tilgængeligheden er knap allerede ved frigivelse.

RareWine Invest mener

Med en flot, konstant performance, både på afkast og kvalitet følger vinverdenens lovpriselser. Det er derfor ikke underligt, at Masseto har sat sig på tronen som den bedste, mest kostbare og mest prestigefyldte supertoscaner – og er desuden i tæt konkurrence om at kunne tage denne plads blandt alle italienske vine. Dette er en særstatus, der skaber berømmelse og således efterspørgsel.

Historisk set, stiger priserne først for alvor, som mængderne svinder fra markedet. Her er mængderne bare yderst begrænsede allerede ved frigivelse – dette er med andre ord både din mulighed for at skaffe mens der med sikkerhed er mængder, samt at være med helt fra start.

Flotte afkast, italiensk topplacering, status som ubestridt supertoscaner – både over de seneste 10 årgange men også specifikt i årgang 2019: Betingelserne bliver ikke bedre end disse.

Her hos RareWine Invest, er mængderne naturligvis også særdeles begrænsede, hvorfor vi anbefaler at handle hurtigt, hvis du vil sikre dig en position i supertoscaneren over alle supertoscanere – the one to rule them all.

Invester i 2019 Masseto

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2019Masseto750OWC3€ 725
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.