Investeringstips - Italien - 20. januar 2022

96 Parker-point: Invester i La Spinetta til attraktiv pris

Få et stort forspring med den italienske Starderi fra La Spinetta fra 2007. Kun 7.000 flasker er produceret. Disse er lige frigivet fra producenten.

La Spinetta: Dedikerede landmænd plantede vinstokke til succes

Der er ikke tvivl om, at italienske Piemonte er indbegrebet af prestige, hvilket også kendetegner de topvine La Spinetta producerer. Med en stærk interesse og nysgerrighed for fremtiden, kastede de dedikerede landmænd Giuseppe ”Pin” Rivetti og hustruen Lidia sig ud i vinfremstillingens svære kunst. En kunst, der blev igangsat med stor ydmyghed, store ambitioner og ikke mindst massiv respekt.

Ovenstående tre værdier, er alle dominerende for det, verden i dag kender som La Spinetta. Navnet betegner den bakke, hvorfra Pin og Lidia i 1977 producerede deres første 7.000 flasker Moscato d’Asti. En produktion, der blev fulgt til dørs af børnene Carlo, Bruno, Giorgio og Giovanna, som voksede op med samme værdisæt i årene, og med flid som iboende drivkraft.

Klik på billedet herover og kom med RareWine på besøg hos La Spinetta...

Observation og adaption til moderne teknikker

Moscato blev en succes, hvorfor La Spinetta besluttede at udvide og fokusere på røde druer. I 1985 resulterede det i vinen Barbera Ca di Pian efterfulgt af vinen af samme navn som dens skaber, Pin, i 1989. Især Pin var et resultat af nyeste teknikker – både i vinmark og kælder – samt et resultat af samarbejde med andre producenter. Drømmen var at skabe internationalt anderkendte vine med dybe rødder i Piemonte.

Berømte Barbaresco i få tusinde flasker

La Spinetta har gennem årene draget stor nytte af egne erfaringer. Succesen med Pin førte familien til Barbaresco, hvor de ikoniske vine, de anerkendes for i dag, fremstilles. Den første var Gallina efterfulgt af Starderi i 1996, hvilken der ifølge La Spinetta årligt produceres i omegn af 7.000 flasker af. Den sidste Barbaresco i rækken blev Valeirano i 1997. Vinene får identisk behandling i kælderen. Så deres individualitet er selvsagt et udtryk for de enkle vinmarker.

Og sådan tog et ægte vineri sin fornemme form...

Historien om et stædigt næsehorn

På etiketten til Barbaresco vogter et stærkt næsehorn. Det stammer fra Albrecht Dürer, hvis tegning blev introduceret til familien af Gabriele Cioni – familieven samt vin- og kunstekspert.

Næsehornet stammer fra en træudskæring lavet i 1515, da det første næsehorn kom til Europa fra Indien. Dürer så aldrig næsehornet, men blev blot præsenteret for beskrivelsen.

Det ikoniske næsehorn symboliserer stædighed og kraft. Værdier, der også kendetegner La Spinetta.

Blandt de bedste

Selvom Starderi først blev født i 1996, viste den fra første færd sit værd. Verdens vinkritikere kaster flotte scores efter stort set alle årgange, men særligt 2007 er ifølge Wine Advocate den bedste. Wine Advocate tildeler 96 point, hvilket hverken er sket før eller siden.

Vinous giver den 94 point, mens James Suckling responderer med 93 point. Det giver en gennemsnitlig score på 94,3 point, hvilket placerer årgang 2007 blandt de allerbedste Barbaresco Starderis fra La Spinetta.

Ifølge Wine-searcher er den gennemsnitlige pris på 2007 La Spinetta Vürsù Vigneto Starderi lige nu € 139 pr. flaske*, mens laveste pris i øjeblikket er € 127 pr. flaske*.

I dette investeringstip får du mulighed for at erhverve dig denne anmelderroste årgang til € 90 pr. flaske i hele kasser og i perfekt stand. Du køber med andre ord ind til en pris, der ligger væsentlig under den aktuelle pris på Wine-searcher.com og er dermed sikre et fordelagtigt udgangspunkt for din investering.  

*Pris ex. told, afgift og moms, i hele kasser og perfekt stand

Invester i 2007 La Spinetta Barbaresco Vürsù Vigneto Starderi

RareWine Invest mener

La Spinetta laver i sandhed internationale vine med stor respekt for det italienske ophav. Deres store ambitioner og dedikation kommer til udtryk i deres vine, hvorfor også 2007 Barbaresco Starderi høster flotte point fra verdens mest anerkendte kritikere.

Kvaliteten er uanfægtelig. Yderligere interessant bliver det, når vi kigger på udbud og i særdeleshed prisen. En årlig produktion på bare 7.000 flasker er forsvindende lille, og det må antages, at konsumet allerede har tæret massivt på det antal. Tages der derudover udgangspunkt i priserne på wine-searcher.com, er denne pris på € 90 særligt attraktiv og investeringspotentialet soleklart.

Tror du også på de italienske vines fremtid, på høj kvalitet og begrænset produktion, så giver dette dig en attraktiv mulighed for at købe ind i et stærkt italiensk brand til en særdeles moderat pris, der sikrer dig og din investering et forspring. 

Vinene her er desuden nyligt frigivet fra producenten selv.

Vi tror på La Spinetta og Barbaresco Vürsù Vigneto Starderi. Den ekstraordinære indkøbsmulighed bidrager kun yderligere til potentialet. Vi har tilmed mulighed at sikre større positioner så længe lager haves.

Invester i 2007 La Spinetta Barbaresco Vürsù Vigneto Starderi

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2007La Spinetta Barbaresco Vürsù Vigneto Starderi 750OC6€ 90
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.