Investeringstips - Whisky - 25. maj 2023

Ny frigivelse af Macallan 18 YO Double Cask: Verdens laveste pris?

Dette er startskuddet på 2023-frigivelsen af Macallans Double Cask, som nu udbydes til pris under Macallans egen. Skal du være sikker på at komme med, er det nu.

Whisky skal være skotsk

Er du typen, der tror på fremtiden for det bedste og mest prestigefyldte, bør du læse nøje med her. For så vil dette nemlig have din interesse. Verdens bedste, mest luksuriøse og mest prestigefyldte whisky kommer pr. definition fra Skotland – lidt som man kan omtale vinene fra Bourgogne, hvis man skal oversætte det til vinens verden. Og mens der i Skotland er flere sublime aktører, er der i virkeligheden ét destilleri, der bare er det der ekstra, stråler lidt klarere og rækker lidt højere end de andre – og det er The Macallan. Uden diskussion.

Af samme årsag, i kombination med en produktion, der ikke står mål med efterspørgslen, er Macallans gode flasker også kun blevet sværere og sværere at opdrive, hvilket prisudviklingen siden vores første analyse og anbefaling af Macallan Double Cask ligeledes vidner om. 

Men her får du muligheden for at træde ind i et spritnyt release af Macallans 18 YO Double Cask, der giver dig mulighed for at tilbyde fremtidens whiskyelskere noget af det fineste skotske single malt fra verdens mest prestigefyldte producent.

Så meget whisky, så lidt single malt…

Som sagt, er skotsk whisky bare toppen, men samtidig bliver der også produceret klart mest skotsk whisky, hvis vi sammenligner med de øvrige af verdens største whiskyproducenter – faktisk så meget, at Skotland producerer mere whisky end USA, Canada, Japan og Irland til sammen. Til gengæld er op mod 9 ud af 10 flasker skotsk whisky blended, hvilket gør, at blot 5-6 % af verdens samlede whiskyproduktion er Scotch Single Malt – og det er præcis i dette segment, vi finder Macallan og hovedparten af de investeringsegnede whiskyer.

Distribution-diagram-DK+ENG-SE+NL.png (1)

5-6 % af verdens samlede whiskyproduktion lyder dog også af meget, men for at sætte det i perspektiv, kan det siges, at der pt. er 143 fungerende destillerier i Skotland. Her hos RareWine beskæftiger vi os måske med fem til ti af disse. Med andre ord er det i det store billede en ekstremt lille andel af den samlede whiskyproduktion, som en meget stor del af verdens whiskyelskere gerne vil have fingrene i. Macallans Double Cask er en af dem.

Vær med fra start til en attraktiv pris

Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release er nyligt frigivet, hvilket giver dig en mulighed for at komme med i casen helt fra start – og har du tidligere investeret i 2021- og/eller 2022-frigivelserne, gør det blot muligheden endnu mere oplagt, da vertikale samlinger kan være ekstra attraktive.

Samtidig kan du også komme særdeles godt fra start med en lav investeringspris. Den billigste pris på whiskybase.com er lige nu listet fra Macallan selv med en pris på € 288 pr. flaske, ex told, afgift og moms. Din investeringspris her er blot € 245*. Du sparer dermed 15 % sammenlignet med laveste udbudspris på whiskybase.com og får således et godt udgangspunkt i din investering.

Det har ikke været muligt at finde nogle tilbud på 2023-frigivelsen på wine-searcher.com.

Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release

Sådan er det gået vores tidligere Double Cask-anbefalinger

Kernen i anbefalingen af Macallan 18 YO Double Cask er, at vi her har at gøre med anerkendt whisky af høj kvalitet fra verdens nok mest berømte destilleri, hvor udbud ser ud til at få svært ved at mætte efterspørgslen i de næste mange år. Og siden vores første Double Cask-anbefaling for et års tid siden, har det også været særdeles spændende at være whiskyinvestor – i særdeleshed, hvis man kigger på, hvordan verden det seneste år har udviklet sig med hensyn til rentestigninger, usikkerhed og frygt for økonomisk afmatning. Dette har ingenlunde påvirket Macallan Double Cask:

Performance-diagram-DK+ENG+NL+SE.png

Grafen ovenfor er ikke et udtryk for, hvornår disse whiskyer er frigivet, men hvornår vi har fået dem under administration. Således kan investorerne, der har fulgt vores anbefalinger fra start, i dag glæde sig over et afkast på hele 25 % på godt et år. Men noget, der er mindst lige så interessant, er, at priserne hjælpes opad fra producentens side, der hver gang, der kommer en ny frigivelse, sætter en ny og højere frigivelsespris. 2022-frigivelsen var med til at trække 2021-frigivelsen op, og se nu hvilket niveau, 2023-frigivelsen starter i.  

Spændende udsigter for whiskyinvestering – dette vil påvirke whiskypriserne

Historisk set har whiskyinvestering været særdeles attraktiv, og har ifølge The Wealth Report 2022 fra Knight Frank har givet et gennemsnitligt årligt afkast på over 18,1 % over de seneste 10 år. Men kigger man fremad, er der intet, der tyder på, at det bliver kedeligt – tværtimod:

  • Det globale whiskymarked forventes at vokse med 44,9 % fra 2019 til 2027
  • Væksten forventes at blive drevet af stigende priser, flere nye whiskydrikkere på markedet og stigende salg af dyre/gode flasker.
  • I Kina (ca. 1,4 milliarder indbyggere) er salget af skotsk single malt whisky steget tifoldigt de seneste 20 år – men trenden tyder på større vækst fremadrettet, og de store producenter investerer massivt her.
  • Indien (ca. 1,38 milliarder indbyggere) har en massiv tradition for konsum af whisky og er verdens største whiskymarked. Dog er kun 2 % af dette skotsk whisky grundet tårnhøje importtariffer – noget, der er ved at blive lavet om på, og som sammen med en stærkt voksende middelklasse kan sætte gang i whiskymarkedet her.

Ovenstående er hovedpointerne fra en tidligere whiskyanalyse, som du kan finde her.

RareWine Invest mener

Uanset om der skues bagud eller fremad, tegner fremtiden for whiskyinvestoren rigtig interessant, og Macallans 18 YO Double Cask taler direkte ind i denne udvikling. Vi har nemlig her at gøre med en whisky af tårnhøj kvalitet i et prisleje med enormt publikum. Et potentiale, du her kan tage del i – til en pris betragteligt under, hvad man ellers må bøde for dem på verdensmarkedet.

Dette er startskuddet for 2023-frigivelsen, som du kan få en rigtig god start på. Da denne er helt ny, vil vi gøre, hvad vi kan for, at det ikke bliver sidste gang, du ser den her, men vil du være sikker på at komme med og komme med til denne pris, er det nu, du skal slå til.

Uanset om du har investeret i nogle af de tidligere Double Cask-frigivelser, er dette i virkeligheden en no brainer-case.

Invester i Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

FRIGIVELSEWHISKYVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2023Macallan Double Cask 18 YO700OC6/GB1€ 245
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.