Investeringstips - Champagne - 26. oktober 2023

Gåsehudsfremkaldende Krug Clos du Mesnil til investering

Krug Clos du Mesnil er eksklusivitet i yderste potens og en sjælden gæst hos RareWine Invest. Det er købers marked, og det giver sjældne muligheder

“Every time I encounter my favorite wine, Krug Clos du Mesnil, I get goosebumps while my senses are heightened”

- Richard Juhlin

Richard Juhlin er verdens førende champagnekritiker, og han lægger ikke skjul på, at han er forelsket i Krug Clos du Mesnil. Det er hele verden i øvrigt, hvorfor hver frigivelse kommer med massiv iboende efterspørgsel. Derfor opstøver vi alt det Krug clos du Mesnil, vi kan komme i nærheden af, og nu er det endelig lykkes os at anskaffe investeringsegnede mængder, som du nu har mulighed for at investere i.

Krug Clos du Mesnil er indbegrebet af storhed. Indbegrebet af sjældenhed. Indbegrebet af eksklusivitet. Og i virkeligheden er det, det eneste, du har brug for at vide, om end der er flere investeringsargumenter herunder.

2004 og 2006 Krug Clos du Mesnil er tilgængelig til investering – læs meget mere her.

Krug - A perfect producer of absolute world class ✩✩✩✩✩

Nærværende artikel blev fornemt indledt af Richard Juhlins lovprisning af Krug Clos du Mesnil, som er hovedperson netop her. Krug er afsender, og selvom citatet refererede til enkelt vin, gennemsyrer Juhlins begejstring hele Champagnehuset Krug.

Foruden det velkendte 100-pointssystem opererer Juhlin nemlig også med The Stars, som er en rangering af producenter. Kun fem champagnehuse har opnået de maksimale fem stjerner, som symboliserer ” A perfect producer of absolute world class right through the entire range”. Krug binder sig dermed i det øverste champagnehieraki sammen med Bollinger, Louis Roederer, Salon og Jacques Selosse.

Krug – Et champagnekoryfæ i yderste, eksklusive potens

Champagnehuset Krug blev grundlagt af Joseph Krug i 1843. Da han døde i 1866, kunne hans søn Paul Krug bygge videre på et stabilt fundament – han etablerede sin base i Reims og førte huset ind i champagneelitens inderkreds. Krug er et symbol på uovertruffen kvalitet, ekspertise og lidenskab.

Siden har generation efter generation bidraget til at forstærke det i forvejen solide champagnehus. Joseph Krug II sørgede for, at Krug overlevede Første verdenskrig og blomstrede med ikoniske årgange som 1926 og 1928. Dernæst sørgede brødrene Henri og Remi Krug for at introducere den første rosé-champagne, og det var tilmed dem, der erhvervede den legendariske og prestigefyldte mark Clos du Mesnil.

Krug har cementeret deres retmæssige plads blandt champagnes bedste. Krug-medlemmer har forvaltet den gyldne arv og urokkeligt forpligtet sig til kvalitet og vigtigheden i de nære venskaber til andre champagneproducenter.

Og selvom Krug i 1999 fik prominent ejerskab med LVMH-Group i spidsen, blev det besluttet at have Krug-familien helt nær – dette for at bibeholde og bevare husets arv. LVMH står desuden bag brands som Château Cheval-Blanc, Château d’Yquem, Clos des Lambrays og Newton Vineyards, samt Glenmorangie, Belvedere og Ardbeg. Ejerskabet betyder selvfølgelig, at der er økonomisk kapital og dermed stærke kræfter i maskinrummet.

Læs hele historien om Krug her: Krug Champagne – Historien om et fuldendt symfoniorkester og nedarvet perfekt champagneånd

Krug Clos du Mesnil

Krug Clos du Mesnil: En sjældenhed ved frigivelse – en sjældenhed hos RareWine Invest

Clos du Mesnil i Mesnil-Sur-Oger er en ekstremt sjælden enkeltmarkschampagne. Den 1,84 hektar ”store” mark blev købt i 1971. Krug er eneste besidder på marken og dermed er Clos du Mesnil også en såkaldt ’Monopole’. Druerne fra marken havde indtil Krugs køb været brugt til Champagne Salon. Siden 1698 har marken været omkranset af et stengærde (clos), og ligeså længe har der været chardonnay plantet på marken.

Clos du Mesnil frigives kun i de allerbedste årgange, og den totalte produktion pr. årgang, kan snige sig op på cirka 12.000 flasker. I sagens natur betyder det, at Krugs Clos du Mesnil allerede er sjælden ved frigivelse – og det betyder selvfølgelig også, at der slet ikke er nok til alle. Derfor er det også er sjældent, vi kan tilbyde Krug Clos du Mesnil bredt til investering.

De høje pointlags eksklusive klub

Bliver vi et øjeblik i Juhlins rangeringssystem, bliver det også her tydeligt, at Krug er noget helt særligt. Juhlins absolut bedste pointklassificering befinder sig i kategorien ”world class Champagne”, hvor vine med 95-100 point kan kalde sig ærefulde medlemmer.

I diagrammet herunder er det kun 1995 Krug Clos du Mesnil, der ikke fra Juhlins synspunkt befinder sig i top-kategorien.

I dette investeringstip er både 2004 og 2006 Krug Clos du Mesnil tilgængelig til investering, og jf. nedenstående diagram er der ikke meget, der skiller dem ad. 2004 Krug Clos du Mesnil får 98 point fra Juhlin og Vinous, mens Wine Advocate endnu ikke har haft lejlighed til at afgive sin dom. 2006 Krug Clos du Mesnil modtager ligeledes 98 Juhlin-point, mens både Vinous og Wine Advocate tildeler 97 point.

Det betyder altså, at 2004 Krug Clos du Mesnil på tværs af kritikernes score får 98 point, mens tallet er 97,3 point for 2006 Krug Clos du Mesnil. Her er det også værd at bemærke, at James Suckling tildeler 99 til 2006 Krug Clos du Mesnil, mens han tildeler 98 point til 2004 Krug Clos du Mesnil. Han har dog ikke konsekvent smagt sig gennem Clos du Mesnil-årgange, hvorfor hans sporadiske scores ikke er taget med herunder.

Faktum er; der findes ikke dårlig Krug Clos du Mesnil, men både 2004 og 2006 repræsenterer det ypperste.

diagram.png

Sådan performer Krug Clos du Mesnil hos RareWine Invest

Det er ingen hemmelighed, at vi tilbyder alt Krug til investering – uanset årgang og uanset vin. Det gør vi, fordi Krug historisk har været garant for stærk performance, og det er ikke en undtagelse med Clos du Mesnil. Al Krug Clos du Mesnil*, der har været under administration af RareWine Invest siden marts 2020 har i gennemsnit givet et afkast på 67 %, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 16%. Så selvom, der ikke kan stilles garanti for afkast, har Krugs Clos du Mesnil historisk set været leveringsdygtig i afkast, der slår markedet upåagtet af årgang.

I 2020 kunne du for første gang investere i 2004 Krug Clos du Mesnil til €825. Samme år kunne du investere i den nye frigivelse: Nemlig 2006 Krug Clos du Mesnil – også til €825. Havde du investeret dengang, havde du i dag opnået et afkast på henholdsvis 45% og 33%, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på henholdsvis 11% og 9% – og her er det værd at bemærke, at disse to årgange stadig er meget unge, hvorfor det virkelige potentiale ligger forude, når de i forvejen sparsomme mængder reduceres yderligere.

Læg hertil, at drikkevinduet ifølge Vinous er 2019-2044 på 2004 Krug Clos du Mesnil, mens det er 2022-2045 på 2006 Krug Clos du Mesnil. De to har således en lang levetid foran sig. 

*Årgang 2004, 2003, 2002, 2000, 1998, 1996, 1995, 1990, 1985 og 1979 i almindelige størrelse flasker.

”Lad dem drikke Champagne”

På det seneste har vi plæderet for, at du skal være tro mod din investeringsstrategi – også i et turbulent marked, der lige nu opererer i købers favør. Champagne har oplevet en massiv interesse de seneste år med store prisstigninger til følge (dog endnu ikke lig det, vi har set i Bourgogne). På trods af en kortvarig nedgang på 10,4% i Liv-ex Champagne 50-indeks i første halvdel af 2023, står Champagne stadig i denne periode som den mest handlede vin i både værdi og volumen.

Læs mere i vores artikel: Analyse af vinmarkedet: At navigere i værdi og virkelighed

Liv-ex siger desuden, at på trods af faldende priser på tværs af hele markedet, har Champagne set stabile handelsniveauer. I 2022 blev der handlet 5.298 kasser Champagne, hvilket udgjorde £11,3 millioner i handel. I september 2023 var 3.135 kasser allerede solgt. Og med julehandlens og nytårets (også det kinesiske) komme, forventes handelsaktiviteten at stige. ”Lad dem drikke Champagne”, lyder det fra Liv-Ex.

Der er efterspørgsel på Champagne.

RareWine Invest mener

Når en vin giver verdens champagneekspert nummer ét gåsehud, er det værd at være opmærksom. Opmærksom på egen mulighed for konsum eller opmærksom på egen mulighed for investering. For når det kommer til Krug Clos du Mesnil, er der ikke noget, der hedder en dårlig årgang. Og med Krug Clos du Mesnil er mængdernde desuden så sparsomme, at det ikke handler om, hvornår du får adgang – men om du overhovedet kan.

Derfor er der også kun 35 flasker tilgængelig via dette investeringstip, hvorfor det som altid er først til mølle.

Flotte historiske afkast har lagt linjen for fremtiden. Og både 2004 og 2006 Clos du Mesnil befinder sig stadig i sin spæde ungdom. Der er efterspørgsel på champagne, og der vil altid være stor interesse, når world class champagne som Krug står som afsender – særligt når vinen hedder Clos du Mesnil.

Vi anbefaler ikke den ene frem for den anden, fordi de kvalitetsmæssigt er på samme niveau.

Invester i 2004 og 2006 Krug Clos du Mesnil

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2004Krug Clos du Mesnil750OWC1€ 1200
2006Krug Clos du Mesnil750OWC1€ 1100
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.