Investeringstips - Italien - 19. oktober 2023

Redigaffi: Uopdaget juvel og udfordrer til mægtige Masseto

Tua Ritas nyeste frigivelse af det supertoscanske flagskib, Redigaffi, er nu tilgængelig til investering.

Jagten på de uopdagede juveler

Vi, og resten af vinverden for den sags skyld, er konstant på jagt efter vinverdens uopdagede juveler og uslebne diamanter. De der vine, hvor vinelskeren får en exceptionel oplevelse, men hvor prisen simpelthen ikke står mål med kvaliteten. Som med en Chambolle-Musigny fra Arnoux Lachaux, der for få år siden kunne erhverves for € 50-60, men i dag nemt kan koste 10 gange så meget. Her nød de få, der havde set lyset, deres opdagelse indtil hemmeligheden slap ud...

Tua Ritas Redigaffi er på mange måder en uopdaget juvel, som trods stor anerkendelse, endnu ikke er opdaget af den brede fine wine-verden.

Tua Rita og Redigaffi

I hjertet af det sydlige Toscana, i den idylliske by Suvereto, ligger en vingård med en rig historie og en passion for vinens kunst. Tua Rita og Virgilio Bisti erhvervede denne ejendom i 1984, efter en vellykket karriere. De kom med drømmen om en rolig tilværelse og en flirt med vinproduktion. Hvad der begyndte som en simpel drøm, blomstrede hurtigt til en virkelighed i verdensklasse. I 1996 fusionerede Tua Rita med svigersønnen Stefano Frascollas domæne, og det er hans dygtighed og dedikation, der i dag driver Tua Rita til dens nuværende berømmelse. Men det var i 1994, at Tua Rita virkelig satte sit præg på vinverdenen med lanceringen af deres flagskibsvin, Redigaffi - en ren merlot, der udfordrede traditionelle vinregulativer og fortjent fik titlen "supertoscaner". Dens anerkendelse nåede nye højder i 2000, da den blev tildelt Wine Advocates eftertragtede 100 point. Ifølge Robert Parker JR. står Redigaffi stolt som en formidabel rival til den berømte merlot fra Ornellaias Masseto, skønt den tilbyder enestående kvalitet til en mere tilgængelig pris. Dette er historien om en vin, der har formået at kombinere tradition, innovation og passion, og som fortsat skriver historie i hjertet af Toscana – og skønt stor anerkendelse blandt kendere, har Redigaffi fortsat sit helt store gennembrud til gode.

2021 Tua Rita Redigaffi

Flot supertoscansk kvalitet

Da vi i oktober sidste år anbefalede 2020 Redigaffi til investering, skete det uden at nogle af de væsentligste kritikere havde afgivet kritik og hvad angår kvalitet, baserede vi anbefalingen på tidligere årganges kvalitet samt årgangens forhold. 2020 Redigaffi har sidenhen fået 96 point af både Wine Advocate og James Suckling, mens Vinous af uvisse årsager ikke har anmeldt en Redigaffi siden årgang 2017.

Nu drejer det sig om årgang 2021 og denne gang forholder det sig anderledes. Suckling har nemlig afgivet point og belønner 2021 Redigaffi med hele 99 point. Dette peger således på, at vi her kan have med en endnu bedre Redigaffi at gøre, samtidig med at du nu har mulighed for at investere til samme pris, som det var tilfældet med årgang 2020 for et år siden. Det virker alt andet end lige, som en attraktiv mulighed.

Når kæmpe kvalitet møder sparsom produktion

Det tyder på, at vi kan forvente en flot Redigaffi fra årgang 2021, men skal vi kigge lidt bredere på Tua Rita Redigaffi-casen, bliver den faktisk kun mere interessant – Redigaffi leger nemlig med blandt de helt store.

Vi har taget gennemsnittet af scores fra hhv. Wine Advocate, Vinous og James Suckling fra hver af de seneste 10 årgange, som alle er frigivet blandt de fem klassiske supertoscanere (2011-2020)* og samlet i én gennemsnitsscore der repræsenterer kvaliteten på tværs af disse årgange. Her overgår kun mægtige Masseto komfortabelt Redigaffi, mens der er så godt som dødt løb mellem Solaia og Redigaffi. Redigaffi overgår de øvrige supertoscanske megastjerner. Hvad der hertil er endnu mere interessant, er omfanget af produktionerne. Produktionen af Redigaffi er nemlig ekstremt sparsom i dette perspektiv:

Vin10 vintage avg. scoreAvg. Årlig produktion (fl.)
Sassicaia95,43180.000
Ornellaia95,97144.000
Masseto97,3030.000
Solaia96,6055.000
Tignanello95,87320.000
Redigaffi96,5515.000
*Vinous har ikke scoret Redigaffi 2018, 2019 og 2020

Opdag den næste store ting: invester i det fremtidige potentiale, ikke i historiske afkast...

… men grundet potentialet. Den historiske performance bærer nemlig præg af, at dette er en vin, der endnu ikke har fået sit brede gennembrud. Ifølge Liv-ex har de seneste 10 årgange af Redigaffi, der har været på markedet i minimum fem år, i gennemsnit givet et afkast på 17 % over de seneste fem år.

Tillige har vi tidligere anbefalet hhv. årgang 2019 og 2020. Prisen på årgang 2019 er steget godt 8 % på knap halvandet år, mens der er status quo ovenpå et år med årgang 2020 – noget der er ganske normalt på nye frigivelser.

Kigger vi dog på udviklingen for den seneste Redigaffi, der ligeledes har fået 99 point af Suckling, nemlig årgang 2016, er udbudsprisen på denne ifølge wine-searcher.com steget med 26 %, siden frigivelsen for ca. fem år siden.

Så det interessante i denne case består således ingenlunde i den historiske udvikling, men det fremtidige potentiale. Og en attraktiv indgang til investering i øvrigt…

2021 Tua Rita Redigaffi

Invester til en attraktiv pris

Jo bedre en pris man investerer til, jo bedre er potentialet for gode afkast. Du kan nu investere i 2021 Redigaffi til € 135*. Dette er ikke blot samme pris som 2020 i øjeblikket koster, skønt det tyder på årgang 2021 er bedre. Det er også en særdeles attraktiv pris, sammenlignet med markedet. Lige nu er laveste pris på wine-searcher.com nemlig € 178,8*, mens den gennemsnitlige udbudspris på tværs af de 26 udbydere er € 226*.

Med andre ord: Her investerer du altså med knap 25 % rabat, sammenlignet med den billigste pris i verden, i følge wine-searcher.com.

*Pris pr. flaske ex. told, afgift og moms, i hele kasser og perfekt stand.

RareWine Invest

Med 2021 Redigaffi får du nu mulighed for at være med fra start på en ny frigivelse, af en supertoscaner der på den ene side ikke har oplevet sit helt store gennembrud endnu, men på den anden side alligevel er kendt og anerkendt blandt kendere - og trods et David og Goliath-forhold, er Redigaffi en reel udfordre til Masseto.

Ret skal dog være ret. En Porsche bliver ikke bare lige sådan en Rolls Royce og Redigaffi kommer næppe til at tage Massetos trone – men mindre kan bestemt også gøre det, da der rent prismæssigt er lang vej fra Redigaffis til Massetos niveau.

Du skal ikke investere i Redigaffi på grund af god historisk performance – du skal investere Redigaffi hvis du tror på, at den særdeles begrænsede produktion af tårnhøj kvalitet ikke harmonerer med den lave pris, som for nuværende kendetegner Tua Ritas topvin.

Indtil videre er Redigaffi i stor stil gået resten af vinverdens næse forbi, men det er svært at forestille sig, at det forbliver sådan.

Invester i 2021 Tua Rita Redigaffi

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2021Tua Rita Redigaffi750OWC6€ 135
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.