Investeringstips - Øvrige - 14. september 2021

+18,7 % YTD: Invester i 100 points Hundred Acre fra næsten urørlige Napa Valley

En perleregn af 100 point-ratings har for alvor sat Hundred Acre på verdenskortet, og modne årgange er blevet særdeles kostbare. Invester nu i Hundred Acres 2013 Kayli Morgan.

Napa needs no introduction: Okay, så lad gå.

I den nordlige del af Californien ligger en lille dal og putter sig mellem to bjergkæder. Den nyder godt af solen, vulkanske jordbundsforhold og mineraler. Med sine 18.000 hektar tæller dalen 475 vinerier, som tilsammen fremstiller omkring 1.000 forskellige vine hvert år.  

Selvom dalen er lille, kender alle i vinverdenen dens navn. Navnet er Napa Valley, og her dyrker nogle af USA’s bedste vinbønder kvalitetsvin af ypperste karakter.  

Napa Valley blev i 1980 USA’s første officielle AVA (American Viticultural Areas), og det er denne betegnelse, man bruger til at inddele vinområder i USA. I Napa Valley er der 13 forskellige AVA-områder, som hver er beliggende ved en mindre by. Faktisk dyrkes der flere druesorter i dalen, grundet de mange forskellige jordbundstyper.  

Få et dybdegående indblik i Napa Valley lige.  

100 meter mesterlig cabernet sauvignon

50 % af alle plantede druer i Napa Valley er cabernet saugvignon, og et af de vinerier, der særligt mestrer denne drue, er Hundred Acre – opkaldt efter den fiktive 100-meter-skov i Peter Plys.    

Hundred Acre Winery er grundlagt af canadieren Jayson Woodbridge, der gennem tiden både er beskrevet som flamboyant, genial, arrogant, flygtig og visionær. Woodbridge er en bestemt mand, der ikke er bange for at slå sig i sin jagt på at lave den bedste cabernet saugvignon.  

Hundred Acre Kayli Morgan – den kræsne vinmark

Ved foden af Howell Mountain i det østlige Napa Valley ligger den ni hektar store Kayli Morgan-vinmark. Siden år 2000 har den dannet grundlag for Hundred Acre, og her er der ikke plads til fejl. Vinene høstes drue for drue og sorteres i hånden, og alt, der ikke anses for perfekt, kasseres.   

Måske er den kompromisløse tilgang fra den karismatiske ejer grunden til, at Hundred Acre høster stor anerkendelse fra verdens bedste vinkritikere.  

100-point 2013 Hundred Acre Kayli Morgan 100-point 2013 Hundred Acre Kayli Morgan

En regn af fabelagtige ratings: 100 points til Hundred Acre. Igen.

Der er en årsag til, at verdens vinelskere holder et vågent øje med Napa Valley og Hundred Acre. I 2018 offentliggjorde Lisa Perortti-Brown fra The Wine Advocate nemlig resultaterne fra en vertikalsmagning af Hundred Acres produktportefølje, og resultaterne var trecifrede.   

Faktisk tildelte hun 100 point til 19 forskellige vine fra Hundred Acre. Heraf også 100 point til årgang 2002, 2005, 2007, 2013 og 2015 af Kayli Morgan.    

Læs mere om den sensationelle smagning og Hundred Acre  

2013 Kayli Morgan stiger 18,7 % på under et år

Vi har Napa Valley. Vi har 100 point til 2013 Kayli Morgan. Og så har vi faktisk også prisstigninger på fine wine generelt. Ifølge Liv-ex er underindekset Rest of The World 60 det bedst performende regionale indeks year-to-date. Og det er stort set drevet af stigende priser på de bedste amerikanske vine.  

Den stigning ser vi også hos RareWine Invest. Siden januar i år har årgang 2013 Kayli Morgan opnået en stigning på hele 18,7 %, mens årgang 2014, 2015 og 2016 også har opnået stabile prisstigninger på 6,7 %. Det giver en gennemsnitlig stigning på 10 % YTD blandt Kayli Morgan-vinene, der er under administration af RareWine Invest. 

Hvad så med investeringspotentialet?

Priserne er opadgående på vine fra Napa Valley, og der er ikke meget, der indikerer, at den tendens stopper.  

Anskues prisudviklingen på tidligere årgange fra Hundred Acre, ser det positivt ud. Ifølge wine-searcher.com er laveste pris på en kasse 2002 Kayli Morgan lige nu € 729. For årgang 2005 er laveste pris € 625 og for årgang 2007 er den € 526 – alle tre årgange med 100 point fra Wine Advocate. 

Disse priser skal sættes i henhold til det faktum, at prisen var markant lavere, da de første gang kom på markedet, hvorfor de procentvise stigninger er meget højere, end blot den mellem prisen i dag på årgang 2013 og de tre tidligere 100 points-årgange.  

Ydermere sker der prisjusteringer fra producenterne, der hvert år skruer prisen op. På seneste årgang opjusterede Hundred Acre eksempelvis selv prisen med mere end 10 % – en udvikling, der skaber endnu mere grobund for prisstigninger på modne årgange.  

 

RareWine Invest mener

Både Napa Valley og Hundred Acre har for længst cementeret deres plads højest i hierarkiet, når det kommer til amerikansk vin. Det slår de fast med 100 point-scores næsten gang på gang. Her har vi at gøre med en vin, der også høster 100 point, og det er i sig selv gør den attraktiv til investering.   

Det bliver dog først rigtig interessant, når prisen ligger i et fornuftigt leje, og det gør den her. Vi har set både solide og store prisstigninger på vine fra Hundred Acre, og vi har ikke nået toppen endnu. Det understreges yderligere af den stigende interesse for amerikansk vin. Denne har resulteret i stærke prisstigninger, hvilket har gjort Liv-exs Rest of the World indeks til det bedst performede underindeks YTD.  

Vi er derfor ikke et sekund i tvivl om, at årgang 2013 Hundred Acre Kayli Morgan har alt det, en god investeringsvin bør. Mængden er begrænset og med vanlig stor interesse for 100 points-vinene, anbefaler vi at handle hurtigt.  

Invester i 2013 Kayli Morgan fra Napa Valleys Hundred Acre

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2013Hundred Acre Kayli Morgan750OWC3€445
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.