Investeringstips - Champagne - 12. juni 2024

Invester i 2012 Dom Pérignon: En af de største

Med en korrektion i bakspejlet og stærke historiske afkast synes timingen for investering attraktiv.

2012 Dom Pérignon

2012 Dom Pérignon

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller invester direkte via knappen herunder.

KØB NU

*EUR 160 / flaske

Nu kan du komme i gang med at investere i vin med et af de største ikoner fra Champagne, nemlig Dom Pérignon og tilmed fra en stor årgang. Vi har gennemgået investeringscasen og udpenslet tre grunde, som du kan læse herunder, til hvorfor vi mener, at 2012 Dom Pérignon er en attraktiv investering.

Er du endnu ikke investor, kan du let komme i gang via boksen herunder.

Tre gode grunde til at investere i 2012 Dom Perignon

1: Stor champagne

Med en investering i Dom Pérignon investerer du ikke blot i noget af det bedste og mest eftertragtede champagne. Nej, en investering i Dom Pérignon er en investering i et ikon, i et af vinverdenens allerstørste brands og i et luksuskonglomerat ved navn Louis Vuitton Moët Hennessy Group, der er en af verdens største aktører i luksus-segmentet og specialister i positionering af denne type produkter.

Det er heller ikke et nyt fænomen, at store champagner giver gode afkast. Ifølge den britiske vinbørs Liv-exs champagne-indeks, der tracker priserne på de største og mest handlede champagner (herunder Dom Pérignon) havde du fået dine penge 5,5 x igen, hvis du havde investeret i champagne for 20 år siden. Til sammenligning. Til sammenligning havde det ”kun” givet et afkast på 374,6 % at være investeret i S&P 500.

2: Afkast og timing

Dom Pérignon har historisk set været garant for god investering. Over de seneste fem år har de seneste 10 årgange, der har været på markedet i hele perioden* ifølge Liv-ex i gennemsnit givet et afkast på 59,9 %. Dette svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 9,8 %.

Dette er i sig selv et solidt afkast, men dette er endda medregnet en signifikant korrektion, som særligt har ramt champagnemarkedet over det seneste cirka 1,5 år. En korrektion primært udløst af følgevirkninger af makroøkonomisk uro og krig i Europa. Siden toppen i oktober 2022 er Champagne 50-indekset faldet med -25,4 %. Så ovenstående afkast skal ses i lyset til dette fald.

Dette svarer ligeledes nogenlunde til den korrektion, prisen 2012 Dom Pérignon har undergået over samme periode. Det er interessant, fordi du dermed nu har mulighed for at købe et produkt til € 160*, der for halvandet år siden lystigt blev handlet til € 210*.

Produktet har ikke ændret sig udover at være blevet mere modent og således mere attraktivt.

*Årgang 1998, 1999, 2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009

2012 Dom Pérignon

3: Kvalitet – blandt de absolut bedste

Når det kommer til en vins kvalitet, er den mest udbredte måde at kvantificere denne på en 100-pointskala, der bruges af verdens mest indflydelsesrige kritikere. Til vurdering af champagne er de mest betydningsfulde og toneangivne kritikere Richard Juhlin (RJ) og medierne Vinous (VI) og (Robert Parkers) Wine Advocate (WA).

Årgang 2012 var en fantastisk årgang i Champagne, hvilket også ses på 2012 Dom Pérignon hvis point fordeler sig således:

  • RJ: 95
  • WA: 96
  • VI: 97

Dette giver en gennemsnitlig score på 96,0 point. På tværs af alle 12 frigivne Dom Pérignon’er høstet i dette årtusinde, er denne score kun overgået én gang – nemlig af den allerede legendariske årgang 2008 (97,0 point i gennemsnit på tværs af de tre kritikere). En årgang, der i øvrigt koster ca. 28 % mere end årgang 2012.

Kigges der længere tilbage på ikoniske årgange har årgang 1996 fået 96,3 i gennemsnit, mens 1988 ”kun” har fået 94,0 point.

2012 Dom Pérignon hører således til blandt de absolut største.

Men der er mere, der er interessant at bide mærke i. I øjeblikket er de gode, investeringsegnede og aktuelle årgange fra Champagne 02, 08, 12, 13 og 14. Men i artiklen ”Champagne: The 2024 Spring Preview” behandler Antonio Galloni fra Vinous forholdene i årgangene i Champagne fra 2016-2022 – og det ser ikke for godt ud, hvad angår potentialet for store champagner. Ifølge ham er årgang 2019 den næste store årgang, vi kan se frem til – og der går formentlig i hvert fald 4-6 år, før vi ser store prestigecuvéer fra årgang 2019. Med andre ord: Det tyder på, at der bliver langt mellem de gode champagner de kommende år, hvilket er godt nyt for vininvestoren med de gode årgange i porteføljen.

Med ovenstående tre grunde i betragtning ligner 2012 Dom Pérignon den perfekte investering, der timingsmæssigt virker særdeles optimal.

Invester direkte via knappen herunder, eller læs mere om, hvordan investering gennem RareWine Invest foregår længere nede på siden.

2012 Dom Pérignon

2012 Dom Pérignon

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller invester direkte via knappen herunder.

KØB NU

*EUR 160 / flaske

Sådan fungerer det at investere i vin igennem RareWine Invest

At blive vininvestor med RareWine Invest er let, og du kan komme i gang med det samme.

  • Du finder en investeringscase, der passer dig – eksempelvis denne.
  • Klik på ”invester nu”, beslut dig for en mængde, og gennemfør investeringen.
  • Din vin leveres til toldoplag, hvor den opbevares på dine vegne gennem os. Her opbevares den trygt, sikkert og forsikret – og er i øvrigt din ejendom.
  • Du får adgang til MyRareWineInvest – en online platform, hvor du kan følge investeringen.
  • Når du vil realisere investeringen, sætter du blot dine positioner til salg gennem MyRareWineInvest, så klarer vi resten for dig.

Du kan desuden læse mere under sådan investerer du eller under ofte stillede spørgsmål.

Invest_model-800x600_DK.png

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.